daca mi s-a suspendat permisul 90 de zile si dau in judecata procesul verbal de constatare, iar instanta de judecata ma considera vinovat, pot recupara prin testare permisul auto dupa 30 de zile de suspendare?
Daca in urma unui eveniment rutier, din care a rezultat avarierea unei oglinzi retrovizoare - in speta la autoturismul meu - iar partea adversa nu imi comunica mie in momentul evenimentului ca are si el avaraii, caz in care eu am decis, potrivit art. 79(2) lit. b din O.G. nr. 195/2002 ca nu trebuie sa anunt in termen de 24 de ore organele de politie sunt sanctionat de Politie pentru acest fapt, ESTE LEGAL SAU NU?
am fost sanctionat de catre Politia rutiera pentru: - depasire neregulamentara a mai multor autoturisme parcate pe sensul meu de mers in conditiile in care drumul public nu avea marcaje rutiere: axul drumului sau linie intrerupte sau contunua, depasirea interzisa si niciun alt indicator in timp ce din sens invers circula o alta masina, iar distantele (latimea drumului) permit trecerea unei masini pe langa alta. De fapt aceasta strada este intens circulata nu numai de autoturisme , ci si de autobuzele de transport in comun care trec lejer unul pe langa celalat. Politistul mi-a justificat ca el nu poate sa ia nicio masura atata timp cat in aceasta zona nu se produc evenimente rutiere. In cazul meu , un autoturism care circula din sens invers (si circula cu viteza mare in localitate) m-a acrosat si mi-a spart oglinda retrovizoare din partea stanga. VINOVATUL? Am fost eu. am fost sanctionat conform HG. 1391alin. 1. este corect?
Va multumesc!
Sunt administratorul unei mici societati comerciale de prestari servicii;
Pe data de 31. august 2013 a incetat contractul de prestari servicii pentru un beneficiar. La data incetarii contractului, beneficiarul urma sa-mi achite contravaloarea unor facturi in valoare de peste 30 000 lei (ron) si a unei facturi de penalitati in valoare de aprox. 4 500 lei (ron). Aceasta ultima factura a fost intocmita in baza prevederilor contractuale care prevedeau penalitati suportate de beneficiar ca urmare a intarzierilor in plata facturilor conform termeneleor stabilite.
Din data incetarii contractului de prestari servicii -31.08.2013- pana in prezent beneficiarul in cauza nu a achitat nici o factura si nici sanse nu sunt pentru achitare. Doresc sa-l chem in fata instantei de judecata pentru recuperarea creantelor. Va rog sa ma sprijiniti cu sfaturi competente si sa-mi recomandati si un model de plangere pentru instanta de judecata. Va multumesc!
conditiile de vanzare a unei firme:
- cui trebuie sa ne adresam pentru perfectarea actelor;
- ce documente se intocmesc;
- ce activitati premergatoare (acte) presupune;
- alte detalii.
Multumim respectuos!
In comunicarea adresa trimisa de judecatorie mi se cere, ca in termen de 10 zile sa precizez valoarea impozabila masei partajabile si sa timbrez cu 3% (cf. legislatiei in vigoare). INTREBARI:
1. Este obligatoriu ca acum, chiar de la inceput sa comunic aceasta valoare si sa o timbrez, sau comunic o valoare mai mica si solicit expertiza valorica - in special pentru bunurile imobile - si completez ulterior taxa de timbru pentru valoarea stabilita de expertul judiciar?
2. Aceste solicitari ale Completului de judecata se pot prin posta si daca da, atunci care data postala este valabila pentru incadrarea in termenul de 10 zile de la primirea Comunicarii adresa?
3. Pentru bunurile imobile (casa, teren) ce documente trebuie sa solicit de la Primarie?
Avem o firma mica de paza. Conturile firmei au fost blocate pentru neplata unor penalitati si o amenda. Putem introduce firma in insolventa? Cum putem proceda pentru a inchide firma fara a plati aceste "dari"?
daca este asa cum spuneti dvs, atunci de ce nu s-a stipulat in contract termenul de 44 de zile? dupa dvs. termenul de 30 de zile este termenul ordinar si , la fel si cel de 14 zile - adica suplimentar celor 30 de zile - reprezinta tot un termen ordinar, normal?
Dorim sa va prezentam o situatie contractuala:
In contractual de prestari servicii se stipuleaza urmatoarele:
“10.Obligatiile achizitorului
10.1 – Achizitorul se oblige sa plateasca pretul catyre prestator in termen de 30 de zile de la primirea facturii de la acesta.
10.3 – Daca achizitorul nu onoreaza facturile lunare in termen de 14 zile de la expirarea perioadei convenite, prestatorul are dreptul de a sista prestarea serviciilor si de a beneficia de reactualizarea sumei de plata la nivelul corespunzator zilei de efectuare a platii. Imediat ce achizitorul onoreaza facture, prestatorul va relua prestarea serviciilor in termen de 1 zi.
11. Sanctiuni pentru neindeplinirea culpabila a obligatiilor
11.2 = In cazul in care achizitorul nu onoreaza facturile in termen de 14 zile de la expirarea perioadei convenite, atunci acesta are obligatia de a plati, ca penalitati, o suma echivalenta cu 0,1% din plata neefectuata pentru fiecare zi de intarziere, pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor.”
Noi, ca prestator, am somat de trei ori pana in prezent pe achizitor cu sistarea serviciilor catre el pentru neachitarea in termenul de 30 de zile + 14 zile depasirea termenului convenit – 30 zile – de la primirea facturilor, dar, dand dovada de intelegere, am convenit , dupa discutii in care achizitorul s-a angajat sa respecte termenele contractuale, am renuntat de fiacare data la suspendarea prestatiei.
In schimb, achizitorul considera ca termenul normal de achitare a facturilor este de 44 de zile (adica 30 de zile + 14 zile). Noi consideram ca termenul normal de achitare a facturii este de 30 de zile, iar termenul de 14 zile dupa cel convenit este un termen de exceptie, intrucat aceast termen presupune si penalitatea de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere. Care este situatia in acest caz: termenul de 30 de zile este termenul normal si cel de 14 zile este exceptie?
De cand se percep penalitatile: de la expirarea celor 30 de zile sau de la expirarea celor 14 zile dupa termenul convenit?
Care este termenul normal de achitare a facturii: 30 zile sau 44 zile, adica 30 + 14 zile?
va multumim!