avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate castorul

Activitate castorul

da,exact nu vrea sa ne intelegem sub nici o forma,nu poate avea loc o discutie civilizata,ei doresc doar vanzare prin executor sau sa le dau suma de 50000 euro pe 50% din apartament.El nu mai locuieste in tara,si doreste doar sa se razbune,Suntem divortati de 4 ani,iar procesul a inceput in 2005,de atunci ma tot taraste prin tribunale.Dar niciodata nu a avut sau are bani de pensie pt propriul copil,are doar pt avocati,experti,executori.Despre un altfel de om vb.Copilul este in ingrijirea mea.
vreau sa specific ca ei refuza orice discutie,de asemenea ap a fost supraevaluat,iar ca sa il pastrez eu ar trebui sa-i dau pe partea lui de 50% - 50000 euro,o suma imensa pt un ap de 3 am din Bucuresti,iar la ei este dorinta doar de razbunare.Ei platesc av de 6 ani iar pensie alimentara copilului nu,chiar dc exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Deci nu pot face nimic in acest caz,si ap va fi vandut prin executor judecatoresc,eu neputandu-ma opune acestui lucru? Cu toate ca toate cheltuielile,impozite si datorii ramase de la el au fost platite de mine,tocmai ca sa nu ajung in strada.
Buna ziua!Sunt parte intr-un proces de partaj din 2005,la ultimul termen instanta a dispus vanzarea prin executor judecatoresc,eu nu sunt de acord cu vanzarea prin executor,iar dc pana la urmatorul termen nu se incepe procedura,dosarul se suspenda cf art 155 alin 1 din cpc.De asemenea a mai specificat ca nu poate fi vandut prin executor atata timp cat o parte nu este de acord cu aceasta vanzare,fiind coproprietar al ap.Intrebarea mea este,exista vreun articol de lege care spune clar ca executarea nu poate fi facuta atata timp cat o parte nu este de acord cu aceasta exexutare,,specific ca acest ap este domiciliul meu si al copilului.Care este statutul locuintei de familie si dc pot declara acest ap locuinta de familie,copilul este minor.De asemenea precizez ca am cerut vanzarea pe piata libera a acestui ap sau efectuarea unei tranzactii in vederea stingerii acestui litigiu.Astep raspunsuri urgent.Va multumesc
Răspuns la discuția pensie alimentara
sunt in aceasi situatie si am reusit sa obtin o hotarare definitiva si irevocabila pt majorare pensie alimentara la 150 euro,raportata la salariul minim din Spania.El locuieste si traieste in Spania si lucreaza la negru de multi ani.Asa ca depune cererea de majorare pensie alimentara atasand dovada ca el locuieste acolo si cere majorarea la salariul minim din Spania,adica 638 euro
vreau sa specific ca am deja o hotarare definitiva si irevocabila in care se stabileste pensia alimentara la salariul minim pe economie din Spania,chiar dc el si-a lasat domiciliul in Romania pana la terminarea partajului,dar acum ma dat in judecata pt micsorare de la salariul minim din Spania la cel din Romania.Intrebarea mea era dc acum ca ma dat dinnou in judecata,are sanse de a castiga,odata ce in procesul care s-a terminat atat in fond cat si in recurs,instanta a stabilit 25% din minimul pe economie din Spania acolo unde traieste si locuieste de 5ani(s-au raportat la cel mai mic salariu pe economie, acela pt muncitorii necalificati si muncitori din agricultura)
daca o persoana este rezidenta in Spania,deci locuieste de 5 ani acolo,dar are domiciliul in Romania,la ce salariu minim pe economie se calculeaza pensia alimentara,Spania sau Romania,acolo lucrand la negru.Rezidenta este declarata printr-un act oficial.
ce pot face in cazul cand mi-a fost respins apelul,si ramane hotararea din fond de vanzare a ap prin executor judecatoresc,ceea ce eu nu am cerut si nu doresc.Inca hotararea nu este definitiva si irevocabila,am vazut la condica
am un fiu de 12 ani,am divortat in urma cu 4 ani,tatal s-a stabilit in Spania,as vrea sa stiu dc pot obtine majorarea pensiei alimentare la salariu minim din Spania,in conditiile in care el recunoaste ca locuieste si traieste acolo de 4 ani,dar afirma ca nu are nici un venit sau loc de munca?Ce sanse am in instanta,mentionez ca in fond am castigat majorare la 150euro(raportat la sal minim din Spania)dar a facut recurs fosta soacra.
fostul sot a plecat din tara fara a-si declara noul domiciliu,l-am dat in judecata pt majorare pensie alimentara,dar instanta imi cere sa-l gasesc eu,eu nu am cum.Ce cai legale sunt pentru gasirea lui.In paralel are si un proces penal pt abandon de familie.
Am divortat in 2007,din casatorie am un baiat in varsta de 12 ani care mi-a fost incredintat.Tatal a parasit Romania fara a-si declara actualul domiciliu pentru a nu putea fi gasit.In 2009 am deschis proces pt majorare pensie alimentare,vechea hotarare stabilise 120 ron,pentru ca nu stiu unde locuieste si care sunt veniturile lui la oara actuala,instanta a luat in considerare pt pensie salariul minim pe economie din Romania.Ultima resedinta fiind declarata in Spania.Cert este ca la ora actuala el nu este in Romania .Cum pot afla unde locuieste si care sunt veniturile lui actuale?L-am dat in judecata pt abandon de familie,dar politia a spun ca nu e treaba lor sa_l caute,deci nici pe aceasta cale nu am facut nimic.Va multumesc.