avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana.td

Activitate georgiana.td

Răspuns la discuția Certificat de nastere
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părinții sunt căsătoriți, este suficientă prezenta unuia dintre ei, cu actele necesare.
Daca nu sunt căsătoriți, iar tatăl nu vrea să îl recunoască, se poate prezenta doar mama, iar în dreptul tatălui va fi trecută o liniuță.
Recunoașterea de către tată, daca va dori, se poate face oricând.
Dacă v-ați căsătorit la consulat și aveți certificat de căsătorie românesc, acum este necesar să solicitați înscrierea mențiunii de divorț pe actul de căsătorie.
Mergeți la primăria de la locul de domiciliu, la stare civilă, pentru a depune cererea și actele necesare.
Orientativ, puteți consulta procedura aici : [ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la data decesului erau căsătoriți, singurii moștenitori sunt soția și copilul. Cine ar mai trebui sa se prezinte la notar sau cu cine să dezbată in instanță?
Mergeți la un notar cu certificatul de căsătorie, cel de deces și va lămuriți acolo.
Răspuns la discuția Hotarare de divort legalizata
Nu. Trebuie să prezentați sentința în original. Dacă nu aveți timp să solicitați un exemplar la instanță, rugați-o pe fosta soție să vi-o dea pe a ei, și o înapoiați după ce depuneți cererea de eliberare a actului de identitate.
Dacă nu aveți copii minori, puteți să solicitați de la starea civilă un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț, și atunci nu mai trebuie prezentată sentința.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați duplicate de pe actele de proprietate, de la emitenții acestora. Dacă găsiți un notar mai amabil, o să vă îndrume ce pași aveți de făcut.
Răspuns la discuția Schimbare prenume copil
Cererea se adresează primarului localității de domiciliu a solicitantului, la starea civilă .
În cazul schimbării numelui copilului minor, când cererea de schimbare a numelui minorului de familie și/sau a prenumelui este făcută de către unul dintre părinți,este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică sau în fața ofițerului de stare civilă.
Acordul nu este necesar în cazul în care celălalt părinte este declarat mort sau decăzut din exercițiul drepturilor părinteștisau căruia i s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor părintești, ori care beneficiază de consiliere judiciară, dacă acesta nu poate exercita autoritatea părintească, sau de tutelă specială și se află în imposibilitatea de a-și manifesta voința din cauza lipsei discernământului.
În urma divorțului nu puteți reveni decât la numele pe care il aveați la momentul încheierii căsătoriei, adică cel al soțului decedat. Dacă doriți, puteți face ulterior o schimbare de nume pe cale administrativă.
Acordul îl poate da doar proprietarul imobilului, care trebuie să vă însoțească la evidența persoanei. Dacă nu dorește acest lucru, trebuie încheiat un alt contract sau modificat cel actual prin act adițional, iar modificarea sau noul contract trebuie înregistrate la ANAF.
Da, la Ilfov mergeți, în aceeași clădire este sediul. Am fost de curând și exact aceștia sunt pașii. Taxa pentru talon nu se poate plati la ghișeu, iar pentru numere se plătește la ei doar cash. Vedeți în link cum puteți plăti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Obțineți cartea de identitate cu domiciliul in IF
2. Mergeți la taxe si impozite la sectorul in care locuiti si solicitati transferul dosarului masinii in IF. Puteți sa il primiti și să il duceti personal, sau il trimit ei prin postă.
3. daca duceti dosarul personal, odată cu depunerea lui solicitati un Certificat fiscal pentru inmatriculare.
4. mergeti la DGPCI Ilfov, in Pipera, unde predati numerele de Bucuresti si talonul. În cateva ore va dau numerele de Ilfov si noul talon. Dacă doriți numere preferentiale durează 0 zi-două. Vă recomand să faceti programare, eu am rezolvat in 4 minute. Pentru acte si proceduri vedeti aici : [ link extern ] .