avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate marianajerpelea

Activitate marianajerpelea

Pentru o farmacie, societate comerciala, este obligatorie emiterea certificatului constatator?
Care este procedura?
Răspuns la discuția drepturi salariale
ITM-ul a fost anuntat, au venit in control, au dat termene de rezolvare de doua ori.
Defiecare data de cate ori a dat termen ITM de solutionare am primit cate 100 lei, s-a raspuns prin adresa catre ITM ca se incearca sa se solutioneze si asa au trecut aproape 5 luni de "abureli".
Lucrez la o firma privata si nu am fost remunerati de 6 luni. Care este baza legala pentru a incepe o procedura de recuperare a drepturilor noastre salariale si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a avea castig de cauza. Mentionam ca nu avem sindicat.
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
buna ziua.
la 10 zile de la angajare (in timp partial - 2ore/zi), am avut un accident de circulatie in urma caruia am facut o interventie chirurgicala. Dupa ce am iesit din spital (spitalizare 10 zile) am beneficiat de concediu medical timp 180 zile. Dupa aceasta am plecat din firma. Acum dupa 3luni de cand am plecat din firma am primit instiintare de la fostul patron sa returnez banii primiti pe concediul medical. Este legal asa ceva si in temeiul caror legi pot sa ii raspund in instanta?
va multumesc.
Discuție emitere actiuni
Lucrez la o societate comerciala care a fost de stat si s-a privatizat (a devenit societate comerciala pe actiuni prin AVAS). Pe parcursul privatizarii (care a durat 4-5 ani, nu stim sigur, pentru ca s-a tinut secret informatia), am cotizat intrun fond cate o suma retinuta lunar din salariu. Am c-am fost toti privati de informatii asupra privatizarii, deci nu prea am stiut nimic. Acum societatea se afla intro situatie dificila si asi vrea sa plec din ea. Ma intereseaza unde ma pot adresa (o adresa), ca sa pot beneficia de actiunile nominale ale societatii.
Discuție salarizare
Sunt angajata la o firma privata si nu am primit drepturi salariale de 4 luni.
Care ar fi modalitatea, in afara de proces, de a-mi recupera drepturile mele?
Discuție insolventa
ca salariat la o societate comerciala nu mi-am primit drepturile salariale de 6 luni.
pot emite o cerere de insoventa pentru societate in vederea recuperarii acestor drepturi? mentionez ca nu avem sindicat la societate iar angajati in aceeasi situatie sunt 150.
Daca exista o alta metoda de a-mi recupera dreturile va rog informati.
Adresa la ITM s-a facut; unitatea a fost deja amendata.
Daca sunt angajat la o firma, avand prezenta zilnica la munca, si nu am primit drepturile salariale de 5 luni, care ar fi pasul care trebuie sa-l faca un angajat in sensul obtinerii acestor drepturi-fara sa-si piarda locul de munca ?
Daca sunt in somaj tehnic pot sa inchei raporturile salariale cu unitatea la care lucrez si sa intru in somaj?
Astept raspuns; va multumesc anticipat