avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate sandavasilescu

Activitate sandavasilescu

Răspuns la discuția Contestare titlu de proprietate
Multumesc!
Răspuns la discuția Contestare titlu de proprietate
multumesc frumos pentru raspuns, voiam sa stiu daca mai poate ataca in instanta acest titlu tinand cont ca declaratia depusa la primarie, ca nu mai sunt alti mostenitori, a fost o declaratie mincinoasa.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
vecina mea vrea sa conteste un titlu de proprietate emis in 1997 prin reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata de 4 ha si 1400 mp, pe numele cumnatei sale (sotia fratelui decedat); acest teren agricol este mostenire de la parinti; in momentul cand a facut cererea, cumnata i-a promis ca-i va da si ei o parte din teren, lucru ce nu s-a intamplat.
Ce poate face vecina in aceasta situatie? mai poate fi contestat acest titlu?
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
O persoana cu functie de conducere intr-o cooperativa mestesugareasca se pensioneaza pentru munca depusa si limita de varsta in anul 2009; la data pensionarii, are loc si adunarea generala a membrilor cooperatori care o realeg in functia de conducere pentru inca 4 ani; dupa 2 ani (in 2011), aceeasi adunare a cooperatorilor hotarasc sa renunte la serviciile acestei persoane, care timp de 2 ani a incasat si pensie si salariu, alegand o alta persoana pentru functia respectiva.
Intrebarile sunt urmatoarele: 1) in baza carui document incheiat intre pensionara si cooperativa putea sa continue acea persoana activitatea?
2) avea dreptul la Concediu de odihna?
3) poate beneficia de spor de vechime si indemnizatie de conducere?
Răspuns la discuția recalculare pensie
Buna ziua,
Arhiva IFET Constanta se afla la "SC TREMULA SA TULCEA", str. Forestierului nr. 1, Tulcea, telefon 0240 537749, fax: 0240 506158.
mult succes!
Discuție succesiune
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am o vecina in varsta de 81 de ani careia sotul i-a decedat in urma cu 15 ani, are 2 fiice care locuiesc in alte localitati din tara; apartamentul in care locuieste l-a dat uneia din fiice cu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, inca de cand traia sotul; anul trecut a mers in instanta si prin hotarare judecatoreasca a anulat actul de vanzare-cumparare deoarece fiica nu a respectat clauza de intretinere.
Intrebarea dansii este cum sa procedeze, vrea sa dea apartamentul unor tineri cu clauza de intretinere deoarece fiicele nu vor sa o ajute sau nu pot, fiind distanta mare. Parerea mea este ca trebuie sa faca succesiunea dupa sot si cred ca au dreptul la mostenire si fetele, chiar daca batrana spune ca nu le da nimic.
Am omis sa va spun ca are o pensie de 380 RON si pensie de urmas de veteran de 120 RON, bani care nu-i ajung nici pentru medicamente (in noiembrie 2010 a fost internata cu Accident vascular cerebral)
Sper ca prin raspunsul dumneavoastra s-o ajutam sa ia o hotarare.
Va multumesc!
Răspuns la discuția recalculare pensie
multumesc mult pentru raspuns!

o zi buna va doresc!
Buna ziua,

- Am reusit sa gasesc arhiva IFET Constanta unde a lucrat tatal meu meseria de tamplar mobila, am obtinut adeverinta pentru grupa a II a de munca 01.09.1977 - 01.08.1987 (9 ani si 11 luni) si o adeverinta pentru aceeasi perioada in care este mentionat spor pentru orele de noapte (15%), nu sunt mentionate sumele lunare pentru orele de noapte; este luata in calcul aceasta adeverinta? vor avea influenta asupra cuantumului pensiei ?
- O alta problema ar fi faptul ca el a lucrat aceasta meserie (tamplar) si in perioada anterioara ( din 1966) cand sectia a apartinut de Industria Locala; acestia mi-au dat adeverinta cu sporurile de care a beneficiat dar pentru grupa de munca nu au dat; fiind aceeasi meserie, unde ma pot adresa pentru incadrarea si acestei perioade in conditii deosebite.
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut un litigiu de munca in care la Tribunal actiunea a fost admisa, la Curtea de apel a fost respinsa (hotarare irevocabila); as dori sa stiu: 1) daca este un termen anume pentru un Recurs in anulare; 2) in ce termen se poate face plangere la CEDO?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu a lucrat ca tamplar (sef de echipa) la o sectie de mobila in Calarasi care apartinea de IFET Constanta; doresc sa aflu unde se gaseste arhiva acestei intreprinderi, fiindu-mi necesara o adeverinta la Casa de Pensii din care sa reiasa sporurile si grupa de munca in perioada lucrata.
Va multumesc!