avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate leopold2010

Activitate leopold2010

stați linistit ... justiția veghează. Pentru pentru un spray lacrimogen aplicat unei persoane agresive in incita spatiului meu comercial am primit o lună cu suspendare ... deci ... cu dovezi scriptice că venise sa ma evacueze inclusiv cu declaratia părtii vătămate in instanta ca venise sa ma evacueze (desi exista un contract comercial intre doua SC-uri).
Vă rog sa ma lamuriti intr-o problemă.
Impotriva mea a fost depusa o plângere penală in urma careia primesc o pedeapsa administrativă. Se contestă de ambele părti și se declansează inceperea urmării si trimiterea in judecată. Când s-a trimis in judecată, amenda nu a fost anulată și a fost incasata de parchet prin proprirea contului. După 4 ani se termină judecata si recurs, totul, și primesc o luna cu suspendare. Se poate cere reviziurea sau anularea pentru aplicarea dublei pedepse ?
In plus la începutul procesului partea vătămată a cerut daune materiale iar pe parcurs au fost transformate in daune morale.
Pot specula ceva ?
Sa respins recursul la tribunal intr-un proces de lovire si alte violente. A fost ignorată legitima apărare, desi fapta s-a întâmplat intr-un spatiu comercial inchiriat iar violenta a fost un spray lacrimogen aplicat in fata părtii vătămate. Toate probele administrate de mine au fost considerate presupuneri. Partea vătămata este un potent om de afaceri. Mai pot face ceva ? Pedeapsa este o luna cu suspendare si daune materiale de 2.000 de lei. Mai pot ataca undeva in tară ? In ce condiții ? Dar la CEDO pot face plângere ?
bună, mă poate ajuta cineva cu o părere vis a vis de casarea hotărârii primei instante, trimiterea spre rejudecare cu mențiunea că fondul problemei a fost interpretat gresit.
Într-un caz de lovire si alte violente, parchetul dă NUP si amenda administrativă, toate părtile fac recurs, se trimite în instanță unde inculpatul primeste 1 lună cu suspendare și proba 2 ani, fară daune materiale. Inculpatul face recurs, invocând legitima apărare, procurorul face recurs pentru daunele materiale, iar instanta de recurs caseaza hotărârea primei instanțe și trimite spre rejudecare cu mențiunea că fondul problemei a fost interpretat gresit. La rejudecare se dă aceeasi pedeapsă plus o parte din daunele morale. Este normal ca la a doua rejudecare să se dea aceeasi pedeapsa și să interpreteze cazul in aceeasi maniera ca si instanta a carei hotărâri a fost casata ? Recursul unde se judeca? din nou la Tribunal sau la Curtea de Apel. Cum ar trebui să abordez problema ?
Bună, am și eu o intrebare vis a vis de prescrierea unei fapte de lovire si alte violente. Incidentul a avut loc acum 3 ani, un litigiu intre 2 administratori de firme de la un spațiu. Politia a dat legitimă aparare, procurorul a dat amenda administrativă de 300 lei, iar instanta a dat 2 luni cu suspendare. S-a făcut recurs, s-a casat si s-a trimis spre rejudecare. Dosarul este încă pe rol si se împlinesc 3 ani din momentul în care s-a petrecut incidentul. Se poate cere instanței să constate prescrierea faptei ?
Vă mulțumesc.
in 2 probabil eu am unul, ideea este ca de semnat este semnat de fostul administrator dar de stampilat este stampilat doar de partea cealalta, faza este ca la data aia inca nu ridicase certificatul de inmatriculare de la Registrul Comertului
Pe mine ma intereseaza daca poate fi atacat in instanta. Pot invoca aceste lucruri in apararea mea ? Pe scurt cineva a preluat o societate, cu un contract de inchiriere incheiat in acele conditii. Ca si nou administrator pot sa nu recunosc acest contract si sa il consider nul ?
buna ziua,
ma intereseaza daca si cat de valabil este un contract incheiat intre doua SRL-uri si in care la una dintre parti este trecut doar numele soietatii si adresa iar acest contract este doar semnat si nu si stampilat.
Buna ziua, am nevoie de niste lamuriri referitor la emiterea unei facturi fara data si remedierea situatiei.
Daca am emis o factura fara a trece data care sunt consecintele ? Cum indrept situatia legal daca beneficiarul facturii nu vrea sa adaugam pur si simplu data ? Care este temeiul legal in baza caruia pot face corectura ?
Daca data a fost adaugata de o alta persoana, alta decat cea care a intocmit factura si doar pe exemplarul rosu pot fi acuzat de fals sub semnatura privata ?
Am citi in legea 7 aia cu cartea funciara ca erau obligati sa-mi notifice inscrierea si ca aveam dreptul sa contest acea inscriere. Eu nu am primit nimic, ma pot folosi de asta ??