avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters136598

Activitate ContSters136598

Răspuns la discuția contestatie in anulare
Daca instanta sa pronuntat in cauza acum 6 luni, da hotararea este redactata, dar nu o sa vi se comunice numai la solicitarea dumneavoastra scrisa si timbrata.
Răspuns la discuția contestatie in anulare
Cererea este prematura, nu se stie cum va fi motivata hotararea instantei. In general asa ceva nu se face intrucat nu sti motivele pe care sa-ti intemeiez contestaţia în anulare, dar se poate formula o astfel de cerere şi acum, in aceasta faza urmand ca motivarea actiuni a se face in momentul intrari în posesia hotarari instanţei dar inainte de primul termen cu cel putin 5 zile.
art. 200 Noul Cod de procedură civilă la care face referire instanta de judecată, şi pentru care sa respins cererea de chemare in instanta se refera la nendeplinirea următoarelor condiţii:
Neândeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 194 - 197NCPC: cererea nu cuprinde una sau mai multe din urmatoarele: numele, prenumele, datele de contact ale părţilor, obiectul şi valoarea acesteia după preţuirea reclamantului, in cazul imobilelor situarea acestora, localitate, strada, nr., judeţ, inscris sau nu in cartea funciara, nr. carti funciare, motivele de fapt şi drept pe care se întemeiază cererea, nu face referire la dovezile pe care se axează fiecare capăt al cererii, cererea nu a fost depusă în număr suficient de exemplare, cererea nu a fost timbrată.
Ruda dumneavoastră în termen de 10 zile de la primirea comunicării va trebui să treacă de îndată la completarea lipsurilor. Dacă în acest interval de timp nu va face completările sau modificările necesare cererea se va anula. Împotriva încheierii de anulare pronunţată de instanţa de judecată se va putea formula în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii cererea de reexaminare. Cererea de reexaminare se examinează în camera de consiliu, cu citarea reclamantului. În cazul admiterii cererii cauza se repune pe rol şi se trimite primului complet investit.
Răspuns la discuția mutare gard
Este necesar sa-l acţionaţi în instanţă, a formula o cerere catre instanta prin care sa solicitati respctarea dispoziţiilor legale art.560 Cod civil care stipulează faptul că proprietarii terenurilor invecinate sunt obligaţi să contribuie la granituire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzatoare, suportand in mod egal cheltuielile ocazionate de acesta.
Acţiunea în grăniţuire este o acţiune petitorie având ca scop delimitarea proprietăţilor limitrofe, spre deosebire de acţiunea pentru strămutarea de hotare, care este posesorie.
Acţiunea în grăniţuire nu obligă reclamantul de a dovedi dreptul său de proprietate cu privire la porţiunile de teren asupra cărora are a se stabili hotărnicia însă când prin acţiunea în grăniţuire se cere şi o parte determinată din terenul limitrof, pe care vecinul ar deţine-o fără drept, grăniţuirea implică şi o revendicare, iar reclamantul trebuie să-şi dovedească dreptul.de proprietate.
Contestaţia în anulare este o cale extraordinara de atac şi ultima din pacate pentru dumneavoastra. Din cele relatate de dumneavoatră ar fi şi o inclacare a dreptului la un proces just şi echitabil, drept pentru care eu totuşi vă sfătuiesc sa consultati un avocat care sa studieze mai în amânunt speţa dumneavoastra, şi de ce nu a o repune pe rolul instanţei.
Infracţiunea de înşelăciune este definit de art. 215 Cod penal care stipulează faptul că inducerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract săvârşite în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau nu executat contractul în condiţiile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Răspuns la discuția Martorii in procesul civil
Concubina fiului poate fi martor în proces, numai concubina pârâtului nu poate fi martor.
Răspuns la discuția Schimbare proprietar auto
Indiferent cui vinzi un bun tot vânzare se numeşte. Soluţi există.
Răspuns la discuția Martorii in procesul civil
Potrivit art. 315 Noul cod de procedură civilă nu pot fi martori: rudele şi afinii până la gradul 3, soţul, fostul soţ, logodnicul, concubinul, persoanele aflate în duşmănie sau în legături de interese, persoane puse sub interdicţie judecătorească, persoanele condamnate pentru mărturie mincinoasă.
Răspuns la discuția partaj
La data introducerii cererii de divorţ regimul matrimonial încetează între soţi, fapt ce poate fi solicitit a se constata din partea instanţei, prin cererea de divorţ sau ulterior acesteia printro acţiune separată. - art. 385 Cod civil.
Procedura de partaj judiciar este reglementată şi se face conform dispoziţiilor art. 979 şi urm. Noul Cod de procedură civilă, astfel reclamantul va trebui să formuleze o cerere adresată judecătoriei în care va arăta persoanele între care urmează a avea loc partajul: nume şi prenume, domiciliul părţilor, titlul în baza căreia se solicită partajul, bunurile supuse partajului, valoarea acestora după aprecierea reclamantului, locul unde se află, în cazul imobilelor, localitatea, strada, numar, judeţ, este sau nu este înscris în cartea funciară, număr topo. La cererea introductivă se va anexa un certificat de atestare fiscala respectiv certificatul de informare cu privire la informarea privind procesul de mediere. Mediere - modalitate de soluţionare a partajului pe cale amiabilă, proces mai eficient, rapid, costuri reduse, etc. Dealtfel şi art. 982 Noul Cod de procedură civilă prevede că în tot cursul procesului, instanţa va stărui în soluţionarea pe cale amiabilă a procesului de partaj. Dacă nu se doreşte soluţionarea pe cale amiabilă a partajul, cu costuri reduse, mai rapid şi eficient, instanţa va trece la stabilirea bunurilor supuse împărţelii în natură, formarea de loturi şi atribuirea acestora părţilor aflate în conflict. Se poate cere şi se poate face expertiza bunurilor mobile şi imobile, stabilirea valorii acestora de către un expert, dacă bunurile sunt sau nu uşor partajabile şi propunând loturile ce urmează a fi atribuite fiecărei părţi. Instanţa va pronunţa o hotărăre de admitere în principiu ce poate fi atacat numai cu apel odată cu fondul - art. 986 NCPC. În cazul în care un bun nu este uşor partajabil la cererea uneia dintre părţi, prin încheierea instanţei, instanţa acordă acest bun unuia dintre părţi, urmând ca acesta să descpăgubească cealaltă parte. În cazul în care nici unul nu doreşte acel bun sau nu are posibilitatea de ai plăti celuilalt suma respectivă, bunul se poate scoate la licitaţie iar preţul distribuit va fi distribuit părţilor
Hotărârea de partaj are efect constitutiv, este supusă căi de atac - apelului. Hotărârea de partaj rămasă definitivă constituie titlu executoriu chiar dacă nu sa cerut predarea efectivă a bunului/bunurilor ori instanţa nu a dispus predarea efectivă a acestor bunuri. Hotărârea este supusă termenului de prescripţie de 10 ani.