avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate lucica crivat

Activitate lucica crivat

Discuție somaj tehnic
somajul tehnic se opereaza in carnetul de munca?
perioada de suspendare este de 15 zile, nu stiu daca va mai urma
Discuție plata CAS
In cazul in care o persoana este pensionata medical si are deschisa o intreprindere individuala , mai e nevoie sa fie inregistrata la ITM pentru a i se retine CAS-ul?
Pana acum zice ca nu a platit nimic pentru ea ca persoana.
daca unui salariat i s-a incetat din greseala cim-ul cum se poate reactiva cim din nou?
Cum se inchide un carnet de munca dupa noua lege 49/19.03.2010 daca persoana a lucrat in grupa de munca si conform acestor conditii are o reducere de 6-7 ani pentru aiesi la pensie inainte de varsta standard adica 65 ani pt. barbati.
Se inceteaza contractul de munca cu art. 56 lit "d" ? se face doar solicitare si se tine salariatul la serviciu pana la sosirea deciziei de pensionare?
va multumesc
care ar trebui sa fie raspunsul unei petitii care solicita iesirea la pensie conform anexei nr.3 , salariatul beneficiind doar de grupa a II-a de munca?
Discuție pensie
sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani?
Discuție pensionare
Cum pot proceda sa ajut o persoana a carui dosar de pensie anticipata partiala este depus la casa de pensii cu o vechime de 32 de ani munca iar (4 ani trecuti in carnetul de munca nu sant recunoscuti) din lipsa unei semnaturi si a unei stampile la incetarea activitati. Revenind in aceiasi unitate. Perioada cuprinsa (1974-1978) unitatea unde lucra era o cantina ce apartinea de T.A.P.L. cantina se afla in incinta santierului naval constanta dar nu apartinea de aceasta unitate, doar o deservea in perioada mai sus mentionata cine poate sa ii elibereze o adeverinta de vechime sa-i fie luata in calcul pentru a nu ii fi respins dosarul. Va multumesc