avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana.td

Activitate georgiana.td

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația de luare în spațiu, atunci când proprietarul imobilului nu se află în țară, se poate da doar la reprezentanții misiunilor diplomatice ale României din statul în care se află acesta.
Declarația va trebui prezentată de solicitant în original, împreună cu actele ce fac dovada titularului dreptului de proprietate asupra imobilului ori un extras de carte funciară de dată recentă, de asemenea în original.
De ce este acolo ?
Depinde de institutia unde ati depus cererea...de volumul de munca, de cat de repede primesc răspuns la verificări, dar în principiu se poate, Depuneți o cerere de efectuare a transcrierii în regim de urgență.
Dacă a decedat, nu mai are domiciliu, deci nu mai figurează la dvs. în imobil.
Pasaportul CRDS (cu indicarea domiciliului din străinătate) este act de identitate pentru cetățenii români cu acest statut. Nu puteți deține carte de identitate decât dacă renunțați la domiciliul din străinătate.
Nu văd de ce ați avea probleme la înmatricularea firmei, acesta este un act de identitate valabil, eliberat de autorități din România.
Răspuns la discuția Luare in spatiu- preschimbare CI
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți, dacă la adresă nu figurează mai mult de 10 persoane cu domiciliul activ. Aveți însă grijă că actul de identitate se face cu valabilitate 10 ani, timp în care poate vindeți, sau vreți să faceți și altor persoane domiciliul acolo, și atunci s-ar putea să aveți unele piedici.
Dacă aveți pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate (CRDS), acela este actul dvs. de identitate cu care vă legitimați și vă puteți căsători.
Cartea provizorie pentru CRDS este opțională, doar dacă aveți reședința stabilită în România. O puteți folosi și pe aceasta, dacă există.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 39 al. (1) din OUG 97/2005 modificată prin Legea nr. 162/2023, persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil.
Răspuns la discuția CNP
CNP se acordă doar cetățenilor români.
Sunt cetățeni români doar cei care, la momentul nașterii, aveau cel puțin un părinte cetățean român.

Dacă atunci când v-ați născut părinții nu aveau cetățenia română, și nici ulterior nu ați făcut demersuri pentru obținerea ei, nu sunteți cetățean român și nu aveți CNP atribuit.

În România cetățenia se acordă pe principiul ius sangvinis - dreptul sângelui, deci nu are importanță că v-ați născut aici, dacă părinții nu erau cetățeni români.
Mergeti la evidenta persoanei si depuneti cerere pentru cartea de identitate si pentru certificat simultan. Evidența persoanei se va ocupa de primirea duplicatului certificatului de naștere și veți primi ambele documente odata.