avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Activitate lunga

Activitate lunga

Bună ziua, la e-facturare(factura electronică) se incadrează și firmele ce livrează produse alimentare către grădinițele de stat?
Discuție Termene popriri
Buna seara, am o poprire pe contul personal inca din anul 2010,de la o banca, unde societatea la care am detinut actiuni avea contractată o linie de credit, eu semnand ca garant fidejusor. de atunci eu nu am mai primit nici o comunicare de la banca sau executor, dar nici banca nu a recuperat nici un leu. Societatea ce avea contractata linia de credit aintrat in insolventa in 2011,iar in 2013 a declarat falimentul si a fost inchisa si radiata de la camera de comert, de catre instantă.
va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate sa scap de acea poprire intrucat societatea nu mai exista iar banca nu a incasat nici un leu pana acum !
Sa aveti o seara frumoasa!
Buna seara,doresc sa stiu daca pot sa donez (nu sa cesionez) partile sociale detinute de mine la o societate comerciala,unei persoane ce nu este actionar in societate.Detin 49% din SRL si doresc sa-l donez unei persoane din familie,care nu stiu sigur daca va accepta donatia.
Pot incheia acte notariale in acest sens?

Va multumesc
Buna seara,as dorii sa stiu daca pot sa infintez un SRL D(debutant)pentru fiica mea majora,daca in prezent este eleva?

Va multumesc
Discuție TVA sau nu?
Buna ziua!

Imi puteti spune daca exista posibilitatea de a opta pt. a fi sau nu platitor de TVA,in cazul in care infiintam o societate ,iar marfa ar urma sa fie achizitionata din tari membre UE?

Multumesc
Răspuns la discuția Vreau sa plec de acasa
Plecarea de acasa nu este o solutie.De preferat ar fi sa le explici parintilor cu calm ce s-a intamplat,iar daca nu doresc sa te asculte ,discuta cu un apropiat (poate chiar din liceu) si luati legatura cu politia.
Dupa cate cunosc eu,la 16 ani poti depune chiar tu o plangere.Cu siguranta parintii tai vor fi deacord sa faci acest pas!
Multa bafta si intelepciune.
Buna seara,sunt un debitor intr-un contract de credit,garantat cu imobil,am ajuns in faza de executare silita ,dar nu am mai primit nici o somatie de la banca sau executor de mai bine de doi ani.
Va rog sa-mi spuneti care este termenul de prescriptie in acest caz si care este actul normativ unde este stipulat termenul.

Multumesc frumos
Buna seara, in urma prezentarii la comisia de expertiza(sunt pensionata pe caz de boala din2011),mi s-a schimbat gradul de incadrare de la gradul II ,la gradul III,in ciuda faptului ca eu ma simt cumplit,boala nu a regresat dar nici nu a mai evoluat,doamna doctor mentionanad ca sunt bolnavi de cancer nepensionati si eu cu operatii la coloana + multe altele ,trebuie sa incerc sa renunt la statutul de pensionar.
Intrebarea mea este ,daca pot face contestatie la decizie si daca am dreptul sa caut o firma sa ma angajez,pentru ca sunt sigura ca nu o sa ma descurc cu" fabuloasa pensie", sau daca este permis sa lucrez chiar in sistemul bugetar, daca sunt pensionara pe caz de boala?
Buna ziua ,doresc sa aflu daca in cazul unui control de la politie , nu am avut documentele la punctul de lucru si sunt in contabilitate(ma refer la facturi si documente de provenienta a marfii),legea nu imi pune la dispozitie un termen de 2 sau 12 sau 24 ore in care sa pot prezenta aceste documente?
Va rog mult daca exista un articol de lege sau ceva , sa-mi raspunde-ti pt . ca doresc sa contest procesul verbal.
va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Procedurã inițialã CEDO.
Timpul ma preseaza,trimit la CEDO memoriu sau direct formularele,pt ca in 30 04.se implinesc 6 luni de la ultima sentinta?Pe anumite pagini,apare ca trebuie sa trimit formularul iar dv. in mesaje imi spune-ti ca trebuie sa trimit memoriu,daca cineva dintre dv. a mai formulat o asemenea cerere va rog mult sa ma ajutati,cu un model de formular ,pt ca nu am reusit sa descarc niciunul!
Multumesc mult penru ajutor.