avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate harpa ion

Activitate harpa ion

Discuție Autorizare SU
Un agent economic a construit o hala productie(avize ,scenariu securitate la incendiu,agremente,proiecte tot). La obtinerea autorizatiei SU ,agentul economic doreste sa prindem in scenariu de securitate si alte instalatii(generatoare de curent),.Cine poate face acest lucru?,sau daca este necesar ,deoarece aceste generatoare fac parte din instalatiile tehnologice de productie? Va multumesc.
am lucrat intr-o societate ca pompier timp de 22 de ani ,societatea a intrat in insolventa , unii din colegii mei au dat in judecata societatea si au si castigat grupa -1-. Acum sunt si eu in judecata cu societatea unde am lucrat si intrebarea este : -ma ajuta cu ceva cand voi iesi la pensie,eu fiind nascut in 1967/nov./18, si am o vechime de 25 de ani. vreu sa mentionez ca acei colegi ai mei au castigat grupa pana in anul 2006. va multumesc.
am achizitonat un autoturism nou si am platit taxa de prima inmatriculare in jur de 650 lei,dupa noua lege pot sa recuperez aceasta suma
care este" legea"care imi da dreptul sa inregistrez un tractoras de 14cp. care dezvolta o viteza de 15km/ora,cu numere galbene la primaria comunei.Mentionez cail folosesc numai in agricultura.
agentul ec. in care am lucrat a intrat in insolventa, o firma elvetiana a cumparat cca. 75 la suta.pe noi pompieri ne-a preluat cu tot cu serviciu aceasta firma.lichidatorul nu vrea sa semneze cererea catre ISU pentru desfiintare ,cum procedam ? noi acum trebuie sa infiintam un nou sreviciu pe numele noului agent, autorizatia psi , evaluare riscului la incendiu,plan de interventie,plan de evacuare este pe numele agentului in insolventa
Discuție somaj
cum trebuie sa sune decizia de desfacere a contractului de munca ca sa pot lua somaj ,art. etc.
Discuție daune auto
in urma cu doua saptamani am facut un accident usor,m-am inteles cu omul sa iau lampa de pe spate si am constatat ca aceasta costa 500 lei si iam spus ca o sa-i dau asigurarea dar el tot ma amina, pot sa am vreo problema legala ca nu sa anuntat accidentul?
Discuție spor vechime
Am lucrat la o societate din anul 1977, in cartea de munca este trecut sporul de vechime din anul 2001pana in feb 2010.Am cerut sporul de vechime de la societate pana in anul 2001 si mi s-a dat din anul 1992 pana in 2001. Explicatia a fost , ca restul de spor vechime este la "nivel national".Ce ma sfatuita sa fac - multumesc mult
lucrez la o societate cu norma intreaga si la doua s.c. cu 40 de ore pe luna ,la una din ele am incetat raportul de activitate ,vechimea din aceasta s.c. trebuie sa o trec pe cartea de munca ? sau o gasesc la i.t.m. contractul de munca fiind inregistrat .
din anul 1990 pana in anul 1996 la societatea in care lucrez sa dat grupa a doua pe sectoare de activitate si din anul 1996 sa dat grupa pe tabel nominal. in cartea de munca nu mi sa trecut grupa pana in anul 1996 cat aveam dreptul (sectorul meu era trecut ca fiind beneficiar de grupa a doua), cum pot obtine anii de grupa si daca obtin acesti ani i-mi sunt benefici la iesirea la pensie ,eu avand 43 de ani si o vechime de 24 de ani