avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate scolceag

Activitate scolceag

Răspuns la discuția Of... leasing-ul!
Exista mai multe posibile actiuni ...

Concret, puteti da 2-3 exemple de astefl de actiuni, sau nu?
Răspuns la discuția Of... leasing-ul!
Va multumesc pentru amabilitate si pentru timpul acordat.
In mod sigur voi avea nevoie de cunostintele unui avocat. Doream doar sa imi fac temele pentru intalnirea cu avocata mea.
Care ar fi tipul de actiune potrivit pentru a actiona persoana in judecata?
Am semnat un contract de leasing pentru un autoturism.
Am primit autoturismul dar nu mi-a placut (era prea puternic, tractiune pe spate, etc) si m-am inteles cu o alta persoana sa preia contractul de leasing. Am avut acordul verbal al firmei de leasing motiv pentru care am predat masina fara a incheia vre-un inscris unei alte persoane.
Insa persoana nu s-a prezentat la firma de leasing cu nici un document pentru cesiune.
Practic, a tras de timp evitand sa perfecteze contractul dar folosind autoturismul.
Aceasta persoana mi-a platit avansul si ratele timp de un an de zile.
Din decembrie nu a mai platit nici o rata si nici nu mi-a restituit masina.
Am apelat la politie. Politistii au identificat masina in trafic, au retinut-o si mi-au predat-o pe baza de proces verbal.
Eu la randul meu am predat-o firmei de leasing si am reziliat contractul.
Firma imi cere (evident!) sa achit ratele de leasing la zi plus penalitati.
Va trebui sa le platesc deoarece contractul este pe numele meu.

Intrebare : Cum trebuie sa procedez pentru a obliga persoana care a utilizat masina sa plateasca ? Cum imi pot recupera banii avand in vedere ca persoana a folosit masina?






Discuție Partaj
Inainte de a se casatori fiica mea a cumparat impreuna cu viitorul ei sot un apartament, in cote egale.
In timpul casatoriei nu au mai dobandit alte bunuri dar au accesat doua imprumuturi bancare.
Acum vor sa divorteze si sa-si imparta apartamentul si datoriile.
Cum ar trebui sa procedeze? Deschid o singura actiune de partaj la judecatorie sau doua actiuni, respectiv partaj pentru datorii si iesire din indiviziune pentru apartament?
In decembrie 2009 am incheiat un contract de arendare cu o firma. Am 5 ha de teren si am fost de acord ca firma sa il lucreze si mie sa imi dea o anumita suma de bani.
Problema este ca de curand am cautat reprezentantii firmei pentru a incsa banii si am aflat la firma a fost radiata conform art 123 L 31/1990 ( asa scrie la ONRC).
Pot sa imi mai recuperez banii ? Cum ar trebui sa procedez?
In calitate de creditoare am obtinut in instanta obligarea debitorului (Primarul X) la "a face" respectiv emiterea deciziei in baza legii nr 10/2001.
Hotararea a fost investita cu formula executorie. Am notificat personal Primarul X dar acesta nu imi raspunde si nici nu isi indeplineste obligatia de a face.

In aceste circumstante, pot sa ma adresez direct instantei cu o cerere pentru stabilirea unei amenzi civile pentru fiecare zi de intarziere in indeplinirea obligatiei ori trebuie mai intai sa ma adresez unui executor judecatoresc care sa obtina incuviintarea executarii ,sa emita o somatia si abia apoi sa ma adresez instantei cu cererea in stabilirea unei amenzi civile? #-o
Fratele meu a fost implicat intr-un accident in sensul ca se afla la volanul masinii sale si a fost lovit de un motociclist.(in partea dreapta spate a masinii). La primele cercetari politia a stabilit ca fratele meu nu ar fi acordat prioritate de trecere motociclistului si i-a retinut carnetul de conducere eliberandu-i o dovada fara drept de circulatie.
Urma de franare lasata de motociclist pana la impact este de 21,5 m.
Pe strada respectiva limita de viteza este de 40 km/h.
Motociclistul este grav ranit (coaste rupte, plaman perforat).
Motociclistul nu poseda permis de conducere.
Motocicleta nu era inmatriculata. Purta numere false.
Martorii oculari afirma ca motociclistul obisnuia sa ruleze cu viteza mare pe acea strada si ca inainte de momentul accidentului depasise o coloana de masini in mare viteza .

Cum trebuie sa procedam pentru a putea avea drept de circulatie?
Se poate inlocui dovada fara drept de circulatie cu o alta cu drept de circulatie?
Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Blocul a fost construit in anii 60 - 70.
Datorita infiltratiilor de apa si fisurarii unor conducte subsolul blocului necesita curatenie, igienizare si inlocuirea tevilor defecte.
1. Pot fi folositi banii din fondul de rulment al blocului pentru plata reparatilor si lucrarilor de intretinere efectuate la subsolul blocului? In ce conditii?
2. Care este diferente dintre fondul de rulment si fondul de reparatii?
Va multumesc mult pentru raspuns doamna avocat Athena.
Cu toate ca speram sa primesc mai multe amanunte, interventia dvs lamureste in mare parte problemele cu care ma confrunt.
Solicit profesionistilor lamuriri legate de legislatia aplicabila si pasii care trebuiesc urmati pentru a putea adopta copilul fratelui meu.
Recent am obtinut dreptul de sedere legala si de munca in SUA.
Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt un nepotel, in persoana copilului fratelui meu. Fratele meu impreuna cu sotia sa au patru copii si datorita faptului ca au o situatia materiala precara ne-am inteles sa ii ajut eu in sensul de a lua in adoptie pe unul dintre copii.
Intrebari:
1. Legea permite o astfel de adoptie ? Care ar fi legislatia aplicabila dat fiind faptul ca eu nu mai am domiciliul in Romania dar mi-am pastrat cetatenia romana?
2. Care ar fi algoritmul unei astfel de adoptii?