avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate pricopcristina

Activitate pricopcristina

Buna ziua. As dori sa imi deschid un magazin mixt / minimarket ( de la produse alimentare pana la produse de gradinarit si brico ) si ma intereseaza legislatia care ar cuprinde domeniul asta pentru a importa produse din spatiul european : avize, autorizatii, taxe sau orice priveste domeniul respectiv. O zi buna
Răspuns la discuția spatiu inchiriat
multumesc mult
va deranjez cu o scurta intrebare. Cheltuielile cu renovarea si amenajarea unui spatiu inchiriat este deductibila? Mentionez ca comodatarul este un srl. Indiferent de raspunsul dumneavoastra v-as ruga daca se poate sa imi dati baza legala. Multumesc. O zi placuta
buna seara. Am o nelamurire si daca ma poate ajuta cineva va sunt foarte recunoscatoare. Va explic in cateva cuvinte : firma noastra ar trebui sa inceapa o lucrare in amenajari interioare intr-un magazin destul de mare, oferta trebuie sa contina inclusiv materialele folosite de care trebuie sa ne ocupam noi, nu doar mana de lucru, deci noi trebuie sa cumparam materialele folosite de la depozitele din italia. Aici apare intrebarea mea de incepator in domeniu: cum procedez cu facturile pentru materiale de acolo, e la fel ca pentru romania , in contabilitate ma refer?trebuiesc declarate in 390 fiecare in parte? devin platitor de TVA -lunar (firma fiind platitoare de tva trimestrial) adica materialele alea de constructii sunt achizitii intracomunitare, nu? cer scuze daca unora li se par intrebari stupide dar poate cineva ma poate ajuta. va multumesc
Buna seara. Va rog daca poate cineva sa imi dea un link cu legislatia referitoare la deplasari in afara tarii - societate comerciala in constructii- orice informatie mai noua este bine venita. Multumesc
Răspuns la discuția Inmatriculare autoturism
Si eu cu logica mea ma gandeam la lucrul asta dar motivul ca el nu trebuia sa isi schimbe domiciliul mi se pare absurd. Eu as vrea sa inteleg daca din punct de vedere legal au dreptul sa raspinga cererea de inmatriculare in cazul asta. Iar raspunsul care s-a dat de un director demonstreaza clar un abuz de putere. Si daca se respinge ce este de facut?
-
nu, sediu nu imi deschid in italia. v-om lucra (prin ordin de deplasare) in urma semnarii contractului. iar serviciile prestate vor fi in constructi (amenajari interioare). Va multumesc pentru atentia acordata. E greu cand esti incepator si nu cunosti legislatia si greu se gaseste cineva care sa te lamureasca
Buna ziua. Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine... O s.c. cu sediul in romania presteaza servicii in italia, contract intre persoana juridica romana si partea italiana, platitori tva, s.a.m.d. Intrebarea este: in Italia trebuiesc depuse ceva declaratii ( camera de comert, fisc, s.a.) ? Va rog, ajutor inainte de a ajunge asa #-o
buna marilena24co. nu sunt un expert dar iti pot spune ca exista un card european de sanatate de care poti intreba la casa de asigurari de sanatate.