avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate Viorica Petre

Activitate Viorica Petre

Discuție calcul pensie
in perioada -1981-2002 sotul meu a lucrat in acord individual.In acest moment el este deja pensionar dar pensia cuvenita a fost calculata pe baza salariului de incadrare din cartea de munca.In ce masura ii este utila o adeverinta cu veniturile din perioada precizata?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua!
Vreau sa fac un schimb de apartament dar cel pe care il ocup acum este grevat de sarcina la executorul judecatoresc (am trecut de ce-a de-a doua licitatie) pentru datorii catre asoc. de proprietari .
Am discutat amiabil cu asoc.de proprietari si le-am explicat si dansilor ca avem o persoana interesata si serioasa si au suspendat ,pentru moment, printr-o cerere procedura la executorul judecatoresc.
Am deja o oferta de schimb dar atunci cand celalalt proprietar a mers la notar sa se intereseze privind incheierea unui precontract ( eu am cerut diferenta de bani ) acte necesare si o simulare referitoare la cat trebuie platit nu a primit nici un raspuns concret .Dupa ezitari, raspunsul a fost foarte sec"Nu ne bagam, este vorba despre un apartament grevat de sarcini".
Ce ma sfatuiti?

Va multumesc respectuos si anticipat pentru raspunsul dv.

Sunt executata silit pentru datorie la intretinere de catre Asoc. de proprietari.Au dreptate, dar am aflat mult prea tarziu ca Biroul executor judecatoresc care se ocupa de dosarul meu a fost parte implicata intr-un control al DIICOT , din care a reiesit ca a fost implicat in mafia executorilor judecatoresti care s-au "ocupat" de executarile silite ale datornicilor asemeni mie.
Exemplu concret:prin BEJ anul trecut a fost vandut un imobil evaluat la 120.000 euro cu 11.000 euro.
Ce mai pot face?Ce alternative mai exista?
Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in vederea scanarii .
In acest caz, la depunerea actelor la AMOFM pentru somaj si la CASA DE PENSII pentru cei care intrunesc conditiile de pensionare nu vor intampina dificultati?
Poate inlocui o copie a pocesului verbal de depunere a carnetelor de munca in vederea scanarii pe care o va pune la dispozitie angajatorul carnetul de munca solicitat de ambele institutii?X-(
Daca nu , se mai poate face ceva pe ultima suta de metrii?
Va multumesc anticipat!
De acord cu dv ref. la HG 500/2011, dar sunt zile calendaristice sau lucratoare? NU am gasit o precizare in acest sens!
In situatia in care salariatii sunt in preaviz urmare concedierii colective, ce-i mai ramane de facut responsabilului RU care are aceleasi drepturi ( conf.CCM salariatul are dreptul sa absenteze 4 ore ...) si caruia i se cere sa semneze o declaratie prin care se obliga sa aiba intocmite aceste adeverinte pana la data de 11 mai a.c.?
Perioada de desfasurare a acestor contracte incepe din 1972 si se temina in 2012, iar cererile au nr de inreg. si data de 20 aprilie, , si , ve-ti fi de acord cu mine ,sper, ca nu sunt deloc niste simple cifre preluate dintr-un stat, verificarea procentelor de la sporuri ( toxic, cond.deoseb.cond.grele etc) fiind obligatorie, dupa parerea mea, mai ales ca nu sunt precizate .
Consider ca termenul de 15 zile este , in cazul de mai sus discutabil!

termenul de eliberare a adeverintelor de venituri pentru 60 de salariati si alti 8 fosti salariati
multumesc pentru clarificari, pentru promptitudine si disponibilitate.
Cu respect
1.In situatia in care o regie decide restructurarea uneia dintre sucursale prin concediere colectiva cine intocmeste notele de lichidare pentru salariatii care au primit deja preavizul si cine opereaza in Revisal incetarea CIM in conditiile in care sucursala a fost abilitata ( prin decizia regiei) sa detina propriul Revisal ?
2.In conditiile in care pe perioada preavizului, salariatii au dreptul conform CCM sa lucreze 4 ore iar in alte 4 ore sa incerce sa gaseasca un alt loc de munca, ce sfaturi ati putea da persoanei care a preluat si atributiile compartimentului Resurse Umane si care a primit ulterior primirii preavizului ,cereri de eliberare de adeverinte de venituri de la actuali(pana la incheierea preavizului) si fosti salariati. colectarea datelor este dificila intrucat si actualii salariati si fostii au lucrat in cadrul sucursalei perioade insemnate de timp ( 1970 - 1975 - 2011) iar despre programele de salarizare utilizate nimeni nu mai stie nimic?
operare in revisal si intocmirea actelor necesare ulterioare
Multumesc , raspunsurile dv. imi vor fi de un real folos.