Buna ziua.
Nu stiu exact cum s-a anulat. Singura hartie pe care am primit-o este o invitatie cu urmatorul text: "In considerarea art. 62 din Normele Metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate, ale cetatenilor romani, precum si pentru stabilirea formei si continutului actelor de identiate ale dovezii de resedinta si ale cartii de imobil, aprobate prin H.G. nr 295/2021, va facem cunoscut ca, din verificarile efectuate prin intermediul Sectiei 1 Politie Iasi nu ati fost identificat la adresa de domiciliu inscrisa in cartea de identitate, fapt pentru care a invitam sa va prezentati la serviciul de evidenta in termen de 5 zile de la data primirii."
Cand am sunat la evidenta populatiei, acestia au confirmat ca actul este anulat. Posibil sa fie doar mentiunea privind domiciliul.
Buna ziua,
Locuiesc in Anglia, iar ca act de identitate am cartea de identitate cu domiciliul la adresa parintilor mei.
Am in plan o calatorie in Romania, curand.
Am aflat ieri ca parintii au declarat la evidenta populatiei ca eu nu mai locuiesc la adresa, fapt ce a tras de la sine anularea cartii de identitate.
In teorie, eu nu stiu asta pentru ca parintii au tinut acest lucru secret iar instiintarea a fost trimisa la adresa de domiciliu unde, practic, nu locuiesc.
Ce s-ar intampla daca as merge cu buletinul anulat in tara, si as rezolva treaba cu actul de identitate acolo?
Se pare că mama mea a început să facă fel de fel de plângeri și demersuri împotriva mea, fără nici un motiv aparent.
Suspectez că ar putea avea probleme psihice, dar deocamdată nimic demonstrat.
Oricum, ținând cont că locuiesc în străinătate, aș dori să aflu cum pot găsi ce plângeri a făcut și la ce instituții, precum și stadiul plângerilor respective?
Aș suspecta că ar fi putut face plângeri diverse la poliție, parchet, judecătorie, tribunal, poate ANAF etc.
Vă rog cine poate oferi o informație v-aș fi recunoscător.
Aici cred ca va referiti la art. 703 alin 1 punctul 2 care spune ca: "Executarea silită încetează dacă: [...]nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;"
In acest context executarea silita se incheie si se desfiinteaza toate popririle si/sau sechestrele, iar executorul judecatoresc nu mai poate executa silit.
Oricum, oricand in perioada de prescriere, creditorul poate cere reinceperea executarii silite.
Dar as fi stiut daca executarea silita a incetat, nu? Poprirea a stat acolo de 5-6 ani, fara sa se schimbe nimic.
Posibil sa gresesc, dar ce imi spuneti schimba total ceea ce am citit:
- daca executorul judecatoresc nu face nici un act de executare timp de 3 ani, dreptul de executare se prescrie.
Pe de alta parte, cu toate ca nu am bunuri, nu s-a constatat incetarea executarii. Poprirea este pusa pe cont de mai bine de 5 ani acum, fara nici un fel de modificare. Presupunand ca nu au fost acte de executare intocmite in toti acesti 5 ani, ar fi legal sa consider ca acest caz se supune prescrierii... cam asa am interpretat aici.
Conform Art. 696 Cod Pr. Civ., alin 1 "În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept".
Perimare este atunci cand creditorul nu raspunde unei solicitari scrise din partea executorului, pentru o perioada mai lunga de 6 luni. in acest caz executarea este lovita de nulitate, nu de prescriere.
Buna ziua,
O intrebare poate interesanta, poate.
In 2016 am pleacat din Romania. Am in tara doar un cont bancar deschis, fara nici o activitate din 2016. Nu detin nici un alt bun.
In 2017 s-a pronuntat o hotarare civila prin care am fost obligat sa platesc o suma de bani unei institutii particulare.
In 2018 s-a inceput executarea silita, respectiv o poprire pe contul bancar. Tot atunci am primit prima si ultima instiintare la adresa de domiciliu (unde locuiesc parintii, deci sunt la curent cu orice corespondenta).
Stiu ca orice act de executare ar trebui comunicat debitorului. Tinand cont ca nu am primit nimic, am putea presupune, pentru acest caz, ca nu s-a mai facut nici un act de execturare.
Pe de alta parte, nici poprirea de pe cont nu s-a ridicat, ceea ce inseamna, in mod clar, ca nu s-a incetat nici un executarea silita.
In acest context, as putea presupune ca, pentru pasivitatea executorului judecatoresc, datoria ar fi prescrisa de drept.
Daca fac contestatie la executare si sa invoc prescriptia, conform legii, automat executorul va pierde dreptul de a mai executa silit datoria in cauza.
Dar ce se intampla cu creditorul? Pierde si acesta dreptul de a mai cere executarea silita? Daca da, de ce? Are creditorul vreo obligatie in timpul executarii silite?
Sunt parte parata intr-un proces civil, iar instanta a incuviintat reclamantului proba cu interogatoriul.
Avand in vedere ca:
- locuiesc de peste un an in alta tara,
- nu pot ajunge in Romania la termen si
- nu am reprezentant in proces,
cum as putea sa dau curs interogatoriului?
(legea nu este extrem de explicita si nu ofera prea multe variante)
Buna ziua,
Dupa cum prevede ncpc, in mod normal, raspunsul la intampinare nu se comunica.
Avand in vedere ca locuiesc in strainatate si nici nu am pe cine imputernici, exista vreo posibilitate sa cer instantei sa mi se comunice raspunsul la intampinare, precum si alte eventuale dovezi pe care le depune reclamantul?
Buna ziua,
Sper ca am ales categoria corecta pentru topic.
Care ar trebui sa fie procedura pe care un CAR (casa de ajutor reciproc) ar trebui sa o urmeze in cazul in care face un transfer gresit de bani?
Mai exact: pe ordinul de plata s-a scris un nume, contul bancar al altcuiva, iar transferul s-a facut in acel cont.
Cine e devina pentru acest transfer?
Exista vreo procedura de recuperare care ar trebui urmata de catre debitor? Eventual exista vreo lege care reglementeaza aceste aspecte?