Am si eu o nelamurire. Am depus actele pt. somaj acum cateva zile dar acum mi-am gasit singur de munca. Am inteles ca daca ma angajez acum, voi primi 30% din somaj pe langa salariu. problema e ca acest job e posibil sa fie doar pt. cateva luni. Daca imi voi da demisia dupa aceasta perioada sau daca imi voi gasi altceva , doresc sa stiu daca va trebui sa inapoiez cei 30%. Trebuie dusa si vreo hartie la somaj de la firma unde mi-am gasit de munca? Va multumesc.
In anul 2000 am absolvit Lic. Economic Cl. In clasa a XII-a am sustinut lucrarea de atesta profesional in contabilitate, la care am obtinut nota 9. Tot in ultimul an am avut o corijenta la matematica ,profesorul respectiv fiind si dir. adj. al liceului, cu care am avut unele divergente. In toamna am luat si corijenta si bacul. Dupa ce am luat si bacul m-am dus la liceu sa cer atestatul dar m-i s-a spus ca a fost anulat de catre domnul dir. adj. pe motiv ca am avut o corijenta. Anul acesta am fost la inspectoratul scolar pentru a lamuri problema dar acestia nu mi-au dat un raspuns clar motivand ca nu gasesc metodologia din anul2000. poate ma ajuta cineva cu metodologia acordarii atestatelor in 2000 .va multumesc
Lucrez din feb.2005 la Politia Comunitara Calarasi , dar in perioada 01.03.2008 - 30.11.2009 am fost in concediu crestere copil, dupa care m-am intors la munca . Incepand cu data de 01.10.2010 m-i se va incheia contractul de munca datorita disponibilizarilor.Deci m-am intors la serviciu de doar 10 luni. Doresc sa stiu daca pot beneficia de somaj.Sunt disperat tinand cont ca nici sotia nu are de munca
Mama se afla in Portugalia de circa un an unde lucreaza dar doreste sa isi faca rezidenta si celelalte hartii pt a lucra legal. ea doreste sa divorteze de tata ,care este alcoolist si desi lucreaza, toti banii se duc pe bautura. Cum poate divorta fara sa mai vina in tara? precizez ca nu au nici un bun de impartit deoarece casa unde au adresa ,este a mea,nu au copii minori, in schimb au datorii la banci.
Parintii mei au mai multe datorii la diverse banci ,ramase neachitate de cateva luni ,aceste banci acordandu-le credite desi ei erau pe lista neagra a datornicilor la banci.Parintii nu detin nici un bun (casa sau masina), in schim au am,ei locuind in casa mea.Cei de la e.s imi tot trimit sms -uri si ma suna, spunandu-mi ca si in cazul decesului parintilor eu voi fi obligat sa le platesc datoriile. E posibil asa ceva? cum pot scapa de e.s? Pt. ca eu abia ma descurc cu datoriile mele la care nu am nici macar o zi intarziere.multumesc.
Am uitat sa precizez ca desi eu am pe buletin aceeasi adresa, nu locuiesc in aceasta casa si credeti-ma ca si eu ma inyreb ce au facut cu banii.
in caz ca in urma acelei palme nu au ramas semne sau leziuni cel mai fericit caz ar fi o amenda contraventionala pe legea 61
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt
comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
26) provocarea ori participarea efectiva la scandal, in locuri sau localuri publice
Art. 3. - (1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
;b) cu amenda de la 2.000.000 lei la 10.000.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 14), 18), 26):((, 28) si 30);
parintii mei au mai multe datorii neachitate la banci. casa am cumparat-o de la ei inurma cu 3 ani banii pt. aceasta provenind dintr-un imprumut ipotecar.in contractul de vanzare-cumparare nu exista nici un fel de clauza. In momentul de fata ei nu poseda niciun bun mobil sau imobil,dar locuiesc in continuare in acelasi imobil.pot fi afectat de aceasta situatie?