avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletag

Activitate nicoletag

Buna ziua, am urmatoarea problema: pe 10 apr 2015 cel mic implineste 2 ani si trebuie sa reincep munca. Chiar azi am facut cererea cum ca conced pt crestere copil inceteaza la 11.04.2015 si doresc reinceperea activitati (12.04.2015). Tot azi, am primit si o decizie de la Ag. Jud.... cu suspendarea platii indemn ( incepand cu 10.03.2015) pe motivul netransferabilitate drepturi parintesti. Sotul nu lucreaza si nu ar fi indeplinit conditiile (oricum nu am stiut asta cu transferul). Acum am mai multe intrebari:
- in aceasta luna eu mai sunt in crestere copil? chiar daca nu primesc indemniz...
-daca as fi inceput cu o luna mai devreme, adica de la 11.03.2015 (la 1 an si 11 luni) mai primeam indemnizatie pt luna a 10-a?
-eram obligata sa incep munca la 1 an si 11luni daca sotul nu a depus acel dosar?
As fi putut evita aceasta luna neplatita daca ma intorceam la munca la 1 an si 11 luni?
Nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa, va multumesc oricum.
O zi buna.

buna ziua, as vrea si eu sa aflu cate ceva despre cum se calculeaza indemnizatia pt al doilea copil. in momentul de fata sunt in crestere copil, mai am 7 luni pana trebuie sa incep munca, insa ma gandesc si la al doilea copil. daca sunt insarcinata si ma intorc cateva luni la munca, cum se calc indemnizatia? mentionez ca lucrez la aceeasi institutie din nov 2006. primul copil l-am nascut in aug 2010.
Va multumesc.
Discuție motiv de divort
Sunt casatorita de 2 ani, am un copil de 6 luni si m-am hotarat sa divortez de sotul meu. Nu am un motiv anume, pur si simplu a disparut dragostea (din partea mea) iar el petrecea tot mai mult timp cu prietenii lui decat cu noi. In momentul de fata el nu mai lucreaza (de prin mai 2010),nu are o casa iar eu si copilul nu mai locuim cu el (m-am mutat). Ce motiv as putea trece in cererea de divort? Considerati ca este necesar sa ma reprezinte un avocat? Vreau sa ramana la mine copilul (si cred ca sunt avantajata de faptul ca am un servici si o garsoniera proprietate personala). o sa fie un proces greu?
Buna ziua, in legatura cu bancile ma confrunt cu urmatoarea problema: acum 2 ani (eram casatoriti) sotul meu a facut un imprumut bancar pe numele lui la care i-a fost necesara si adeverinta mea de salariu pe ultimele 3 luni. el a ramas fara servici de vreo 6 luni si nu a mai platit ratele. Zilele trecute am primit un telefon de la servici, cei de la banca vor sa puna poprire pe salariul meu, numai ca eu am intrat in concediu crestere copil. Ce poate sa mi se intample mie in situatie asta (daca el nu isi achita ratele)? Mentionez faptul ca eu nu am stiut nimic despre acest imprumut pana acum, nu am folosit nici o parte din acei bani nu am semnat nimic la nici o banca (nici macar adeverinta de salariu), am o garsoniera proprietate personala (cumparata de parinti inainte cu vreo 8 ani de casatorie). In cazul unui divort lucrurile se schimba cu ceva pentru mine? Din discutiile cu el am inteles ca imprumutul ar fi facut inainte de casatorie, iar adeverinta a folosit-o pentru o refinantare. Din ce am am citit eu dedus ca as fi codebitor, insa nu am gasit nicaieri obligatiile codebitorului, ma puteti ajuta?
Multumesc.
Discuție Imprumut bancar
Buna ziua, in legatura cu bancile ma confrunt cu urmatoarea problema: acum 2 ani sotul meu a facut un imprumut bancar pe numele lui la care i-a fost necesara si adeverinta mea de salariu pe ultimele 3 luni. el a ramas fara servici de vreo 6 luni si nu a mai platit ratele. Zilele trecute am primit un telefon de la servici, cei de la banca vor sapuna poprire pe salariul meu, numai ca eu am intrat in concediu crestere copil. Ce poate sa mi se intample mie in situatie asta (daca el nu isi achita ratele)? Mentionez faptul ca eu nu am stiut nimic despre acest imprumut pana acum, nu am semnat nimic la nici o banca (nici macar adeverinta de salariu), am o garsoniera proprietate personala (cumparata de parinti inainte cu vreo 8 ani de casatorie). In cazul unui divort lucrurile se schimba cu ceva pentru mine? Din discutiile cu el am inteles ca imprumutul ar fi facut inainte de casatorie, iar adeverinta a folosit-o pentru o refinantare.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, multumesc.
Discuție partaj
Buna ziua, in 1999 parintii mei mi-au cumparat o garsoniera pe numele meu, in2008 m-am casatorit si as vrea sa stiu daca, in caz de divort, acea garsoniera trebuie impatita cu sotul. Mentionez ca noi nu am locuit niciodata acolo, si avem si un copil de 2 luni.
Buna ziua, incepand cu data de 18.06.2010 am intrat in concediu prenatal, si as vrea sa stiu daca diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% afecteaza si acest concediul. Mentionez ca sunt bugetar si mi-au spus de la servici ca s-ar putea ( nu stiau nici ei sigur) ca incepand cu luna iulie sa-mi taie si mie 25% din suma aferenta concediului prenatal.
Multumesc.
multumesc mult...
da, cel putin asa mi s-a spus si mie... de concediu de odihna pe 2010 o sa beneficiez cand ma intorc din CIC in 2012.
Buna ziua, daca sunt in concediu crestere copil 2 ani cu optiunea indemnizatiei de 85%si pana la implinirea celor 2 ani nasc si al doilea copil, pentru al doilea copil primesc in continuare aceeasi indemnizatie, se aplica 85% din veniturile pe ultimele 12 luni (respectiv indemnizatia din cele 12 luni) sau suma fixa de 600? se va acorda o singura indemnizatie (care dintre ele?)sau ambele pana la implinirea celor 2 ani ai primului copil?
In cazul cand termin cei 2 ani de crestere copil si trebuie sa ma intorc la serviciu pentru cateva luni (mai putin de 12), apoi nasc al doilea copil, cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc...