In noua lege a licitatiilor publlice a aparut procedura de consultare a pietei.
Concret o autoritate publica a lansat procedura de consultare a pietei (invitatie comunicare preturi si caiet de sarcini). Am 2 intrebari:
1) Se raspunde la invitatie prin comunicarea preturilor cerute sau trebuie dat si caietul de sarcini?
2) Dupa acesta procedura de consultare a pietei urmeaza licitatie propriu-zisa sau in urma aceste proceduri autoritatea contractanta invita participanti la consultari si atribuie contractul de servici in cazul de fata?
Am participat la o licitatie in sensul in care am dat o declaratie de diponibilitate unei firme. Aceasta a castigat respectiva licitatie si nu ma informat. Am aflat de pe site-ul de achizitii publice.
1)Ce pot face ca sa determin respectiva firma sa-mi propuna un contract de munca nu doar sa se foloseasca de experienta mea ca sa castige licitatia?
2) In cazul in care anunt autoritatea contractanta poate obliga respectiva firma sa colaboreze cu mine?
Am o firma care a realizat a prestat servici (nu are legatura cu domeniul constructiilor) pentru un beneficiar.
Contractul este impartit pe mai multe etape. Pt 3 dintre ele a convocat o comisie si a semnat procesul verbal de receptie a lucrarilor si a achitat serviciile prestate. Pentru alte 3 s-a semnat procesul verbal dar nu s-a platit desi au trecut circa 60 de zile si cred ca voi recurge la factura de penalizare iar pentru alte 10 etape desi au fost predate la timp nu a mai convocat acea comisie si prin urmare am ramas cu ”buza umflata”.
Au fost predate toate etapele contractul s-a finalizat dar nu reusesc sa obtin acel proces verbal de receptie.
1. Cum pot proceda exista o lege in care se precizeaza termenele pentru incheierea unor procese verbale?
PS: Nu sunt lucrari de constructii, deci nu se aplica legea 273 din 1994 modificata
Concret vrea sa inteleg urmatorul aspect:
1) pentru anul precedent banca a considerat polita la valoarea 62700, 57000 cladire si 5700 bunuri
2) pentru anul acesta a considerat polita la valoarea de 57000 numai cladirea ignorand cei 5700 de euro pentru bunuri
In cazul unei polite de asigurare a locuintei suma asigurata este 62700 sau se considera suma asigurata 57000?
Am un credit Prima Casa de 3 ani, in valoare de 57000 euro. In primul an am facut asigurarea la banca de la care am luat creditul, in al doilea an am facut la o companie de asigurari cu 57000 suma asigurata cladire si 5700 suma asigurata bunuri. Anul acesta am facut din nou asigurare la o alta companie de asigurari, am dus-o la banca si ce sa vezi: ma suna cei de la banca si imi spun ca asigurarea nu a fost acceptata pentru ca nu este facuta la valoarea pietei si ca mai trebuie un supliment de asigurare de 2000 si ceva de euro.
Sunt uluit; cum se poate asa ceva? Eu nu am semnat un alt contract de credit... intr-un an precedent imi accepti asigurare pe 57000 euro, mai platesc un an din credit si imi ceri suma asigurata 59000 euro si ceva. Mi se pare un abuz, dar cum nu ma pricep foarte bine, astept sa ma lamureasca cineva daca e corect ceea ce vor ei. Multumesc!
A fost consemnata o suma de bani pe recipisa CEC la un BEJ. M-am prezentat pentru a ridica recipisa si surpriza m-a pus sa fac o cerere de eliberare a sumei de bani. In cat timp (legal) trebuie sa-mi raspunda, sa-mi bage bani in cont?
Multumesc anticipat celor care raspund!
Am primit o notificare de la un executor judecatoresc chiar si un proces verbal incheiat in lipsa prin care ma anuntau ca la cec s-a consemnat o anumita suma de bani.
Am mers la executor sa ridic acea suma de bani cand surpiza.
Suma precizata in notificare si consemnata la cec si prin care s-a inceput procedura de oferta reala, nu mai este acceasi.
Mai concret, cel care a cerut si inceput prin executor procedura "ofertei reale" a mai facut o cerere catre executor ca din suma reala reprezentand sulta intr-un proces sa i se restituie o suma reprezentand cheltuieli de judecata in alt proces pe care urma sa i le dau dar la cere hotararea respectiva nu este investita cu titlu executoriu.
Ce este de facut?
Am pierdut un proces pe fond apoi recursul nu a fost admis si partea adversa a mers la un executor si am primit o somatie, notificare prin care executorul a stabilit o zi pentru a ma intalni sa-mi da dea bunurile pe care le-a decis instanta de fond.
Eu am recurs la o cale de recurs extraordinara - contestatie in anulare - casarea hotarari de recurs, retrimitere dosar la fond pentru expertizarea bunului neevaluat de experti.
Ce pot face pentru a castiga timp eventual sa aman exectarea cu 1 luna de zile pentru a se judecata contestatia in anulare.
Problema este ca nu mai pot face contestatie la executare fiindca au trecut cele 15 zile.
Sper ca am fost clar si astept pareri, sfaturi.
Am pierdut un proces pe fond apoi recursul nu a fost admis si partea adversa a mers la un executor si am primit o somatie, notificare prin care executorul a stabilit o zi pentru a ma intalni sa-mi da dea bunurile pe care le-a decis instanta de fond.
Eu as avea nevoie de timp pentru a se redacta hotararea de la recurs pentru a vedea daca mai pot apela la o cale de recurs extraordinara - contestatie in anulare - casarea hotarari de recurs, retrimitere dosar la fond pentru expertizarea bunului neevaluat de experti.
Ce pot face pentru a castiga timp eventual sa blochez exectarea pentru ca am citit pe net (nu am avut bani de aparator), ca daca se incepe procedura de executare nu se mai poate face contestatie in anulare.
Sper ca am fost clar si astept pareri, sfaturi.