avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu balint

Activitate sergiu balint

cum pot dobandi cetatenii straini resedinta in romania? O pot dobandi daca au o firma in strainatate si isi deschide punct de lucru in Romania? Daca firma are punct de lucru in tara poate dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor pe acea firma? sau in ce alt mod pot sa cumpere terenuri pe teritoriul Rom?
Răspuns la discuția inscriere in fals sau nu?
dar asta ar fi o alta actiune, in actiunea de divort cu partaj ce ar putea face? fiindca efectiv el a suportat toate cheltuielile, el din bani proprii a creditat firma sa cumpere imobilul, firma fiind deschisa doar pentru cumpararea imobilului, pentru a inchide firma a luat hotararea sa cumpere el cu proaspata sotie imobilul iar la momentul la care se va putea obtine de straini teren avea sa se transfere imobilul pe el, dansa nu a dorit fiindca de fapt acesta a fost scopul casatoriei din partea ei.
Speta: pe vremea cand un cetatean strain, respectiv neamt nu putea obtine drept de proprietate in Ro, neamtul s-a casatorit si a trecut de pe firma sa pe care o detinea, un imobil, prin contract de vanzare-cumparare pe dansul si sotie, respectiv casa jumi juma iar terenul pe sotie deoarece el nu putea detine teren ca persoana fizica, doar ca persoana juridica. Toate cheltuielile au fost suportate de catre neamt, iar in contractul de vanzare - cumparare s-a trecut plata si primirea pretului insa efectiv bani nu au curs deoarece neamtul era administrator si patron la firma sa iar sotia nu avea de unde sa plateasca.
In prezent cei doi divorteaza si impart bunurile. Intrebare: neamtul ar trebui sa faca o inscriere in fals a contractului de vanzare-cumparare sau nu fiindca efectiv el a participat la efectuarea actelor pentru a se putea transfera de pe firma imobilul, pe soti insa in contra unui inscris nu se poate dovedi cu martori pentru a se scoate in evidenta dorinta de a se radia firma si de a se ajunge in proprietatea neamtului respectivul imobil care a fost in totalitate achitat de catre neamt.
Buna ziua! Poate sa imi spuna cineva daca se mai acorda despagubiri fostilor detinuti politici?
este avocatul obligat sa depuna contractul de asistenta juridica, dintre acesta si client, la solicitarea instantei in vederea solutionarii unei cereri de ajutor public judiciar in materie civila. Rog raspuns de urgenta intemeiat in drept.
in data de 07.02.2011 am avut un accident cu un autocamion in Arad care este orasul de domiciliu din care masina mea a suferit ceva avaii. soferul autocamionuli a fost vinovatul, si-a recunoscut vina , asa ca am mers la agentia de asigurari unde avea el RCA. Avea RCA din pacate la Uniqa. Inspectorul de la agentie a venit mi-a facut poze la masina si a spus ca ma va contacta cand primeste confirmarea de la Bucuresti ca asigurarea este platita. Eu i-am sunt si in ziua aceea si a doua zi saii intreb ce se intampla si mi-au spus ca inca nu au primit confirmarea si sa nu ma stresez ca nu a trecut o luna de cand masina a fost lovita. Abia a 3-a zi, la insistentele mele mi-au spus ca au primit confirmarea ca polit de asig este platita dar acum trebuie sa mai astept aprobarea dosarului de reparatie a masinii. Iarasi au trecu 3 zile in care tot imi spuneau ca inca nu au primit aprobarea si intr-un final mi-au spus ca au neclaritati domnii de la sediu de la Bucuresti si de aceea dosarul este in cercetare si ca au termen 90 de zile, conform legii sa rezolve dosarul, adica sa imi aprobe repararea masinii.Tin sa mentionez ca nu mi-au facut o constatare doar niste poze, dar masina are probleme si in unele locuri care nu sunt la vedere. I-am intrebat daca pot sa imi duc masina la service si au spus ca pot sa o duc dar ei nu garanteaza ca platesc si sa o fac pe banii mei pana la rezolvarea dosarului. Va rog sa imi spuneti ce sa fac ca eu nu mai pot sa astept 30-90 de zile deoarece trebuie sa plec cu masina din tara si nu pot sa merg cu ea lovita. Credeti ca ar trebui sa fac o reclamatie la OPC si pe urma sa ii chem in judecata? Va multumesc
la 150.000 eu s-a estimat initial imobilul in cadrul partajului si divort avand o taxa de timbru considerabila. se doreste micsorarea valorii imobilului intr-un mod oarecare plauzibil pentru o taxa de timbru mult mai mica, cam care ar fi motivarea in opinia dvs ?




de obicei cine cere expertiza in cazul partajarii unui imobil in cadrul divortului: partea adversa sau instanta? daca partea adversa o cere el plateste nu-i asa? iar daca o cere instanta cine o plateste?

la 150.000 eu s-a estimat initial imobilul cu o taxa de timbru considerabila. se doreste micsorarea valorii intr-un mod oarecare plauzibil pentru o taxa de timbru mult mai mica, cam care ar fi motivarea in opinia dvs ?


de obicei cine cere expertiza partea adversa sau instanta? daca partea adversa o cere el plateste nu-i asa? iar daca o cere instanta cine o plateste?

la 150.000 eu s-a estimat initial imobilul cu o taxa de timbru considerabila. se doreste micsorarea valorii intr-un mod oarecare plauzibil pentru o taxa de timbru mai mica, cam care ar fi motivarea in opinia dvs ?
administratorul care e si asociat unic al unui SRL si-a dat demisia. acest administrator mai poate incheia acte in numele societatii sau contractele incheiate sunt nule din moment ce si-a dat demisia inainte de a incheia contractul?