Daca nu mai locuiți în țară, aveți posibilitatea solicitării unui pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate. Acesta este și act de identitate și document de călătorie; in plus așa este și corect, cartea de identitate se eliberează doar pentru cetățenii români care locuiesc efectiv în România, ceea ce nu mai e cazul pentru dvs .
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeți la evidența persoanei cu ce documente aveți.
Vi se face carte de identitate în baza unui extras de pe actul de naștere, solicitat de către lucrătorii de evidența persoanei.
Ulterior veți merge și veți solicita un duplicat al certificatului de naștere.
În situația dvs., nefiind căsătorită, certificatul constatator al nașterii de la spital va fi întocmit doar cu mamă.
Ulterior, dacă tatăl nu poate fi prezent la declararea nașterii, actul de naștere se va întocmi și el doar cu mamă, în dreptul tatălui va fi o liniuță.
Când va veni în țară, dacă va dori, tatăl va putea da o declarație de recunoaștere și/sau încuvințare purtare nume, în fața ofițerului de stare civilă.
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Recunoașterea paternității se poate face de către tată oricând, fără acordul nimănui. Acesta poate da declarația de recunoștere la notar sau în fața ofițerului de stare civilă și se va înscrie pe actul de naștere.
Schimbarea numelui de familie al copilului nu se poate face însă fără acordul mamei. Dacă mama nu este de acord, iar tatăl insistă, acest lucru nu se poate rezolva decât în instanță.
Copilul nu ”se trece” pe numele mamei sau al tatălui. Conform înțelegerii dintre părinți va purta numele unuia dintre ei sau numele lor reunite.
Cel mai probabil vi se va elibera un nou certificat de nștere, cu același nume de familie al copilului, dar cu ambii părinți trecuți.
Actualul proprietar poate cere la evidenta persoanei anularea domiciliului pentru persoanele care nu locuiesc la adresa, inclusiv pentru fostul proprietar.
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a intra în țară aveți nevoie de un titlu de calatorie, ce se obține de la misiunile diplomatice ale Romaniei din statul in care va aflati.
La venirea în țară va trebui să transcrieti certificatul de naștere al copilului la starea civila de locul de domiciliu, și abia după aceea ii puteti face pașaport.
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cei de la prima banca trebuie sa va dea o declaratie autentificată la notar că au încasat banii,au închis creditul, și sunt de acord cu stergerea ipotecii. Cu această declaratie, dvs. sau un notar, solicitati radierea primei ipoteci din cartea funciară.
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Si copilul dvs. poate solicita un certificat de deces, este persoană îndreptățită. Dacă este major, solicită singur, dacă este minor, solicitați dvs. pentru el.
Certificatul de deces vă va trebui pentru procedura succesorală.