avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate nelutu_pop

Activitate nelutu_pop

Întreb și eu aici mama mea vrea sa depună cerere pentru pensie de urmaș fiindcă tata a decedat și pensia lui era mai mare (mama are de agricultor)ar câștiga cam 125 lei.Nu știu ce sa fac ,nu pierde niște drepturi in felul asta câștiga puțin acuma și după aia poate nu mai creste ,e vorba de 1250 ea Acu are 1125 minimum,va rog sa mă sfătuiți ,cum ar fi mai bine
Buna ziua,as dori sa întreb dacă am semnat deconturile banesti pe care eu le-am întocmit in calitate de casier și am semnat și in locul dirigintelui care nu a venit la serviciu deși nu am avut o împuternicire scrisă pentru asta as putea fi acuzat de ceva.Menționez ca deconturile sunt corecte și am avut supra controale in decursul timpului și nimeni nu mi-a spus vreodată ca nu e legal sau corect ,pot fi acuzat ca am făcut asta !?? Menționez ca nu am obținut foloase materiale din asta doar am semnat pentru ca sa nu trimit decontul nesemnat . Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri .
multumesc!
Deci daca plec conform art 55, lit b nu este necesar preaviz dar daca plec cu demisie art 81 atunci trebuie neaparat preaviz ..... am inteles corect?
Conform art 55 , lit b daca depun o cerere de demisie pot sa plec fara preaviz de 21 zile cred ca e acuma obligatoriu.Fiindca mi-am gasit un alt loc de munca dar inca nu am spus sefilor mei unde vreau sa mut acuma trebuie sa negociez la noul loc de munca si apoi plec.
Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc , nu am sa semnez!Dar am un coleg care e in concediu medical ma gandesc ca la el nu se poate modifica,el nu o sa semneze oricum ca e la spital.
Am recitit ce-am scris,am spus despre diminuarea salariului dar de fapt aceasta se intampla pe cale de consecinta datorita reducerii timpului efectiv de lucru,asta e de fapt nemultumirea fiindca oricum trebuie sa stai sa termini ca nu ajung 4 ore , poate 6 ore ar fi fost mai aproape de adevar!,oricum nu pot fi de acord si nu cred ca semnez ca sa autorizez aceasta masura dea dreptul idioata.
Despre normarea timpului efectiv de munca,se vrea de catre angajator sa ne plateasca numai 4 ore in loc de 8 ore si nu este corect fiindca nu se poate face treaba care trebuie facuta in timpul ala mai scurt , el vrea asta doar ca sa ne dea bani mai putini sau sa ne determine sa plecam la cerere ca sa nu primim somaj sau salarii compensatorii. Asa cred eu si asa si este, e vorba de o companie mare cu zeci de mii de angajati se vrea sa se faca asta la nivel de tara.
Deci eu m-am gandit sa scriu in partea de jos a actului langa semnatura:
-refuz sa semnez actul fiindca nu e corecta normarea timpului de munca(chiar nici nu este,nu pot fi de acord nici cum ca nu-mi ajunge timpul).
-Nu am fost instiintat inainte cu .....15 zile(????) de modificare conform cu art.... din codul muncii.. nu stiu trebuie sa mai caut ,poate imi spuneti dvs.Mai e valabila prevederea ca nu pot fi concediat daca refuz( conf art 72(2))?.