avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela2002

Activitate mihaela2002

Buna ziua,
Contabil/ul sef al unei institutii publice exercita temporar functia de director, pe perioada detasarii directorului acesteia la o alta instiutie si urmeaza sa beneficieze de un salariu corespunzator functiei de director.
Intrebarea este daca se suspenda contractul de munca pe perioada exercitarii functiei de director.

Multumesc
Buna ziua,
Suntem o institutie bugetara (muzeu) si avem un angajat, proaspat absolvent de studii superioare, care ocupa in acest moment functia de gestionar custode sala (M). Putem transforma functia de gestionar custode sala (M) in muzeograf grad II (S), avand in vedere ca in statul de functii nu exista un post vacant? Mentionez ca salariatul a absolvit studii superioare de specialitate.

Multumesc pt raspuns
Buna ziua!
In cadrul unei institutii publice poate fi ocupat un post vacant prin detasarea unei persoane din cadrul altei institutii? Art. 22 din OUG 34/2009 vb doar de suspendarea ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante .

Multumesc!
Multumesc pt raspunsuri
Buna dimineata!

Salariatul unei institutii de stat a solicitat in luna septembrie modificarea normei de lucru de la 8h/zi la 4h/zi. Acesta doreste sa revina la norma intreaga incepand cu luna ianuarie. Se poate?
Multumesc!
Buna ziua, un salariat are decizie medicala cu gr. II de invaliditate din luna septembrie 2011. Care sunt pasii urmatori, cine trebuie sa depuna dosarul pentru pensia de invaliditate, angajatorul sau angajatul? Contractul de munca inceteaza de drept in momentul comunicarii deciziei medicale sau in momentul comunicarii deciziei de la Casa de Pensii? La momentul acesta angajatul nu se mai prezinta la servici si nu considera ca este datoria lui sa/si depuna dosarul de pensie.

Multumesc!
Buna ziua!
Cum inregistrez suspendarea unui contract de munca in Revisal pt concediul de crestere copil in varsta de pana la 1 an?

Multumesc!
Buna dimineata!
Un angajat ocupa functia de conducere de contabil sef in cadrul unei institutii de stat si in cadrul celei de-a 2-a institutii de stat ocupa functia de director economic.
Intrebare: Poate ocupa doua functii de conducere ?Daca da, beneficiaza de sporul de vechime, indemizatia de conducere, spor CFP la ambele institutii?
Multumesc!


venituri obtinute in baza unei conventii civile de prestari servicii
Prin venituri profesionale supuse impozitarii pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitatile independente, venituri din activitati agricole....ce se intampla in cazul in care activitatea desfasurata de mine este o activitate dependenta ?

Multumesc