avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate eugenion

Activitate eugenion

In conformitate cu Noul Cod de Procedura Civila este obligatorie prezenta avocatului la recurs in cazul unei plangeri impotriva incheierii de carte funciara?
Ma pot apara singur?
Sant pensionar din data de 01.12.1999. In data de 27 .07.2011 am depus la casa de pensii o adeverinta care arata ca perioada lucrata intre anii 1968-1974 a fost in grupa I de munca. Casa de pensii a recalculat pensia incepand cu data de 01.08.2011 motivand aceasta cu art.107, alin.5 din legea 263. Dar acelasi articol la alin.1si 2 spune ca drepturile se dau in limita timpului de prescriptie adica 3 ani pentru cei care ulterior iesirii la pensie aduc acte care modifica situatia initiala. Mai precis in situatia mea nu trebuia sa recalculeze incepand cu 27.07.2008? Daca o Casa de pensii constata ca a dat o pensie mai mare retine acesti bani incepand cu 3 ani in urma de la data constatarii. Reciproca nu este valabila?
Răspuns la discuția Decizie ANRP
M-am adresat unui avocat pentru a merge in instanta. Acesta spune ca nu avem un temei juridic pentru o actiune in instanta. Mentionez ca la primirea banilor nu am semnat un act care sa interzica o solicitare ulterioara. Din cate cunosc in luna Martie cand se implinesc 3 ani de la data emiterii deciziei drepturile se vor prescrie.
Discuție Decizie ANRP
Comisia judeteana de aplicare a legii 9/1998 a stabilit in februarie 2002 despagubiri in valoare de 100.000 de lei. ANRP emite decizie in martie 2010 prin care valideaza suma de 100.000 de lei actualizata cu inflatia pe perioada februarie 2002-martie 2010 adica o suma totala de 171.000 lei. Am primit aceasta suma in acest an,2012 prin executare silita. Dupa primirea banilor am constatat ca ANRP a folosit un indice de inflatie gresit, 71% in fapt inflatia in perioada sus-mentionata(februarie 2002-martie 2010) fiind de 98%.
Cum pot recupera diferenta de bani? Pot merge in instanta cu o astfel de problema? Inca nu au trecut 3 ani de la data emiterii deciziei.
In luna mai Tribunalul Bucuresti a incuviintat executarea silita a ANRP pt. o suma de bani cu titlu de despagubiri neplatite. ANRP a facut contestatie la executare care se judeca luna viitoare. In aceasta perioada suma de plata a fost executata de BEJ si am intrat in posesia banilor.
Cum formulez intampinarea la contestatie? Este suficient sa arat ca am primit banii si in acest fel cauza a ramas fara obiect?
Am imprumutat o suma de bani cu "legalizare de semnaturi la notariat"
Cum procedez pentru executare silita? Daca era "autentificat la notariat" era simplu, ma adresam instantei pt. investire cu formula executorie. Diferenta intre
"legalizare de semnaturi" si "autentificare" o gasim in legea 36/1995, sa inteleg ca trebuie sa merg in instanta si sa obtin pentru inceput o hotarare judecatoreasca?
In adresa primita de la Trezoreria Sector 1 se spune " Totodata facem precizarea ca Trezoreria Statului Sector 1 va proceda la virarea sumei poprite dupa implinirea termenului legal prevazut de Codul de Procedura Civila"
Stie cineva cat este acest termen?
Răspuns la discuția executare silita
debitor este ANRP, nu am platit onorariu. Mai am o intrebare: suma de plata trebuie actualizata cu inflatia, cat este inflatia pt. perioada martie 2010-prezent?
Am obtinut in instanta incuviintare executare silita a unui debitor. Executorul judecatoresc a trimis somatia debitorului si apoi adresa de proprire la trezorerie. Mi-a spus ca trebuie sa asteptam raspunsul trezoreriei 2 saptamani.
Eu nu am copii dupa aceste acte, nu trebuia ca executorul la fiecare actiune intreprinsa sa-mi dea si mie copiii? Mentionez ca singurul act semnat cu executorul a fost cererea de incuviintare a executarii silite, la intrebarea mea daca semnam un contract de executare a spus ca nu este nevoie. Este corecta aceasta situatie?
Sotia a cumparat o locuinta ca bun propriu( o casa la "rosu"). Ulterior am incheiat un contract de lucrari de constructii la aceasta casa(pentru o suma destul de mare), beneficiari ai contractului fiind sotia si eu, sotul.
Ce regim juridic are acum locuinta? A ramas bun propriu al sotiei? Daca eu sotul fac un imprumut la banca, banca poate cere ipoteca pe locuinta, cartea funciara
inscrie un astfel de titlu?