avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate Anayllyl

Activitate Anayllyl

Răspuns la discuția Divergente proprietate teren
Mulțumesc pentru răspuns. Să înțeleg că nu este util să mă adresez inginerului din primărie responsabil cu lucrari cadastrale, care ar putea face operația cu țărușii? Acesta a fost sfatul pe care l-a primit mama mea de la viceprimarul din comună. Sau doar executorul judecătoresc poate face această marcare? Faptul că vecinul nu a respectat granituirea care s-a realizat la cererea sa nu are nicio urmare negativă pentru acesta? Vă rog să-mi iertați ignoranța dar nu am prea multă experiență în domeniul acesta. Mulțumesc.

Hristos a înviat!
Părinții mei au cumpărat în urmă cu 43 de ani o casă cu o curte și o grădină mare. După Revoluție au primit titlu de proprietate pe suprafața respectivă. În urmă cu 10 ani eu și fratele meu am plătit pentru realizarea cadastrului cu scopul de a se face apoi o departajare în 3 proprietați pentru mine, pentru fratele și pentru părinții mei . S-a realizat cadastrul dar datorită unor neînțelegeri nu s-a mai facut și separarea așa că este cadastrul doar pe numele părinților pentru întreaga suprafață.
Vecinii din spate au venit cu fel și fel de pretenții, spunând că la poarta au o lățime mai mare decât înspre grădină și au stricat în toamnă gardul nostru din plasă care era la grădină și de la curtea animalelor, strigând că va dărâma tot pentru că el vrea să vândă teren celor ce construiesc case. Menționez că vecinul a avut un accident vascular cerebral în urmă cu vreo 4-5 ani, a rămas cu sechele (dificultăți de vorbire și violență). Mama nu a fost de acord atunci să chemăm poliția. În iarnă a chemat pe cineva de la județ ca să le realizeze cadastrul și atunci i-am arătat acelei persoane foaia cu cadastrul părinților. Până atunci vecinii au știut doar că avem titlul de proprietate. De atunci o tot înjură pe mama pe unde o vede. Împreună cu părinții (care sunt foarte bolnavi, tatăl abia reușește câteodată să iasă puțin) am hotărât să mergem la primărie ca să vină o persoană specializată în domeniu pentru a ne pune „țărușii de cadastru” (nu știu cum se numesc oficial) pentru a putea să facem și noi gardul. Menționez că vecinul a arat până la marginea anexelor și a casei. Tocmai când planificam să mergem la primărie am constatat că vecinul a chemat el de la județ persoană specializată în cadastru și a pus țărușii exact cum fusese gardul înainte. De atunci tot măsoară și măsoară și înjură cât cuprinde. În săptămâna dinaintea Paștilor a scos țărușii din spatele casei și de la o parte din grădină. A mai rămas ultimul din fundul grădinii și a intrat cu motocultorul până la vreo 30 de cm de casă deși așa cum era cadastrul limita dintre proprietăți era la mai mult de 150 cm. Vă rog să mă sfătuiți ce pot face în această situație. Mie și părinților nu ne place să ne certăm cu vecinii dar nici așa nu se poate. Am auzit la diferite persoane că a strica delimitarea cadastrală făcută prin acesti tăruși se pedepsește, unii zic și cu pușcărie. Nu vreau să li se întâmple ceva rău vecinilor dar nici nu vreau ca eu sau părinții mei să plătim în fața legii ceva de care nu suntem vinovați și îmi doresc să putem trăi în pace. Îmi cer scuze pentru lungimea mesajului dar am vrut să prezint situația cât mai clar. Mulțumesc pentru înțelegere și ajutor.
Bună ziua! Vă rog să-mi dați un raspuns și un sfat în situația următoare: Lucrez în învățământ ca titular, deci contract pe o perioadă nedeterminată, pe fluturașul de salariu îmi apare că s-a reținut CASS dar când am fost la medicul de familie acesta a constatat după ce a introdus cardul în calculator că figurez ca neasigurat. Care ar putea fi cauza și ce trebuie făcut într-o asemenea situație? Trebuie să fac urgent niște investigații despre care medicul de familie mi-a spus că sunt costisitoare. Va trebui să mai plătesc încă o dată ? Aștept răspunsul și sfatul dumneavoastră. Mulțumesc.
