avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate campionul

Activitate campionul

Bunica mea a fost fortata de un unchi si o matusa sa faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,bunica a decedat,si la dezbaterea mostenirii la judecatorie am aflat ca au facut acest contract in care din 7 ha de teren arabil,vie etc a pus in contract 4,82 ha.Desi nu au ingrijit-o si stiu sigur ca a fortat-o pe bunica sa faca acest contract,spunandu-i bunicii ca venim noi de la Bucuresti sa-i luam pamantul.
Vreau sa stiu cum pot ataca contractul.Eu fiind nepot si vin la succesiune prin reprezentarea tatalui meu care a decedat inaintea bunicii.
Multumesc!
Administratorul poate fi si contabilul asociatiei,si cadru militar in acelasi timp?
Ce trebuie sa fac daca nu este legal?
Multumesc!
Răspuns la discuția Neplata
"Către Neagu Emil
Referitor la sesizarea dvs. transmisă prin e-mail înregistrată la I.T.M. Bucureşti sub nr.28154/R/21.08.2007,vă comunicăm următoarele: Din documentele puse la dispoziţie de societate rezultă că aţi fost angajat în baza contractului individual de muncă încheiat şi înregistrat la I.T.M. Bucureşti sub nr.4716/31.07.2007 cu începerea activităţii din data de 05.07.2007 şi care a încetat în baza demisiei dumneavoastră,conform art.79(1) din Codul Muncii.
Pentru zilele lucrate şi anume:05.07;06.07;07.07.2007,vi s-au calculat drepturi salariale în sumă brută de 92 lei,însă vi s-au făcut reţineri în sumă de 60 lei reprezentând popriri.
În urma controlului efectuat au fost dispuse măsuri obligatorii,în temeiul art.6 şi 19 din Legea nr.108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii,privind dovada plăţii sumei de 60 lei care vi se cuvine.
Conflictele de muncă cu privire la executarea,modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă,sunt conflicte de drepturi conform art.67 din Legea nr.168/1999,iar judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul,conform art.284(1) din Legea nr.53/2003-Codul Muncii,modificat şi completat.Inspector ªef:Ig.Grosu Soare Mihail,ªef Serviciu C.R.M.:Ec.Georgescu Marian,ªef Birou:Jr.Voicu Cecilia,Inspector de muncă:Udrea Vergina"

Această dovadă este bună?
Dacă în decizia de suspendare se spune că dosarul se suspendă pe o perioadă nedeterminată până se face cerere de repunere pe rol,intervine şi in acest caz perimarea?

Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsurile anterioare şi ulterioare!
Discuție Neplata
Am lucrat 3 zile cu contract de munca-agent de paza.Avand probleme familiale a trebuit sa-mi dau demisia.Nu am fost platit pentru zilele lucrate.Am facut o sesizare la ITM.Inspectoratul mi-a dat dreptate,am primit concluziile inspectiei in copie,am dat in judecata firma de paza dar la al doilea termen nu am putut sa ma duc si dosarul a fost scos de pe rol.Eu nestiind procedura am facut apel si la apel am aflat ca in dosar nu s-a dat o hotarare ci a fost suspendat.Nu am primit nimic de la instanta de apel de mai bine de un an.Ce trebuie sa fac in continuare?Trebuie sa fac cerere de repunere pe rol la prima instanta?
Multumesc!
Discuție Succesiune
Bunicul meu a decedat in 1990 si tatal meu in 1996.
Bunica a primit in 1993 titlu de proprietate in baza legii 18/1991,doar pe numele dansei-7ha si doua case,in 1998 bunica a vandut,prin contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere unui unchi,fratele tatalui meu,si sotiei acestuia,4,81ha.Bunicii mei au avut 4 copii.
As dori sa aflu daca titlul de proprietate poate fii atacat in contencios cu sanse de reusita si de asemenea contractul v/c poate fii atacat(bunica nefiind ingrijita de unchi sau matusa),cu ce sanse?Nu ne-a fost atinsa rezerva succesorala?
Multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Curator special
Va multumesc!
Răspuns la discuția Curator special
Va multumesc pentru raspuns!
Am boala numita schizofrenie,boala mintala cronica.Nu stiu daca pot fi capabil in permanenta,dar ma straduiesc,muzica fiindu-mi de un real folos.Dar uneori nu am inteleg tot ce se petrecea in sala de judecata si astfel nu am facut unele acte de procedura care a adus dosarul la recurs.
Sper ca recursul sa-mi fie inregistrat.
Inca o data va multumesc pentru ajutor!
Discuție Curator special
Am un proces de succesiune pe rol ajuns la apel -respins.
Eu sunt persoana cu handicap gradul 2 si as dori sa aflu daca pot cere curator special la depunerea recursului.
Procesul nefiind in localitatea de domiciliu.Luni trebuie sa depun recursul.
Va multumesc foarte mult!
Bunica a facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului sau(unchiul meu-tatal meu fiind decedat)prin care ii cedeaza 4,81 hectare din 7 ha.Mentionez ca bunica a fost lasata singura in casa si nu a fost ingrijita deloc,doar vecinii veneau si ii aduceau de mancare iar cand am fost eu in vizita a fost luata din casa sa si dupa o luna a decedat.
Unchiul meu a facut acest contract spunandu-i bunicii ca "vin aia de la Bucuresti si iti ia pamantul".
Cum pot ataca acest contract si vreau sa stiu daca mi-a fost micsorata partea de mostenire acest contract,eu venind la succesiune prin reprezentare impreuna cu surorile mele si 2 unchi si o matusa,bunicii au avut 4 copii?
Va multumesc!
Sunt persoana cu handicapgradul 2(primesc o indemnizatie),tatal meu a decedat (am si o pensie de urmas)dar tot nu imi ajung banii pentru a ma intretine.Mama avand o pensie de 80 ron mai am 2 surori mai mari,una avand un copil cealalta avand 2 copii si traieste in strainatate.Sora mea din Romania are obligatia sa-mi plateasca pensie de intretinere?
Va multumesc!