avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate miliardar

Activitate miliardar

Daca credeti ca sunteti obligat la plata unei "taxe" de pe urma careia nu beneficiati in nici un fel , aveti dreptul sa dati in judecata statul in contencios administrativ. Dar trebuie sa dovediti ca aceasta lege pentru polite are caracterul unei taxe, sau ca ar incalca vreun drept garantat prin constitutie.
In rest nu se poate spune ca in urmatorii 1000 de ani nu o sa se intampla nici unul din riscuri, poate nu ati vazut filmul 2012 :)
Răspuns la discuția Asigurare obligatorie locuinta
Tot ce trebuie sa verificati este daca sigurarea care o aveti acopera cele trei riscuri care trebuie asigurate obligatoriu: inundatie, cutremur si alunecari de teren. Daca in polita dumneavoastra sunt specificate acestea 3 atunci nu mai e nevoie de alta asigurare.
Răspuns la discuția Asigurare
Fiica decedatului poate fi obligata sa plateasca suma numai daca accepta mostenirea pur si simplu, cu activ si pasiv. Daca nu accepta, sau accepta sub beneficiu de inventar atunci nu poate fi obligata sa plateasca.
Răspuns la discuția asigurare
VIRGINIA RADU a scris:

copie de la buletin , pe verso scrieti din ce an este construit blocul , suprafata utila, din ce este blocul construit si ce sistem de incalzire are, la care adaugati 90 de ron in functie cat este euro in ziua respectiva ...20 de euro si se face lejer fara bataie de cap o poate face oricine far nici o obligatie


Eu nu am mai auzit sa se ceara sistemul de incalzire pe care il foloseste imobilul, asta trebuie sa fie ceva lege noua de care nu am auzit inca; daca incheiati polita obligatorie numai va costa 20 euro, la unele societati 80 ron fix, sau daca incheiati una facultativa de tip PAD PLUS costa MINIM 20 euro.
Polita poate fi incheiata de mama dumneavoastra, fara sa fie nevoie de procura, si nu trebuie copie dupa buletin dumneavoastra, ci doar sa se stie adresa din buletin; pana la urma este interesul dumneavoastra sa dati datele exacte ca sa puteti beneficia de polita in caz de risc.
Ce se intampla daca angajatul de la o firma de asigurari greseste datele pe o polita ce o incheie, iar asiguratul face accident, si compania de asigurari refuza plata pe motivul acesta ca datele din polita nu corespund cu cele din certificatul masinii. Va cadea totul pe capul angajatului, sau se va putea face ceva?
Răspuns la discuția asigurare locuinta
Orice asigurare facultativa care cuprinde riscurile ce trebuie asigurate obligatoriu este suficienta si nu mai trebuie sa incheiati alta polita.
Răspuns la discuția asigurari de locuinte
Cu referire la "amanunt" vedeti ca acolo vorbeste de "cota-parte...din locuinta aflata in coproprietate". Intrun bloc de obicei fiecare apartament are un proprietar diferit, singura parte indiviza este casa scarii, eventual uscatorul si poate beciul, dar acestea nu sunt locuinte. Prin urmare alineatul se refera la situatia cand exista apartamente in coproprietate. Eu asa inteleg.
In concluzie pe fiecare apartament se incheie cate o asigurare distincta si independenta, iar locatarii nu trebuie sa colaboreze in vreun fel sa afle cat ar trebui sa plateasca toti si apoi prima sa se imparta pe cote, ar fi absurd.
Fiecare proprietar isi incheie asigurare unde vrea si daca incheie facultativa la ce valoare vrea, peste minim totusi.
Cei de la Fortele de Munca iau dat o foaie pe care scrie asta:
"Absolvenţii cărora li s-au deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj şi se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor de şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, conform legii, pană la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s -ar fi angajat. Sumele cuvenite se acordă la sfârşitul primului an de activitate în muncă. De asemenea, absolvenţii cărora li s-au deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj beneficiază şi de prima de angajare, în valoare de 425 lei."

Acuma nu stiu nici ce lege este si nici cum se aplica. Dar vreau o confirmare ca exista aceasta posibilitate. Adica nu are rost sa se piarda somajul in caz de angajare, dar daca este posibila varianta asta atunci se merita sa se angajeze pentru ca o a primeasca si somajul.
O prietena este absolventa de facultate, a intrat in somaj, a 2-a luna, iar acum doreste sa se angajeze la o societate, dar nu pe calificarea ei. Intrebarea e daca se angajeaza cu carte de munca pierde somajul? Exista vre-o situatie in care ar putea cumula cele doua, de exemplu daca s-ar angaja in conformitate cu programul de stat de angajare a absolventilor?
In general in polita se mentioneaza ca in caz de aparitie a unui risc asigurat, suma la care se face despagubirea este fie la valoarea reala a imobilului, fie la cea de piata. Adica din suma asigurata 75000 euro in cazul distrugerii totale a imobilului care valoreaza doar 60000 despagubirea va fi de maxim 60000. Societatea de asigurari nu plateste mai mult decat valoreaza imobilul.
In polita este trecut asiguratul , contractantul si beneficiarul. la dumneavoastra cine e trecut la beneficiar? Acela va primi despagubirea.
Daca asigurati un imobil de 2 ori o sa primiti doar o data despagubirea, dumneavoastra alegeti de care polita sa va folositi. Asa ca daca solicitati cea in care beneficiar e persoana fizica , aceasta va fi cea care primeste despagubirea.