Bună seara! V-aș ruga să mă lămuriți care sunt pașii pentru a obține de la părinții mei o parte din terenul din curtea casei lor și pentru a obține apoi autorizație de construire a unei locuințe. Va informez ca mai am un frate care ar dori și el să devină proprietar pe altă parte din teren. Adică suprafața totală este de 3600 metri pătrați cu o lățime la stradă de 25 metri, casa este la o distanță de aproximativ 40 m de la stradă. Primele 3 camere ale casei sunt date fratelui meu dar fără acte și următoarele sunt ale părinților. Noi am dori ca primele 3 camere și partea de pământ până la casă pe lungime și jumătate din lătime să revină fratelui meu iar jumătatea cealaltă ca lățime dar depășind ca lungime cu 20 (ca să se echivaleze faptul că fratele primește deja o construcție) să-mi revină mie. Părinții ar urma să rămână cu restul suprafeței de pământ (mai mult de jumătate) și al casei este normal să rămână părinților. Am dori amândoi ca să nu avem probleme cu legea pentru a construi (cazul meu ) sau renova și extinde (cazul fratelui). Menționez că amândoi suntem căsătoriți și că fiecare trebuie să fie cu teritoriul lui pentru a nu apărea apoi neîntelegeri. Aștept sfatul dumneavoastră . Vă mulțumesc.
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face pentru rezilierea unui contract cu o companie telefonie si internet mobil, contract care s-a prelungit luna trecuta cu inca doi ani pe baza unei convorbiri telefonice. Aceasta convorbire a fost initiata de un consultant al companiei deoarece intr-o intrebare anterioara adresata de mine pe internet am cerut lamuriri despre pasii de urmat pentru a rezilia contractul deoarece la acea data trecuse perioada contractuala de un an cum fusese prevazut. In respectiva convorbire am fost intrebata ce motive am pentru a inchide contractul. Am spus ca am o alta oferta mai avantajoasa si ca nu sunt multumita deoarece am constatat ca este contorizat si traficul de noapte desi am optiunea Happy Night. Mi s-a promis ca va vorbi cu colegii pentru a se clarifica situatia si voi fi contactata ulterior si mi s-a propus ca oferta ca la acelasi cost de pana atunci sa mi se dubleze traficul, sa primesc bonus 30 de euro si un modem performant gratuit cu conditia prelungirii contractului cu inca doi ani. Am intrebat de mai multe ori de cand voi putea beneficia de dublarea traficului si mi s-a raspuns ca din momentul respectiv. In urma acestei convorbiri, in contul meu de abonat a aparut bonusul dar traficul a ramas neschimbat. Culmea este ca tot traficul pe care il mai aveam s-a consumat foarte repede desi am facut mult mai putine descarcari decat in celelate luni cand chiar imi mai ramanea cate ceva. Am facut mai multe sesizari pe internet si pe mail si prin intrebare adresata pe site-ul companiei dar am primit pe mail doar notificarea ca s-a inregistrat intrebarea. Deoarece nu am primit nici un raspuns am fost personal la o sucursala a companiei si acolo am spus despre problema mai sus mentionata si am cerut rezilierea contractului deoarece acesta nu este respectat conform intelegerii. Si aici am fost iar dusa cu vorba ca dumneaei nu poate face rezilierea deoarece sunt in perioada contractuala, ca trebuie sa-i contactez pe alti consultanti de la serviciul clienti prin email sau din contul de abonat.
