avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1980 soluții astăzi
Forum Activitate zugravu catalin

Activitate zugravu catalin

Lucrez la companie cu capital privat de4 ani.In decembrie 2020 am primit o diploma si o plachete pentru rezultate excelente in dezvoltarea firmei. In februarie 2022 mi s-a intocmit pentru prima data fisa de evaluare profesionala aferenta anului 2021 unde am obtinutcalificativul nesatisfacator la toate criteriile. Avand functie de conducere stiam ca mi-au acordat calificativul respectiv pentru inlaturarea mea de pe post.
Am depus contestatie care mi s-a respins fara motivare.Ulterior am fost convocat in 48 de ore la comisia de reevaluare (avand aceiasi componenta ca cea de la contestatie), unde am refuzat sa ma prezint.Am sanse de castig in istanta daca tac evaluarea?
sant angajatul unei primarii si am urmatoarea problema
-pe primarie a venit o somatie de plata si ulterior o executare silita de la un birou executor judecatoresc pe bunuri si lichiditatile din cont pe baza unei sentinte civile pentru plata daunelor cominatorii pentru nefurnizarea unor informatii de interes public
conform L544/2001 .Poate executorul sa ne sechestreze bunurile si sa le valorifice in baza unei sentinte civile prin care eram obligati la plata unor daune cominatorii de 100lei/zi de intarziere fara sa existe o hotarare a instantei de trasformare a acestor daune cominatorii in daune compensatorii? Pot sa cer timbrarea actiuni de anulare a executarii cu suma de 194 lei conform codului de procedura civila si sa nu platesc cautine de 10% din valoarea daunelor cominatorii valoare ce nu poate fi considerata certa si lichida.
sant angajat cu carte de munca .In timpul liber mai fac asigurari pentru X societate.
Mai platesc asigurari pentru veniturile realizate in timpul liber daca am contract de munca ?
un consilier in functie membru al unui partid politic poate sa-si depuna candidatura pentru functia de consilier local din partea altui partid fara sa asi dea demisia din primul partid
Răspuns la discuția despagubiri auto asigurari
Celalalt sofer venea tare din spate si nefiind atent ma lovit in partea lateral dreapta cu toate ca la fata locului a recunoscut ca am semnalizat dreapta dar na putut sa ma evite.
De ce nu s-a stabilit la fata locului prin inspectorul de daune vinovatia mea cand a intocmit actele pentru culpa comuna?
De ce firma de asigurari nu+mi comunica in scris rezultatul final? Cat timp trebuie sa mai astept? pot sa fac plangere si la CSA?
Am avut un accident rutier fara victime.Dupa sensul meu de mers am semnalizat dreapta,am facut o mica bucla fara a depasi axul drumului(am si martori) si in timp ce viram pe podul proprietatii mele am fost lovit in stilpul dintre cele doua usi de pe partea dreapta de un autoturism ce venea cu viteza din spatele meu.Din spusele respectivului sofer ar fi avut in jur de 86 km/h. Fac precizarea ca respectivul autoturism m-a lovit cu partea laterala stanga si mai mult cu roata din stanga,datorita sistemului de franare care nu a functionat decat pe partea stanga fapt ce reiese dupa urmele pneurilor lasate pe carosabil(aprox. 16m linia de franare), de aceea si traiectoria autoturismului obtinuta in urma franarii a fost spre marginea drumului.
Am anuntat organul de politie din localitate, acesta sa deplasat la fata locului si a zis ca e culpa comuna sa mergem la societatea de asigurari (santem asigurati la aceiasi societate) pe intelegere amiabila.
In zilele urmatoare a venit inspectorul de daune de la firma de asigurari si a intocmit actele pentru culpa comuna.
Neprimind niciun raspuns am sunat la agentia firmei de asigurari si mi s-a spus ca proprietarul masinii din spate ar mai fi depus o declaratie si ca sa schimbat incadrarea din culpa comuna in vinovăţie totala a mea.
Precizez ca de la data accidentului pana in prezent au trecut 57de zile, si nu era normal sa primesc si eu o instiintare cu privirea la rezolutia data de firma de asigurari,si ce pot sa mai fac in continuare pentru a obtine ceva despagubiri?
Răspuns la discuția contract de munca
Pe data de 24-03-2011 am intocmit contractul de munca iai pe 25-03-2011-cand am depus Revisalul contractele de munca le aveam la mine.Ea a declarat ca nu si-a inceput activitatea, deoarece gestiunea urmand a fi preluata in data de 27-03-2011 cand a avut loc inventarul de predare-primire.
Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme
vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la serviciu.Pe acest motiv am hotarat sa mai angajez o fata pentru a se familiariza pentru ca mai tarziu vanzatoarea actuala va intra in concediul prenatal. Pe data de 24-03-2011 am angajat pe respectiva fata iar pe 25-03-2011 am plecat cu REVISALUL la ITM.
Tot pe data de 25-03-2011am avut control la magazin din partea ITM-ului si mi-au loasat invitatie sa ma prezint la ITM pe data de 29-03-2011.Pe data de 29-03-2011 m-am prezentat la ITM si am fost amendat cu suma de 3 000lei cu toate ca noua vanzatoare a declarat ca lucreza dupa data de 24-03-2011.Am depus la ITM si adeverinta de la medic de unde reiese ca vanzatoarea este insarcinata si ca pe 24 si 25 i sa recomandat repaus total.Pot ataca in justitie procesul verbal de contaventie,si ce sanse am de reusita.Pe data de 24-03-2011 angajata noua nu a stat la serviciu decat cat a semnat contractul si i sa explicat cum merg treburile.
Amenda a fost data in baza art. 16 alin 1 din L53/2003
Detin o suprafata de teren arabil extravilan de 1,20 ha .In mijlocul acestui teren exista o suprafata de teren de 0,09 ha care apartine altui proprietar si care l-a lasat in paragina deoarece era mlastinos si nu puteai cultiva nimic pe el.M-am oferit sa-l cumpar pentru ca imi afecta cultura, dar nu avea titlul de proprietate . Asa ca acum 5 ani de zile am convenit cu proprietarul printrun acord verbal sa-l muncesc ,lui sa-i dau acont 30% din valoarea terenului urmand ca dupa obtinerea titlului de proprietate sa intocmim actele legale. Eu m-am apucat si am curatit terenul,l-am inaltat cu pamant pentru a-l putea cultiva.Dupa cinci ani proprietarul sa razgandit, vrea sa-mi inapoieze acontul si sa-l instraineze altei persoane. Ce pot sa fac in cazul de fata? Fac precizarea inca odata ca terenul se invecineaza cu terenul meu in toate cele. patru parti
Detin o suprafata de padure de gorun de 1600mp in care a crescut si cativa salcami. Pe suprafata respectiva am contract de prestari servicii cu un ocol silvic privat, al carui padurar m-a anuntat ca a gasit 3 salcami dobarati la pamant cu drujba de catre persoane necunoscute si sa astept sa vina specialistul sa aplice marca sa le pot ridica.Cu teama ca mi se pot fura lemnele am plecat in padure sa-mi ridic lemnele ocazie cu care am fost surprins in momentul cand le incarcam in caruta de seful de post si unpadurar de la Romsilva, care mi-au confiscat lemnele pe care dansii le-au transportat la sediul politiei.A trecut 3 zile si politia nu-mi face nici proces verbal de constatare si nici de confiscare.Estimez masa lemnoasa la 1,5 mc.Cepot face in cazul de fata ?