avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Activitate elena_1234

Activitate elena_1234

Am găsit pe cineva pe net care sa aibă grija de parintii mei care sunt bolnavi ziua cât sunt eu la serviciu.. a venit acasă sa vadă locuință și pe parinti, mi-a cerut o suma de bani în avans, nu i-am dat.
A venit în următoarea zi când eram și eu acasă ca să vadă ce are de făcut și mi-a cerut iar bani ca avans ca nu mai are niciun ban pana la pensie, nici de metrou.
Am fost cu ea la ATM și am scos bani, i-am dat în fata atm-ului 300 lei.
Următoarea zi, când trebuia sa vina sa înceapă și eu nu mai eram acasă mi-a dat mesaj ca e inundata și ma suna ea când poate sa vina.
I-am zis sa îmi dea banii ca altfel merg la politie.
Mi-a zis ca nu o interesează, sa merg la politie, ca ea doar nu a venit degeaba pe 1 mai, in condițiile în care ea a vrut sa vina în ziua respectiva fără bani ca să fiu acasă și sa vadă ce are de făcut.
Am fost la politie.
Mi-au dat un număr de întrare. Ce se intampla mai departe?
Mi-e și frica pt parintii mei pt ca știe unde locuiesc și sa nu vina în lipsa mea, iar ei sa ii dea drumul la ușa.
Vreau sa știu dacă se poate anula un contract de vanz cump încheiat de catre parintii mei în 2016. Au vândut singurul imobil aflat în proprietate lor în Tulcea, tatăl meu fiind diagnosticat atunci cu Alzheimer, avea un handicap mediu. Avea varsta de 82 de ani. Notarul nu a cerut niciun document. Tata nu știa ce semneaza. Imobilul a fost vândut la un preț mic fata de preturile din zona, fiind în zona ultracentrala, cu suprafata foarte mare. Cea care a cumpărat venea zi de zi la ei ca să le vândă casa.
Mama avea și ea atunci 75 de ani.
Buna seara.

Am primit un loc de parcare de la Adp sect 6. L-am inregistrat la administrația financiara.

Nu pot parca pt ca cel care a detinut inainte locul de parcare are masina acolo. Am chemat poliția locala care mi-a spus ca nu poate face nimic legal deoarece locul nu e delimitat si numerotat. Acelasi lucru il stie si fostul care a detinut locul de parcare.
Ce e de facut?
Am un loc platit de care nu ma pot folosi.
Ce solutii am?
Recuperare apartament vandut de parintii mei
Parintii mei au vandut acum 4 ani apartamentul lor.
A fost vandut sub pretul pietei la insistentele disperate ale cumparatorului care venea de cateva ori pe sapt in casa parintilor mei.
Tatal meu suferea de Alzheimer. La momentul tranzactiei avea 82 de ani.
Nici nu a stiut ce se petrece. Mama a fost cea care vroia sa vanda pt ca nu se mai puteau intretine singuri.
Apartamentul a fost vandut sub grila notariala, era un apartament foarte mare si ultracentral in provincie.
Ulterior vanzarii din cauza parasirii locuintei lor de-o viata starea lor de sanatate s-a degradat abrupt.
Notarul nu a cerut expertiza a starii lor de sanatate cu toate ca aveau o varsta. Tata 82, mama 75.
Răspuns la discuția Filmare fara acord
Nu o am.
Buna ziua. Am fost filmata fara acordul meu de catre fostul partener. I-am spus sa nu filmeze, dar el a facut-o. Nu tinea cont de ceea ce il rugam. As vrea sa stiu cum ma pot indrepta impotriva lui. Filmarea a fost facuta in casa mea. El lucreaza intr-o structura militara.
Buna seara,

Deranjez cu o problema: de putin timp au fost introduse gaze in blocul in care locuiesc parintii mei. Ei locuiesc la et 1 si cei de la et 2, 3 si 4 si-au pus centrale de apartament. Parintilor mei le este frica ca nu va mai circula caldura deoarece acestia s-au debransat, ei fiind singurii de pe coloana care mai au sistem centralizat.
De asemenea, cei care s-au debransat mai platesc tevile comune(cele din apartamente+subsol prin care vine caldura)-rog pasajul din lege.
De asemenea, ei pot sa taie aceste tevi in apartamentele lor? au nevoie de acordul firmei de caldura si asociatie?

Multumesc.
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am stiut de existenta acestui act pana acum ceva timp, deoarece sora (decedata acum) a ridicat actul de la primarie fara sa ne spuna.
Cum putem face iesirea din indiviziune, sa fie tata singur pe act pentru partea lui de mostenire? Celalalt frate nu vrea sau mai bine zis nu e interesat si nu vrea sa se deplaseze pana la locul unde este terenul, iar mostenitorul surorii ne-a ascuns existenta actului si vrea sa fie singurul proprietar. Nu cred ca exista cadastru facut, iar pamantul este impartit in mai multe loturi in locuri diferite.
Exista varianta notariatului sau trebuie facut in instanta? Se plateste taxa de timbru? Imi pot recupera cheltuielile de judecata?
Pamantul mostenit este departe de locul unde sta tatal meu.
Noi avem o copie a actului de proprietate data de cadastru.
Multumesc.


Buna seara,

O persoana cu handicap usor poate beneficia de bilet gratuit de tratament?
Doamna de la casa de pensii spune ca nu, sa plateasca jumatate de pensie.

Multumesc.
Buna seara,

lucrez in domeniul bancar si am fost convocat cf art 251 al 2 din Codul muncii la cercetare disciplinara prealabila in urma unui control intern.
In fapt, spun ei au constatat deficeinte referitoare la tranzactiii si la nerespectari de procedura, neglijenta.
In drept, se spune ca nu am respectat niste proceduri. Ca si consecinte, enumera mai multe riscuri.
Este legala convocarea? Ce se poate intampla?
In convocare se spune ca comisia de cercetare disciplinara este imputernicita sa deruleze cercetarea, sa intocmeasca si sa semneze docuemntel aferente, sa aiba rol consultativ asupra sanctiunii disciplinare decisa de management si sa urmareasca punerea in aplicare a acesteia.