avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate stancescu constantin

Activitate stancescu constantin

O persoana cu dubla cetatenie (romana si canadiana) poate plati taxa lunara stabilita de CNAS pentru a putea profita de asigurarea de sanatate in Romania si in UE? Daca da, care sunt conditiile; trebuie sa stea un nr de zile pe an in tara, trebuie sa aiba domiciliul in tara......?!
Va multumesc
Doresc raspuns cat mai urgent posibil la 2 intrebari:
1.Pot face o executare silita a unei evacuari pe timp de iarna in conditiile in care am o hotarare judecatoreasca, iar debitorul nu locuieste in imobil, avand domicilul in strainatate. In ce conditii?

2. Care este procedura pentru a transfera(muta) un dosar de executie inceput de un executor la alt executor.
Am un recurs la Curtea de Apel intr-un proces de retrocedare a locuintei nationalizate a parintilor mei. La faza anterioara mi s-a recunoscut dreptul de proprietate, dar nu s-a anulat dreptul de proprietate al celor care cumparasera abuziv locuinta. Locuinta a fost impartita in doua (apartament si garsoniera)si cumparata de cei care au stat initial in ea si de cea care ii ingrijea. Intre timp cei care au cumparat apartamentul au decedat si locuinta a revenit fiicei lor care sta in Franta. Desi initial a avut un avocat, la recursul facut de mine si de cea care a cumparat garsoniera, doamna din Franta nu si-a mai angajat avocat in tara si refuza constant sa primeasca notificarile, fapt ce ne impiedica sa realizam peocedura de citare. De cativa ani, am incercat tot ce este posibil pentru realizarea procedurii de citare dar nu am reusit. Problema este ca in Franta nu se admite afisarea la usa celui citat(am incercat cu executor francez, dar acesta a facut procedura franceza, care prevede bilet de anuntare a trecerii pe la cel citat, care tebuie sa ridice actele de la birou, dublat de trimiterea actelor prin posta), iar instanta romana nu vrea decat prin afisare, desi am explicat ca in Franta nu se practica. In aceasta situatie imposibila, am fost sfatuiti sa suspendam procesul un an, pentru a ramane definitiva decizia initiala si sa ne judecam in continuare prin compararea actelor noastre de proprietate cu cele ale celor ce au cumparat recent locuinta. Intrebarea care mi-o pun este daca, suspendand procesul pe motivul imposibilitatii contactarii unuia din reclamati, nu este posibil ca, celalalt reclamat, care a facut si el recurs sa reia procesul dupa un an si s-o luam de la capat. Imi este teama de acest lucru deoarece stiu ca cele doua parti sunt intelese si colaboreaza. Mi s-a spus ca cealalta parte nu poate relua procesul decat daca solutioneaza motivul suspendarii. Este adevarat? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Art. 1903 alin.1) din noul cod civil(neintrat in vigoare) stipuleaza ca "Asociatul nu poate face concurenţă societăţii pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane şi nici nu poate face pe socoteala sa ori pe socoteala altuia vreo operaţiune care ar putea fi păgubitoare pentru societate." caz in care(conf. Art. 1903 alin. 3) "Beneficiile rezultând din oricare dintre activităţile interzise potrivit alin.(1) şi (2) se cuvin societăţii, iar asociatul este ţinut pentru orice daune ce ar putea rezulta.
Eu am urmatoarea situatie: Sunt asociat minoritar(< 10%)la un srl care face distributie de produse. Pana acum cateva luni am lucrat in cadrul firmei ca administrator delegat al unei sucursale. deoarece am avut unele divergente cu asoiatul majoritar, am parasit aceasta functie. Desi doresc sa vand partile sociale pa care le detin, ceilalti asociati nu au posibilitatea sa mi le cumpere si nici nu pot sa le rascumpar de la societate nu pot, societatea avand o situatie dificila datorita crizei. Am incercat sa le vand altcuiva din afara societatii dar, tot datorita situatiei nu am gasit cumparator. In prezent am un contract ca Pfa cu un producator extern, care este unul dintre furnizorii actuali ai societatii la care sunt asociat, pe care-l reprezint in Romania in relatiile cu clientii, autoritatile, etc... asa cum am spus, societatea la care sunt asociat, distribuie in tara, printre altele si produsele acestuia. doresc sa stiu daca ma incadrez in Art. 1903 al noului cod civil si daca da, ce pot sa fac. Va multumesc!
ca nu este prezenta la domiciliu.
Sunt in proces de retocedare cu o persoana de origine romana cu domiciliul in Paris. De cativa ani incerc sa realizez procedura de citare prin diverse modalitati(ambasada, recomandata) si nu reusesc datorita faptului ca, desi locuieste la adresa respectiva, se eschiveaza de la primirea citatiei. La ultimul termen de judecata am solicitat citarea prin mica publicitate si am fost refuzat datorita faptului ca art.95 din codul civil prevede aceasta situatie numai atunci cand nu se cunoaste adresa reclamatului, desi Legea 189/2003 privind asistenta juridica internationala spune la art.8(2) ca"in cazul in care destinatarul refuza primirea actelor sau nu locuieste la adresa indicata de reclamant, autoritatea juridica romana va proceda conform normelor relevante din dreptul comun. Citarea prin publicitate se face cu cel putin....". Cum trebuie procedat in aceasta situatie pentru a realiza procedura? Va multumesc!
Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim sa facem procedura pentru judecata pentru ca unul dintre reclamati are domiciliul stabil in Franta si desi a participat la proces pana la recurs, acum nu si-a mai angajat avocat si nu semneaza de primirea citatiilor(desi stim ca tine legatura prin alt reclamat care sta in acelasi imobil). Dupa ce am facut adresa la politie si ni s-a raspuns acum 7-8 luni ca a locuit si locuieste acolo, la ultimul termen a venit raspuns ca si-a schimbat adresa de domiciliu. Sunt cunvins ca in continuare nu va semna de primirea citatiilor. Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in aceasta situatie. Am inteles ca in Franta nu se poate face citarea prin afisare la domiciliu. Este asa? Va multumesc!
Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim sa facem procedura pentru judecata pentru ca unul dintre reclamati are domiciliul stabil in Franta si desi a participat la proces pana la recurs, acum nu si-a mai angajat avocat si nu semneaza de primirea citatiilor(desi stim ca tine legatura prin alt reclamat care sta in acelasi imobil). Dupa ce am facut adresa la politie si ni s-a raspuns acum 7-8 luni ca a locuit si locuieste acolo, la ultimul termen a venit raspuns ca si-a schimbat adresa de domiciliu. Sunt cunvins ca in continuare nu va semna de primirea citatiilor. Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in aceasta situatie. Am inteles ca in Franta nu se poate face citarea prin afisare la domiciliu. Va multumesc!