avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters136915

Activitate ContSters136915

Se infiinteaza poprire pe suma disponibila din cont (uri) bancare, sau pe veniturile dvs, pana la concurenta sumei mai sus amintite.
Răspuns la discuția fidejusor
Nu are cum sa afecteze calitatea lor de fidejusori pentru ca aceasta calitate este oferita de banca/firma de leasing. Aceasta calitate ramane in continuare.
Domnule, ati semnat un contract de refinantare? Daca da, acest lucru inseamna ca vi s-a aprobat un nou credit (de refinantare) si ca vi s-au virat banii in cont. Pe banca nu o intereseaza ce faceti dvs cu banii, sau daca ii retrageti din cont sau nu. Puteti sa ii pastrati in cont, creditul este acordat din momentul in care facilitatea de credit a fost virata in cont. Puteti oricand sa faceti rambursare totala in avans a creditului dvs. insa veti achita un comision de rambursare, al carui cost poate varia in functie de banca.
Dar avest lucru este valabil numai daca ati semnat un contract de credit de refinantare.
Totusi, cum de s-a ajuns la un asemenea grav comportament care sa va faca sa va urati propriul copil? Nu sunteti crestina? Asumati-va in continuare datoria de mama. Sau consolati-va cu gandul ca nu i-ati oferit macar educatia necesara. Vad ca dvs. va pasa mai mult de bunurile personale si linistea dvs proprie decat de armonia din familie.
Asa cum stim cu totii, un executor judecatoresc costa aproape cat un avocat.
Răspuns la discuția agresare conjugala
Desi nu am inca familie, dati-mi voie sa va spun ca lovirea unei femei este o dovada de lasitate, aceasta fiind, evident, o inegalitate de forte, in al doilea rand, barbatii care fac astfel de fapte au probleme psihice mostenite din copilarie, prin lipsa de educatie, si denota astfel o lipsa acuta de responsabilitate in fata familiei si a societatii. Chiar daca traiti in concubinaj, trebuie sa va asumati un pachet serios de raspunderi in fata copiilor pe care sunteti obligat sa-i educati. Daca nu, legea poate hotari ca mama este cea care trebuie sa ii creasca si sa-i educe. Va rog sa renuntati la un astfel de comportament intrebandu-va nu ce veti putea pati dvs., ci ce exemplu dati copiilor dvs. Ei sunt pe primul loc intr-o familie.
Mama are avocat bun care a reprezentat-o pe toata perioada procesului de divort si o va reprezenta si la recursuri (eventuale), pentru ca tatal a promis ca nu va renunta. Intrebarea este daca mama isi poate "scoate" copilul din casa tatalui pentru a-l integra in mediul educational
In data de 8 martie 2010, mama X a castigat custodia propriului copil, dupa un proces de divort cu tatal Y. Tatal a spus ca face recurs peste recurs ca sa castige acest copil. In decembrie 2009, desi nu era finalizat procesul de custodie, tatal Y a venit si a luat copilul cu forta de la locuinta mamei din alt judet, intrerupandu-i gradinita si ducandu-l la locuinta lui alaturi de bunici. Acest copil n-am mai fost dat la gradinita, i s-a permis totul, calculator, telefon mobil (copilul are 6 ani), tot felul de jucarii care nu au nici o legatura cu educatia reala a copilului. Tatal Y este sofer si este mereu plecat de acasa, de luni pana vineri, dar cu ajutorul patronului firmei unde lucreaza, a adus acte din care nu rezulta acest lucru. Mama X este amenintata la telefon cu moartea daca nu inceteaza demersurile de a obtine copilul si tatal Y promite ca va disparea impreuna cu copilul. In seara zilei de 20 martie, a existat o conversatie telefonica intre mama X si tatal Y, in care acesta o ameninta cu moartea, iar intr-un final amenintand cu uciderea propriului copil si sinuciderea. Aceasta convorbire efectuata de tatal Y de pe o cartela a fost inregistrata de catre mama. Intrebarea mea este cum poate evolua acest proces in conditiile in care tatal Y promite ca face recurs peste recurs? Poate mama lua copilul cu forta din casa tatalui, unde risca sa-si piarda serios anii de educatie? Mama X este invatatoare de 5 ani si se descurca exemplar in aducatia copiilor, acest fapt reiesind si din ancheta sociala.
Va multumesc
Am si eu o intrebare: mama care a castigat custodia copilului poate scoate copilul din tara doar pe baza hotararii judecatoresti, fara acordul tatalui?
E adevarat, la asta s-a gandit si mama in cauza dar tatal supravegheaza copilul impreuna cu bunicii si acesta nu poate fi luat, si politia nu o poate ajuta cu nimic. In acest caz, daca tatal face recurs la fiecare hotarare, cat se poate lungi acest proces? Mama poate lua copilul in alt mod, inainte de finalizare?