pentru anul 2011cum ma considera fiscul la plata impozitului pe venit ca PFA, si cum voi plati la pensii pentru PFA :
- in tot anul 2011 am realizat ca PFA venit sub 8080lei brut (AUTORIZATII DIRIGINTE SANTIER),
-dar am fost angajata cu contract prestari servicii din septembrie 2011 (activitate investitii+achizitii publice) de alta natura decat cea pe care o pot prestata ca PFA- cu retinerea impozitului,sanatate ,somaj si pensie
- din luna iunie 2011m-am angajat cu CIM pe perioada determinata (pana pe 30 dec 2011) part time la un SRL -cu retinerea impozitului,sanatate si pensie
Se cumuleaza incasarile PFA+contract prestari servicii pentru calculul contributiei la PENSII ?????#-o
*sunt PFA - cod CAEN -activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ,respectiv prestez activitate de dirigentie de santier in baza autorizatiilor emise de Inspectoratul de Stat in Constructii . Platesc impozit +sanatate +fara pensie pentru ca venitul brut e sub 8000lei
*sunt angajata intr-o institutie de stat in baza unui contract de prestari servicii, pt o perioada limitata de timp , unde prestez servicii in cadrul compartimentului iinvestitii+achizitii publice+administrativ(fara legatura cu activitatea de dirigentie de santier pt care am PFA-ul. Mentionez ca din valoarea bruta mi se opreste: impozitul + pensie angajator +somaj angajator +sanatate angajator
*sunt angajata cu CIM/part-time pe perioada determinata la o firma particulara in cadrul compartimentului tehnic . Platesc impozit+sanatate +pensii
Intrebarea mea este :care e contributia pentru pensii corecta in cazul meu , tinand cont de toate sursele de venit ?????? #-o
normal trebuia depusa lunar o declaratie din care sa reiasa cum ca nu ati realizat venituri in luna respectiva , mie asa mi-au spus sa fac !!!
dar legea nu spune ca in cazul in care intr-un an calendaristic realizarile sunt sub 4 salarii medii (cca 8800 lei brut )nu se datoreaza contributie la pensii daca esti PFA .
mie mi s-a spus ca pot dovedii valoarea realizarilor cu decizia primita de la finante pt 2011
caPFA , cod CAEN 7112, trebuie depusa declaratia 112 ?
sunt PFA -cod CAEN 7112 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica .
In relatia mea cu persoanele particulare de la care primesc in numerar cval serviciilor prestate , trebuie sa le eliberez bon fiscal (deci trebuie sa am casa de marcat )
sau este corecta si varianta : eliberare factura si chitanta
comisionul pt cartile de munca care se platea la ITM de catre angajator (0.25-0.75%)
a fost inlocuit in 20110cu altceva ( pt Registrul GEneral de evidenta)
Va multumesc
sunt pfa -dirigentie de santier ( cu loc de desfasurare activitate departe de sediu fiscal care e in mun Giurgiu ) (buletinul e de bucuresti !!!!)
am inchiriat un autoturism pentru a ma deplasa la santiere
pot considera acest auto ca fiind "utilizat pentru transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii "(care se desfasoara in dferite locatii ,ex: bucuresti ), cf noilor legi ???? daca da ,in acest caz cum trebue sa procedez :
- cf hg 1860din 2006 : foaie parcurs sau ordin de deplasare ?
-sau exista alta varianta ?????
SAU NU POT DEDUCE DELOC CHELTUIALA CU MOTORINA ?????
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!!!!
sunt pfa -dirigentie de santier ( cu loc de desfasurare activitate departe de sediu fiscal care e in mun Giurgiu ) (buletinul e de bucuresti !!!!)
am inchiriat un autoturism pentru a ma deplasa la santiere
pot considera acest auto ca fiind "utilizat pentru transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii "(care se desfasoara in dferite locatii ,ex: bucuresti ), cf noilor legi ???? daca da ,in acest caz cum trebue sa procedez :
- cf hg 1860din 2006 : foaie parcurs sau ordin de deplasare ?
-sau exista alta varianta ?????
SAU NU POT DEDUCE DELOC CHELTUIALA CU MOTORINA ?????
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!!!!
ce documente trebuie aduse in instanta (de tata) pentru a dovedi ca o persoana (fiica care actualmente studiaza la master) realizeaza venituri la negru de urmas si nu mai are dreptul la pensie de intretinere ???
(are pensie de urmas dupa mama decedata )
(mentionez ca are un apartament mostenire ramas de la mama )
va multumesc anticipat !