avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate w_v_w_v

Activitate w_v_w_v

Apa canal Ilfov taxeaza si pe cei bransati doar la apa si pe cei bransati la canalizare si pe cei bransati la ambele.
Daca o persoana este bransata doar la canalizare i se pune apometru pe sursa proprie de alimenteaza casa, fara gradina de Apa Canal Ilfov pentru a stii cat deverseaza la canalizare.
Asa ca beneficierea de oricare din cele doua servicii apa sau calizare fara a plati e ilegala.
Daca sunt unii bransati ilegal la canalizare poate sunt bransati ilegal si la apa.
Doamna astia de la Politia locala nu stiu de capul lor. De cate ori i-am chemat nu au stiu ce si cum sa faca.
La fel si angajatii primariei de la compartimentul asociatii asta daca au compartiment de asociatii.
Poate ne spune cine a dat amenda si ce valoare si pentru ce exact.
Atat timp cat scrie articolul si de acolo reiese ca sunt toate partile e clar ca e amenda asociatiei.
Sunt articole in care doar presedintele este vinovat dar nu e cazul aici.
Domnul Popa Gheorghe unde ati vazut dv locatari care sa ceara unei persoane sa le ia banii?
In orice amenda inmanata unei persoane se pune un CNP.
Mentionati la sfarsit :
In cazul in care nu aplicati legea 241 ne vom adresa ANRSC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da e simplu.
Faceti o cerere catre asociatia de proprietari ca nu mai doriti sa faceti parte din asociatia de proprietari.
Asociatia zice " doamne ajuta ca am mai scapat de un carcotas".
Si daca ai facut asta ai sarit din lac in ocean ca sa nu zic PUȚ.

Mai departe va intrebam noi :
Dar de ce doriti sa faceti asta?
Le -ati dat articolele din legea 241?

Daca da scrieti direct la Anrsc@anrsc.ro adica autoritatea superioara si o sa foe sanctionati si obligati sa faca cum trebuie.
In ce localitate sunteti?
Inainte eu zic sa contactati pe cei de la apa canal Ilfov la sediul central ca am vazut ca acolo mai stiu legile.
Legea 196/20018
[ link extern ]
ART. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât sa constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:

c) neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea
în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare;

Reiese clar ca nu a fost sanctionat doar presedintele deci se imparte pe cota indiviza la toti proprietarii.

Si poate data viitoare nu mai sunt asa zgarciti cand e vorba sa faca reparatii si alte lucrari necesare mentinerii in stare buna a imobilului
In ce oras.
Le inchide pe toate indiferent ca aveti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari.
Apropo il aveati dus la primarie si la ONRC?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati cu cerere scrisa :
Incepeti cu mentionarea articolului 57 din legea 196/2018.
[ link extern ]
ART. 57
Președintele asociației de proprietari are urmatoarele atributii.
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen
de maximum 10 zile de la primirea acestora.

Apoi continuati cu descrierea problemei si mentionati articolele de mai sus.
La sfarsit mentionati ca daca in 10 zile nu se rezolva situatia veti fi nevoita sa face lucrarile pe banii dumneavoastra si veti solicita restituirea baniilor de la asociatie prin avocat.

Daca era desteapta sau descurcareata va punea sa repati dumneavoastra si sa aduceti facturi in limita unei sume rezonabile evident Era mai simplu decat sa faca invers.
Vedeti ca trebuie sa va puna parchet nou in toata camera daca nu mai gasiti acelasi model doar sa inlocuti placile lipsa.