avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate simoalin

Activitate simoalin

Buna ziua,

In contextul titlului, doresc sa ma lamuresc cu urmatoarele:
-stagiul militar satisfacut intra in calculul anilor necesari pensionarii?
- idem in cazul anilor de facultate. In aceasta situatie sunt interesat si de cazul in care din maotive de sanatate am repetat un an, acesta se calculeaza ca vechime (in cazul unui raspuns pozitiv) sau doar anii de baza ai facultatii respective?

Multumesc
Situatie:
Am avut angajata o firma de constructii (cu contract, deviz, etc) spre a-mi executa diverse lucrari in vederea ridicarii unei case de lemn executata de alta firma. Lucrarile s-au desfasurat in perioada septembrie- decembrie 2017, platile lucrarilor le-am onorat cf facturilor, mai putin suma de 1000 Euro reprezentand organizari de santier. Nemultumirea constructorului a fost mare, ajungand la diverse amenintari, reziliind contractul prin mail (fara semnatura sau act aditional). La 2 luni, respectiv in februarie, incepe sa cada tencuiala decorativa de pe hidroizolatia fundatiei, moment in care am anuntat ca suma restanta o transform in garantie pana la remedierea problemelor aparute. (In contract garantia lucrarilor este de 2 ani). Problema este ca acum constructorul pt remediere conditioneaza reparatia prin constituirea unui depozit la termen cu cei 1000 Euro restanti. Totodata mai are sa-mi predea acte necesare intocmirii cartii tehnice a constructiei.
Ce este de facut?
Multumesc
Buna ziua,

Detin un apartament 3 camere Bucuresti (zona Ilioara sector 3) in care isi au sediul social si 2 firme + un PFA (toate ale familiei). Familie compusa din 3 membri (sot, sotie, fiu).
Apartamentul in cauza a fost achizitionat in 2000 (constructie din 1978).
Conform noilor reglementari, in conditiile de mai sus, am nevoie pentru stabilirea cotei de impozitare de un raport de evaluare anevar.
In concluzie, putem colabora si in ce conditii?

Multumesc
Discuție Taxa TV
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
-firma de familie (srl) cu sediul social in apartamentul locuinta, infiintata in 2006, platitoare de impozit pe profit. Din 2010 fara angajati pana in oct 2014 cand administratorul societatii si unic actionar devine angajat cu part time la salarul min pe economie.
Pt prima data zilele trecute primesc instiintare de plata TV pe firma,dupa cum urmeaza:
- 2012, 4lei/luna
- 2013, 4 lei/luna
- 2014, 4 lei/luna ian-sept si 50 lei/luna oct-dec
- 2015, 50 lei/luna ian-iul

Intrebare: de ce apare diferenta de valoare si ce pot face pt a nu achita la valoarea de mai sus?

Multumesc



Problema in cazul meu este ca nu arata nimic urat. Intraga instalatie este schimbata pe Cu, cu centrala proprie, apometrul in discutie este in debara si nu se vede. Deci am investit, apometrul este legal, declarat, luat in calcul de catre "elsaco". Daca e un "vox populi" sa plateasca asociatia bransarea wc-ului la alta sursa de apa, sau, de ce nu sigileaza intrarile de apa de pe coloana in discutie in apartamentele ce nu o folosesc?
Multumesc
Buna ziua,

Am urmatoarea situtie:

In urma cu aprox. 10 ani in blocul unde locuiesc, in fiecare apartament au fost montate (contracost) apometre pe fiecare conducta de intrare a apei in apartament. Baia de serviciu fiind singurul loc din apartament unde exista 2 admisii de apa rece, una la chiuveta si a doua la wc-ul de serviciu. La vremea respectiva am fost singurul apartament care am montat apometru pe admisia de apa rece de la wc-ul mai sus mentionat. In urma cu 2 luni conducta de apa rece aferenta wc-ului de serviciu a fost inchisa (fara anunt prealabil) din dispozitia Presedintelui asociatiei pe motiv ca se fura apa din acea conducta in diverse apartamente, afirirmatie neverificata (o supozitie). Am repornit respectiva conducta, pana zilele trecute cand in urma unei adunari generale s-a decis oprirea coloanei de apa ce deserveste wc-urile de serviciu aferente.
Intrebarea mea este urmatoarea: se poate in situatia de mai sus sa se inchida o coloana de apa daca aceasta deserveste doar un singur apometru montat legal la vremea respectiva? Asociatia nu trebuie sa-mi plateasca debransarea apometrului si remontarea wc-ului la alta sursa de apa contorizata din apartament?

Multumesc
Buna,

Am intocmit declaratia 100, am semnat-o si depus-o, insa recipisa are erori: "eroare regula: la R15 nu se accepta mai multe declaratii cu cod_oblig = 103 si avand aceeasi data scadenta = 25.04.2015".

Am verificat declaratia, nu are mai multe coduri 103 (impoz pe profit datorat / plati anticipate - persoane juridice romane). Mentionez ca suma este 0.

Stie cineva sa-mi spuna unde gresesc, si care e problema?
Va multumesc frumos!
Doresc interpretarea urmatorului extras din "R.O.F.U.I.P. aprobat prin O.M.E.N. 5115/2014, publicat în Monitorul Oficial din 13.01.2015":
"Art. 113 (4)...Numărul absenţelor care pot fi motivate, fără documente medicale, doar pe baza cererilor părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, nu poate depăşi 3 zile pe semestru..."
Ce inseamna, echivalentul a 3zile x 6 ore/zi = 18 absente din mai multe zile cumulate, sau 3 zile in care elevul poate sa aiba cate 1 absenta /zi ?
Multumesc
Am uitat sa mentionez ca mi-am inregistrat PFA-ul si la ceccar. Sunt contabil autorizat.
Multumesc mult pentru raspuns, insa in textul de lege se face referire la societatile mici (CA sub 35000 euro), nu si la firmele mai mari, iar eu tot nu sunt lamurita daca PFA-ul meu are dreptul sa semneze un contract comercial sau orice alta forma de contract cu o societatea care are CA mai mare de 35000 euro, in conditiile activitatilor descrise mai sus.

Ma puteti lamuri, va rog?
Multumesc inca o data!