avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate geminus

Activitate geminus

Buna ziua sunt administratorul unei firme de IT si as dori sa cunosc si eu cadrul legal in ceea ce priveste asigurarea garantiei comerciale pentru persoanele juridice.
In speta eu cumpar produse IT trebuie sa asigur garantie clientilor mei..nu acelasi lucru pot spune despre furnizorii mei
Cum pot reglementa aceasta problema..ofer garantie...primesc garantie
Va multumesc
Discuție poprire salariu
Buna ziua va rog sa mi oferiti o solutie la urmatoarea problema:
Ca urmare a efectuarii unor cursuri de specializare in cadrul Ministerului Apararii datorez statului roman suma de 17000 de ron.
In anul 2007 am hotarat sa plec din sistemul militar in sistemul privat urmand sa platesc esalonat sub forma unei popriri pe salariu suma in cauza.
Initial s-au facut prelevari din salariu pana la o suma in cuantum de 8000 de ron printr -o banca comerciala ,dupa care am intrat in somaj,sistand pentru o perioada de 6 luni plata.
Ulterior am reluat plata catre administratia financiara locala la fel prin prelevari de 33% din cuantumul salariului..
Care este intrebarea mea...Toti banii pe care cea de a doua banca i-a prelevat de la mine nu au fost virati la timp in contul AFP pe motiv ca banca asteapta sa se adune o suma consistenta pentru a-i depune in contul AFP...Evident aceasta inseamna dobanda,dobanda platita de catre mine..nu de catre ei
Cum as putea rezolva totusi pe o cale amiabila aceasta problema?
1.Din ce am inteles banii platiti in prima transa cu prima banca (cei 8000) nu mai sunt luati in calcul la plata(replica administratiei financiare ),intrucat intre timp au survenit dobanzi....
2.Atata vreme cata mie mi se fac prelevari din salariu de doua ori pe luna(si la avans si la lichidare) este firesc ca o unitate bancara (cea de a doua) sa faca depunerile catre AFP o data la 2 luni jumatate?
Cine plateste dobanda...?#-o..nu ca nu as sti raspunsul
buna ziua,
lucrez la o companie unde orarul s-a marit in fiecare zi cu o jumatate de ora,fiindu-ne pur si simplu "bagata pe gat" o pauza suplimentara de jumatate de ora.
In principiu se lucreaza undeva la 6 ore pe zi plus o ora pauza de masa .(pontate evident 6) ,iar in weekend de la 9 30 dimineata pana la 9 30 seara..cu pauza de masa doua ore...(evident pe hartie).. As dori sa stiu daca este legal..Inutil sa spun ca nu avem parte nici macar de jumatatatea aceea de ora..legala..E normal sa se ponteze mai putine ore...Adica eu stau la munca 7 ore si sa fiu sunt pontat doar 6? si de ce aceasta pauza de masa fortata...?#-o
Buna ziua,
as dori sa stiu si eu daca angajatorul poate sa oblige efectiv un angajat la o anumita pauza de masa...de ceva timp ni s-a impus la locul de munca sa ne luam pauza de 1 h ,chiar daca nu stam efectiv 1 h la masa..programul ar fi urmatorul 6 ore/zi lucrate plus o ora pauza de masa
Are ITM un cuvant de spus in aceasta chestiune?
Discuție neplata tva
Buna ziua care sunt consecintele legale pentru neplata unui TVA in valoare de 7000 ron.
Am detinut o societate comerciala din 1998 pana in 2007.Care este modalitatea cea mai facila de a dizolva societatea,fara a plati aceste taxe.Nu am detinut bunuri pe societate, au fost doar 2 angajati.Va rog sa mi oferiti o solutie,fara sa fiu nevoit sa astept sa se prescrie termenul de plata.
Multumesc
Discuție mostenire
Buna ziua sunt interesat in rezolvarea urmatoarei probleme:

As dori sa aflu ce este de preferat ca si modalitate juridica de instrainare a unui bun intre un contract de vanzare- cumparare si donatie? Suntem doi frati la parinti iar parintii mei doresc sa mi lase numai mie o casa intr-una din comunele limitrofe orasului in care locuiesc. Care dintre cele doua nu pot fi atacate in instanta si care este modalitatea cea mai putin costisitoare?
Buna ziua locuiesc la etajul al II-lea al unui imobil cu sase apartamente pe scara.(2 per etaj) Doresc instalarea unei centrale de apartament si racordarea la reteaua de gaz .Initial teava de gaz a fost trasa si achitata integral de vecinul aflat la acelasi etaj cu mine.Ulterior la aceasta s-au bransat si restul vecinilor,unii platind iar altii deloc.Intrebarea mea este cui trebuie sa platesc cota parte din teava si daca trebuie neaparat acordul vecinului care locuieste sub mine cu care nu ma aflu in relatii foarte bune#-o.Care este modalitatea de calcul pentru plata ?
Va multumesc