avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Radu

Activitate Cristian Radu

Buna ziua. Stiu ca un act administrativ se contesta in 30 zile de la luarea la cunostinta conf L 544/2004. Intrebarea mea este: ce procedura ar fi de urmat daca in actul administrativ emis nu este specificata calea de atac si nici termenul de atac asupra actului emis, atat timp cat actul inca produce efecte?
Mai exact, actul adm. este o decizie de incadrare,din anul 2011, termenul fiind depasit cu 14 luni de la emitere. S-a luat la cunostinta pe semnatura de continut, dar , repet, in decizie nu era trecuta forma de atac sau termenul de contestatie. Va multumesc!
asta cred si eu..sau asta e si interpretarea mea..dar in aceasta lege apar doua articole...art. 4 si 13 care se cam bat cap in cap. poate cineva sa imi explice la ce se refera art.13?
Buna ziua.
Doresc o explicatie a unui expert in administratie publica pentru urmatoarea situatie: in anul 2011 au promovat in clasa I doi functionari publici ce au venit din cls.III de pe grade diferite. Concursul a fost sustinut de cei doi in aceeasi zi si luna din an. In urma concursului au fost incadrati in clasa I grad asistent. Primul venea din grad superior 1 clasa III, celalalt din principal 3 ; saralizarea a fost facuta diferit . primul a ramas cu salariul aferent gradului sup detinut anterior concursului, celalalt a avut salariul aferent gradului asistent cls I.
Intrebarea mea este: conf art 2 din L285/2010..cei doi nu trebuiau sa aiba acelasi salariu in conditiile in care fac aceeasi munca, au aceeasi vechime si sunt incadrati in aceeasi institutie? Argumentare: art 2 L285/2010, art.3 L284/2010 lit.c.
Răspuns la discuția amenda contraventionala
ambele date sunt in termen. puteti contesta pvcc si sanse de castig aveti doar daca probati ca ati avut rovigneta sau exista in redactarea pvcc lipsa date care sa duca la nulitatea sa .
aici sunt doua situatii diferite. cercetarea parchetului se desfasoara in vederea clarificarii abuzului savarsit de politisti si anume bataia administrata unchiului. apoi...procesul verbal de constatare a doua contraventii in baza L61/1991 este alta situatie. contestarea acestuia se face in 15 zile de la primire si trebuiesc aduse probe in sustinerea contestatiei din care sa rezulte ca unchiul dvs. nu a incalcat prev. art 3 pct.1 ( injurii...cuvinte sau expresii jignitoare la adresa unei persoane ...etc..) si art.3 pct 31...adica sa rezulte ca: nu a refuzat legitimarea , nu a fost intrebat ( a se retine - si 'verbal') de datele personale de identificare si daca a fost intrebat a raspuns asupra acestor date corect. daca aveti aceste probe( si 'bat' probele politistilor in sustinerea pvcc) aveti sansa sa castigati in instanta anularea sanctiunii cu amenda sau anularea pv.
Răspuns la discuția amenda contraventionala
recomandare...verificati data intocmirii procesului verbal si data cand a fost adus la domiciliu prin posta(data postei) sau afisat pe usa de acces la domiciliul contravenientului. trebuie sa fie maxim 30 zile intre date. apoi...de la savarsirea faptei pana la intocmirea pvcc maxim 6 luni.
Răspuns la discuția amenda contraventionala
procesul verbal trebuie adus la cunostinta in 30 de zile de la intocmire prin 2 forme (og2/2002).asta daca cel ce a savarsit fapta n u e prezent la intocmire.. acelasi pvcc se poate intocmi in 6 luni de la savarsirea faptei ( exclus fapte prev. OG 195). deci..daca de la data intocmirii pvcc si pana la aducerea lui la cunostinta nu au trecut 30 zile pvcc e valabil.
Răspuns la discuția Promovare in grad profesional
si trebuie sustinut si un examen/concurs.
Răspuns la discuția DENUNT CALOMNIOS
sigur ca se poate. analizand toate probele ce le aveti pana acum sigur actiunea in instanta va avea castigul de partea dumneavoastra. daca parchetul a dat rezolutia NUP se poate constitui ca baza de incepere a actiunii in instanta. legat de partea daunelor civile nu ma pot pronunta dar cheltuielile avute pana acum le puteti recupera printr-o alta actiune.
gresit. Decizia ICCJ nu interzice sporul ci doar da un ghid pt viitoarele procese.