Am facut toate aceste lucruri, de fapt le-am repetat dar tot fara rezultat. Am luat legatura si prin telefon cu diferiti consultanti, fiecare indrumandu-ma catre altii, prin initierea unor alte convorbiri telefonice (care pe mine ma costa avand abonamentul in alta retea). Desi am spus ca sunt foarte nemultumita deoarece intr-o dimineata (22 decembrie) imi aparuse la cronos ca aveam mai mult de 2000 MB, am consumat in ziua respectiva 200 maxim 300 MB (consultand statistica din meniul programului Mobile Partener) pentru ca a doua zi dimineata sa apara ca nu mai aveam decat 200 MB la dispozitie, calculatorul fiind inchis toata noaptea atunci. Inca de cand a inceput luna decembrie am observat ca aparea un consum mai mare decat in realitate, insa in ziua de 22 decembrie am constatat foarte clar aceasta neconcordanta.. Nu stiu ce sa mai fac. Am ramas chiar de Craciun cu un trafic sub 128 kb/s coborand cat mai aproape de zero, adica ingrozitor de lent, abia daca pot deschide mail-urile. Mi se pare revoltator pentru trebuie sa platesc un abonament de 15 euro si stiam ca am dreptul la 18 GB cu viteza mare. Va rog mult de tot sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc
Răspuns la discuția Abuzul directorului
Multumesc pentru promptitudine si pentru sfaturile date. Este de dorit ca doamna directoare sa nu ne aduca in stadiul de a face aceste plangeri si de a ne pune scoala intr-o astfel de postura nefericita dar daca va fi nevoie va trebui sa va urmam sfatul. Va multumesc
Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi bine sa procedez. Sunt profesor intr-o scoala din mediul rural. Directoarea este foarte autoritara, nu permite nimanui sa o contrazica, ia decizii dupa capul ei si atunci cand greseste si chiar incalca legea si i se spune acest lucru se enerveaza, se razbuna si spune ca va da in judecata pe toti cei care , zice ea, o streseaza si o acuza. Aceste lucruri au ajuns acum la o mare intensitate deoarece, in urma unui proces initiat de sindicat, noi, cadrele didactice am obtinut o marire de 5,25% iar ea nu vrea sa aprobe aceasta marire gasind tot felul de pretexte prin care sa se amane primirea acestui drept banesc deoarece daca nu va fi acordat pana la sfarsitul anului, nu il vom mai primi nici in urmatorii ani. Printre actiunile ei se numara si ingradirea accesului in secretariat a profesorilor care i se opun, in special a liderului de sindicat, intarzierea informarii acestuia cu privire la primirea unor documente prin mail-ul scolii, marginalizarea si discriminarea. Maine avem consiliul profesoral in care se va discuta despre contractul colectiv de munca. Din anumite surse am aflat ca vrea sa inregistreze sedinta si sa ne dea in judecata pe cei care, pentru ca avem o parere si o pozitie diferita de a ei si vrem sa ni se dea drepturile ce ni se cuvin, zice ea o stresam, o amenintam, etc. , desi ea face toate aceste lucruri, razbunandu-se pe toti cei care nu sunt de acord cu ea, barfind , ponegrind si intimidand. Cele pe care le-am scris despre ea sunt mult prea putine fata de cat de multe face in realitate. Pentru ca a fost numita politic, considera ca poate face orice, asfel incat scoala a ajuns mai rau decat in vremea comunistilor, un mediu unde guverneaza teroarea, in care cadrele se urmaresc unele pe altele si intra in gratiile tiranului prin turnatorie si denaturarea adevarului. Va rog sa ma lamuriti daca directoarea are dreptul sa inregistreze fara sa anunte si fara acordul nostru, daca aceasta inregistrare va putea fi folosita in instanta si, daca se poate , si un sfat la situatia aceasta. Va multumesc
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului si pentru sfatul dat. Problema vine din faptul ca nu eu sunt mostenitorul. Acesta vrea sa vanda acest imobil unor rude apropiate mie. La inceput a spus ca a inceput un proces prin care sa obtina actul de proprietate al imobilului pentru ca apoi sa le propuna cumparatorilor sa le vanda dreptul de mostenire. Este posibil asa ceva. Din cate am mai citit si eu , dreptul de uzucapiune este pentru persoana care locuieste in imobil, nu stiu cat ar fi pentru mostenitor si cu atat mai mult nu stiu daca se poate vinde. Ar putea fi la mijloc o inselaciune? Va multumesc anticipat pentru lamurire
Buna ziua! As dori sa aflu daca se poate mosteni dreptul de uzucapiune, mai precis: mostenitorul ar putea obtine dreptul de proprietate asupra unui imobil in care au locuit parintii. Acestia au cumparat cu acte redactate de mana imobilul in urma cu mai mult de 10 ani de la o persoana care il detinea tot fara acte oficiale ci tot act de vanzare-cumparare scris de mana. Mentionez ca toate impozitele au fost platite chiar si de mostenitor. Va multumesc.
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca Statutul cadrelor didactice mai este in vigoare si daca, in conformitate cu prevederile acestuia pot primi teren pentru construirea unei locuinte in comuna unde lucrez. Mentionez ca am facut mai multe cereri catre Primar la care nu am primit raspuns decat verbal la abordarea mea ocazionala in legatura cu aceste cereri. Raspunsul verbal este un refuz pentru ca nu are de unde sa-mi dea teren, cel pe care il are la dispozitie este numai pentru tinerii casatoriti care au varsta mai mica de 35 de ani. Locuiesc impreuna cu sotul meu in gospodaria parintilor mei situata intr-o comuna vecina cu cea unde lucrez iar relatia cu parintii mei nu este tocmai buna. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc.