Buna ziua,
Doresc sa vand parfumuri de o marca proprie (ca D&P) pe net si as dorii sa stiu cum pot scrie in descrierea parfumului incat sa fie legal. Daca notez ca "miroase ca Paco Rabanne One Million" e ok? sau cum ar trebuii sa notez astfel incat clientul sa stie cum miroase acel parfum dar sa fie si in regula legal pentru mine.
Va multumesc anticipat!
buna ziua. am o situatie cu o firma care are un bar iar in acel bar vinde sucuri (care intra ca marfa cu nir cu adaos) si bauturi si mancare (care intra ca materii prime cu nir fara adaos). pe raportul zet zilnic ei imi scot doar o suma pentru venit si nu este separat vanzare marfa si vanzare produse finite iar cei de la care au cumparat casa de marcat au spus ca nu pot face aceasta separare pe raportul zet. este cumva o lege care ii obliga pe vanzatorii de case de marcat sa faca aceasta separare pe zet daca este necesar?
va multumesc
Buna ziua, mi-am facut un magazin online pentru vanzarea de diverse accesorii (bratari,lanturi,cercei,ceasuri) si doresc sa creez termeni si conditii si nu stiu cum care ar fi mai ok, m-am uitat pe diverse site-uri dar poate sunt termeni standard de care eu nu stiu. ma puteti indrum catre un site de unde pot copia termeni si conditii si sa modific doar numele firmei? sau ce ar trebuii sa fac? si daca ma puteti ajuta cu ce ar trebuii sa contina si sa indeplineasca un magazin online pentru a fi in legalitate 100%.
multumesc
multumesc pentru raspuns
am tot codul caen inclus in actul constitutiv dar am autorizat doar activitatea de baza care este efectuata la terti (comert online) deorece sediul meu este intr-un cabinet de avocatura.
momentan nu am punct de lucru dar voi lucra asa, am inteles ca daca nu fac evaziune sau nici un fel de delict nu are ce sa mi se intample pentru ca nu am punct de lucru. aveti si dvs o parere in legatura cu acest aspect?
multumesc
buna seara,
va rog sa ma ajutati sa aflu codurile caen pentru urmatoarele activitati:
- livrare la domiciliu (colete gen transport pentru produsele de pe un magazin online)
- vanzare produse alimentare si cafea in automate
- realizarea de bijuterii (de exemplu cumpar un colier si diferite margele si fac un colier cu margele)
- realizare de modele pe haine (de exemplu cumpar blugi si strasuri si apoi tai blugii si le pun acele strasuri pe ei)
cam acestea ar fi, va rog sa ma ajutati deoarece nu am reusit sa ma descurc cu descrierile codurilor
si as mai avea o intrebare, doresc sa adaug aceste coduri pe srl-ul meu alaturi de activitatea principala (deoarece am doar un cod caen autorizat), intrebarea este, daca eu completez pe acea cerere 5 coduri (cate incap acolo) taxa este mai mare decat daca completez doar unul?
multumesc
buna ziua. din cate stiam daca ai 3 ani de experienta in contabilitate cu contract de munca nu mai era necesar sa urmezi cursurile ci doar sa echivalezi si sa dai examenele. mai se aplica aceasta metoda? multumesc
daca voi cumpara produse din china unde trebuie sa ma inscriu in Romania ca sa fiu autorizat? am inteles ca exista ceva cum este ROI (registrul operatorilor intracomunicari) pentru cumpararea produselor din afara ue, unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie?
multumesc
daca sunt angajat 8 ore/zi la o societate si apoi ma mai angajez 2ore/zi la o alta, vor platii amandoua contributiile la stat aferente salariului?
doresc sa imi deschid eu un srl si deaceea as dorii sa stiu daca va trebuii sa platesc normal contributiile in cazul in care imi fac si contract de munca pe societate.
multumesc
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu este vreo amenda sau ceva prevazut in dreptul comercial pentru aceasta situatie, si cea mai dramatica situatie ar fi cea a desfintarii societatii, am inteles bine?
nu pot sa fac sediu acasa pentru ca nu sunt deacord parintii (nu inteleg ce inseamna doar sediu social pentru firma). deci ce as putea patii in cazul prezentat mai sus?
multumesc