Buna ziua! Am o firma din 2007 pe care doresc sa o vand! Mentionez ca firma are datorii doar la stat nu si la furnizori/banci! In ce conditii o pot vinde ? Multumesc
Buna ziua! Am cumparat o societate comerciala care are datorii la stat! Eu nu detin suma respectiva! Intrebarea mea este: as putea sa fac un credit cu ipoteca pe firma!....adica.....banca sa mi plateasca datoria ,iar eu sa i platesc bancii in rate iar daca nu banca sa-mi ia tot? Firma are un capital social de 30000 euro! Daca se poate ce trebuie sa fac? Multumesc!
Buna ziua! Numele meu este Parvan Ioana si in 2006 am devenit persoana fizica autorizata pentru a putea cumpara un imobil de la stat in rate! Plata a fost facuta timp de 3 ani pana anul trecut in aprilie 2010 (integral-la zi). Azi aflu ca aceasta PFA este radiata de la RC , aceasta radiere fiind facuta pe 8.06.2010. As avea 2 intrebari la care va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai repede daca se poate!......Cum au putut sa ma radieze fara stirea mea si ce se intampla cu imobilul?.....este in continuare al meu ca si persoana fizica Parvan Ioana(asociat unic al PFA -Parvan Ioana persoana fizica autorizata)?...... Multumesc frumos
am o nelamurire si v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti. bunicul meu a murit in '92 si s-a facut succesiunea intre tata,matusa si bunica. anul trecut bunica i-a facut matusii act de vanzare cumparare pt partea ei, deci tata a ramas doar cu un sfert dintr-o jumatate sau 3/16 (sper ca ati inteles). in toti acesti ani din 1992 pana acum noi (tata, mama,sora mea,eu si bunica) am stat in aceasta casa, casa care nu are diviziunea facuta.
intrebarea mea este daca matusamea are cum sa ii ceara despagubiri tatalui meu in instanta sau daca are cum sa il dea in judecata in vreun fel.
va multumesc!
puteti sa fiti putin mai explicit?
Deci ei sunt de acord sa-mi dea voie sa fac pe hotar!(ei fratii care locuiesc acolo)
Trebuie sa faca NEAPARAT succesiunea doar pentru o declaratie ca sunt de acord cu constructia mea pe hotar? Pe ei nu -i afecteaza cu nimic ca nu intru p proprietatea lor!
Va multumesc
Buna ziua! As avea si eu o intrebare legata de o constructie pe hotar!
Am un teren pe care este contruita o casa pe hotarul dintre mine si vecini. Doresc sa daramn aceea casa deoarece este foarte veche si sa ridic alta dar tot p hotar. Cui trebuie sa cer aprobare pentru constructie pe hotar daca aceea curte este mostenita legal de 3 frati (dupa moartea parintilor lor nu s-a facut succesiune,deci nu sunt ei pe act) dintre care 2 locuiesc acolo?
Trebuie sa ma duc la notar cu toti 3 sau doar cu cei care locuiesc acolo?
Va multumesc!:wassat:
Buna ziua!
Am o problema foarte serioasa si nu stiu cum as putea sa o rezolv.Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat!
Bunicii mei "au" o casa in bucuresti, ei au 2 copii pe tatal meu si matusa mea.
Dupa moartea bunicului s-a facut succesiunea si bunica s-a ales cu 3 sferturi din casa iar tatal meu si matusa fiecare cu jumatate dintr-un sfert.
Bunica a facut acte de vanzare cumparare pentru partea ei matusii acum 5 luni, cu rata viagera si matusa poate intra in folosinta bunului doar dupa decesul bunicii. In acel act este mentionat ca matusa i-ar fi data bunicii o suma de bani, bunica afirmand acest lucru in act. Problema este ca bunica nu a primit nici un ban, avand incredere in matusa ca o sa-i dea banii dar nu i-a dat!
Acum bunica vrea sa anuleze acel act deoarece vrea sa i lase ceva si tatalui meu.
Se poate ataca intrun fel acest act? Ar avea sanse sa castige bunica? Bunica mai spune ca matusa a profitat de ea deoarece este batrana aproape 80 de ani si a dus-o sa semneze actele. Matusa a fost la iml si i-a scos act ca si cum bunica ar fi constienta de ceea ce face.
Acum matusa nu vrea sa recunoasca ca nu i-a dat banii si nu mai vrea sa anuleze actul. Si vine peste ea in casa si vrea sa bage chiriasi intr -o camera!
Bunica e disperata nu stie ce sa mai faca. Unde trebuie mers?
Va multumesc mult:(
va multumesc frumos pt raspunsuri.
deci ca sa inteleg...ea are acest drept! poate sa bage chiriasi in camerele ei(sa zic asa).....dar totusi casa e stil vagon se trece dintr o camera in alta.....#-o.....problema e ca aceasta casa trebuia sa i ramana tatalui meu pt ca matusii mele bunicii i-a cumparat casa cand traiau....dar nu au apucat sa faca acte si pt tata......si acum matusa profita si de aceasta chestie X-(
multumesc