avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana.td

Activitate georgiana.td

Mergeți la evidenta persoanei de la locul de domiciliu.
Nu se obține online.
Mergeți personal la starea civilă de la locul înregistrării decesului, și depuneți cerere de eliberare a certificatului de deces.
Toată procedura este informatizată și se eliberează, în funcție de localitate, pe loc sau în 1-2 zile.
Puteți, de asemenea, să comunicați o adresă de email și vi se va comunica și un certificat de deces electronic, dar care are valabilitate doar în acest format.
Certificatul de deces poate fi obținut de persoana îndreptățită, ce poate fi rudă ( soț, copil, nepot, părinte, frate - în lipsa unei rude poate beneficia o alta, de la caz la caz), moștenitor testamentar ori altă persoană beneficiara a unui drept în acest sens (de exemplu proprietarul unui imobil asupra căruia decedatul a avut drept de uzuzfruct, etc) .

Procura este necesară atunci când solicitantul (persoana îndreptățită) nu se poate prezenta personal pentru depunerea cererii și ridicarea certificatului de deces.
Mergeți la starea civilă de la locul nașterii și verificați exact cum este înscris numele în actul de naștere, deoarece de aici a plecat comunicarea către evidența persoanei, în baza careia a fost emis actul de identitate.
Dacă în actul de naștere este la fel ca în certificat, solicitați o nouă carte de identitate întocmită corect, conform actului de naștere.
Dacă în actul de naștere este ca în cartea de identitate, înseamnă că a fost completat greșit certificatul; discutați cu cei de la starea civilă cum se poate corecta/mofidica/rectifica (după caz ) actul de naștere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca moștenitor, aveți posibilitatea să vă faceți carte de identitate cu noul nume la Sectorul 5, chiar dacă nu s-a făcut succesiunea.
Alături de actele de stare civilă (certificat de naștere și divorț) va trebui să prezentați actul casei și certificatul de deces al mamei; se va face o verificare în teren și se va emite cartea de identitate.
Ulterior, cu noul act, mergeți la Sectorul 4 pentru aplicarea unei noi vize de reședință ce cuprinde adresa unde locuiți cu chirie.
Răspuns la discuția persoană îndreptățită
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada se poate face cu certificate de stare civilă, prin care dovediti legătura de rudenie cu persoana ale cărei date doriți să le aflați.
De exemplu, ca persoană îndreptățită puteți obține certificatul deces al străbunicului, de unde veți afla și locul nașterii, domiciliul, etc.
Depinde ce fel de informații doriți să aflați și de la ce instituție.
Căsătoria și divorțul trebuie înregistrate și în România.
Fiind o căsătorie încheiată prin divorț înainte de transcriere în registrele de stare civilă românești, va fi o procedură mai simplă, respectiv înscrierea mențiunilor de căsătorie și divorț pe actul de naștere.
Orientativ, puteți vedea procedura aici : [ link extern ]
Da, puteți face ulterior o schimbare de nume pe cale administrativă.
Căsătoria din străinătate a fost încheiată legal și a produs efecte.
Conform legilor din România este obligatorie înscrierea mențiunilor de căsătorie și divorț.
Contrariul înseamnă încălcarea legilor și fals în declarații - aveți statut civil divorțat, nu necăsătorit, deci va recomand sa faceți ceea ce este corect și legal
Răspuns la discuția Copil minor, nerecunoscut ...
În prezent, dacă nu există un alt părinte, aveți custodie exclusivă, deci nu aveți ce să cereți.
Totuși, tatăl poate da oricand o declarație de recunoaștere, la notar sau la ofițerul stării civile, fără a fi necesar acordul dvs, și va fi trecut în actul de naștere în locul acelei liniuțe.
Atunci vă puteți pune problema unei custodii exclusive sau comune, pensie alimentară, program de vizită...