avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate otilia.necula

Activitate otilia.necula

Buna ziua,

Comunicarea bancii catre client despre modificarile politelor de asigurare facultativa a locuintre cand trebuie transmise si in cat timp ,inainte de expirarea acestora trebuie facuta?
Buna ziua ,

Care este legea prin care se specifica ca suma cesionata in favoarea bancii (pe o asigurare facultativa a locuintei) nu trebuie sa fie mai mai mare decat suma ramasa de plata catre aceasta banca?
Bună ziua,

Am locuit timp de 1 an în chirie, cu contract legalizat. Ni s-a cerut să ne mutăm în altă parte deoarece urma să-l vândă. Conform contractului, trebuia să ne anunțe cu 90 zile, dar nu s-a respectat. Am reușit să ne cumpărăm locuinta noastră și am cerut, cf înțelegerii, să ne înapoieze garanția. Refuză. Am vrut să fie pe cale amiabilă, dar refuză să ne înapoieze ce ne aparține. A început chiar să se intereseze unde stăm și dacă stăm în chirie sau este al nostru.
Cum putem să rezolvăm această situație care durează de 1 an?

Mulțumesc,
Discuție Declarație
Bună ziua,
De curând mi-am deschis un pfa pentru a putea colabora cu o firmă din America. Ofer servicii suport,adică ma ocup de ofertare către alte firme. Aș putea să-i tarifez, având în vedere că întârzie să-mi trimită de muncă? Am înțeles că trebuie să depun o declarație în 30 zile de la deschiderea firmei și aș dori să știu care e aceasta?
Mulțumesc,
Răspuns la discuția Proces
Motivul :prea multe medicale și nu mi-am făcut targhetul. Având în vedere că am început munca în data de 3.06,o săptămână de învățare, apoi în data de de 27-28.06 a fost obligați să ne luăm concediu deoarece aveau probleme cu softul. Apoi în luna următoare la fel, dar fără plată că așa vroiau ei. Eu am refuzat și mi-am luat medical. De fiecare data când vroiau să ne oblige la fără plată, eu îmi luam medical.
Răspuns la discuția Proces
Art. 31,alin.3


Cornel Vasile a scris:

Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati .

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?

Discuție Proces
Bună ziua,
Dacă aș vrea să dau angajator în judecata pentru că a desfăcut c. I. m mai devreme de 3luni as putea câștiga?
Ar trebui sa să mă duc la Iași, cf notificării sau pot cere ca procesul să se desfășoare aproape de casă?
Cheltuielile de judecata i le pot impune lui?
Mulțumesc,
Bună ziua,
Aș dori să știu dacă firma care ridică gunoiul și cu care nu există contract semnat poate cere o altă taxă față de cum se plătea înainte?
Acum dorește taxarea în funcție de numărul de containere date să se facă și plata. Se eliberează doar o chitanță.

Mulțumesc,
Bună ziua,
De curând m-am angajat la o firmă, cu perioada de probă de 90 zile. În această perioadă, din motive impuse de sănătate și de medic, am avut medical. Fiind un loc de munca care necesita vorbit la telefon și având probleme cu vocea, nu aveam cum sa muncesc.
Acum am primit o notificare prin care mi se comunica faptul că nu doresc prelungirea ctr. fără a specifica motivul
Verbal mi s-a spus că, datorita faptului ca nu mi-am atins targhetul și că am avut medicale, numai doresc continuarea.
Menționez faptul că acest angajator, în ultimul timp, ne-a forțat să ne luăm concediu fără plată, deși era din vina firmei.
Întrebarea mea este :are voie să facă acest lucru, să-ți ceară demisia invocând acest motiv?

Mulțumesc,
Bună ziua,
În perioada de probă, de 90 zile, angajatorul te poate concedia?
Mulțumesc,