avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Biciusca

Activitate Mihaela Biciusca

Scuze. Nu am vazut postarile anterioare.
Trebuie sa explicati mai pe larg situatia pt.a va raspunde oricare dintre utilizatori.
Despre ce hotarare e vorba? Ce obiect are dosarul? E partaj de bunuri comune? Care e modalitatea de atribuire? Cine si ce sa execute?
Răspuns la discuția concurs notar
Intrat pe site-ul Uniunii Notarilor si gasiti acolo raspunsuri. Oricum concursul se organizeaza la nivel national, o data pe an, undeva prin toamna. Repartizarea candidatilor admisi e tot la nivel national.
Anul trecut nu s-a organizat concurs. inainte de a participa la concurs trebuie sa urmati cursurile Institutului Notarial Roman. Aceasta e o noutate si pt.cei mai multi si o greutate.
Răspuns la discuția Pierdut Recurs
Nu primiti acasa nimic. Hotararile din recurs nu se comunica. Trebuie sa mergeti la arhiva sa o luati.
Nu, nu mai aveti nicio cale de atac.
Mai sunt 2 cai extraordinare, reviziure si contestatie in anulare dar ...slabe sanse.
In practica f.rar se admit iar cazurile in care se poate uza de ele sunt limitativ prevazute de lege.
Răspuns la discuția iesire indiviziune teren ipotecat
Orium ar fi sunteti legata de banca iar aceasta cu siguranta nu va fi de acord cu modificarea. Cam asta e practica de cand cu criza.
Puteti eventual sa faceti un antecontract si cu avansul sa va acoperiti creditul.Asta in cazul in care un eventual cumparator ar fi de acord.
Cei care au cumparat nu pot face intabularea pe numele lor direct. Acesta se va face pe numele dumneavoastra dupa care le veti vinde cu act autentic. Dar toate astea dupa ce scapati de ipoteca.

Răspuns la discuția iesire indiviziune teren ipotecat
Cei 200mp pe care se afla casa noua fac parte din trupul de 600mp?
Răspuns la discuția iesire din indiviziune cu cedare
Ce este ,, clauza de cadastru cu termen limita,,? Nu am auzut de asa ceva.
Statul nu are nicio treaba in speta aratata. E vorba de unitate teritorial administrativa. Personal cred ca merge mai bine pe uzucapiune.
Răspuns la discuția EU MIOARA INTREB?
Ca sa stiti cat va costa trebuie sa va adresati unui notar. Succesiunea se dezbate la un notariat de la ultimul domiciliu al defunctului.
Acele declaratii nu au nicio valoare juridica.
Oricum daca unul dintre frati nu este de acord va trebui sa va adresati instantei.
Va dau un sfat.... luati legatura cu un avocat, el va sti cel mai bine ce sa faca.
Răspuns la discuția Drept la mostenire
Testamentul nu poate fi anulat, se poate cere reductiunea lui pentru a putea culege rezerva succesorala. E o actiune separata care trebuie formulata.
Dumneavoastra trebuia sa faceti dovada in instanta ca ati acceptat tacit mostenirea adica ca ati facut acte de administrare.