Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: o societate comerciala dizolvata (pentru nedepunere de bilant) mai are capacitate procesuala pasiva (fiind parata intr-un dosar avand ca obiect pretentii comerciale)?
Multumesc
Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local?
Concesionarul - persoana juridica - a fost obligat prin contractul de concesiune la realizarea unei investitii - cladire - pe terenul concesionat, durata concesiunii fiind de 49 de ani.
In contract se stipuleaza faptul ca terenul concesionat si investitia - cladirea sunt bunuri de retur, la expirarea termenului contractului acestea urmand a fi preluate de catre concedent, in mod gratuit si libere de orice sarcini.
Problema este urmatoarea: concesionarul - persoana juridica - este in faliment. Cum trebuie procedat pentru valorificarea cladirii care a fost ridicata pe terenul concesionat?
Multumesc
Multumesc pt. raspunsuri.
In cele din urma am rezolvat, cu hotararile judecatoresti, state de plata si decizii.
CIM, ca orice contract, presupune acordul de vointa al partilor, or eu am o hotarare judecatoreasca irevocabila, pe care vreau s-o execut de bunavoie.
Cum mai pot incheia legal un contract in iunie 2011 pentru perioada 2008-2009? Poate ma mai trezesc si cu niste amenzi uriase. Si, oricum, as crede ca o hotarare judecatoreasca are cel putin atata forta juridica cat si un contract.
Buna ziua.
Speta pe care vreau sa v-o prezint este urmatoarea: prin hotarare judecatoreasca irevocabila, instanta a constatat existenta raporturilor de munca intre reclamant si parata pentru perioada 2008-2009, obligand parata - societate comerciala - la efectuarea mentiunilor necesare in carnetul de munca al reclamantului.
Parata a intrat in faliment, iar noi in calitate de lichidator judiciar am purtat corespondenta cu ITM pentru a vedea documentele necesare in vederea punerii in executare a sentintei, ITM comunicand ca este nevoie de: decizii, state de plata si hotararea judecatoreasca.
In momentul in care ne-am prezentat la ITM cu documentele mentionate mai sus, ni s-au cerut si: contract de munca pe perioada determinata, decizie de incetare.
Nu vad cum as putea incheia un contract de munca in 2011 pentru perioada 2008-2009, si nici nu vad de ce as face-o atata vreme cat exista o hotarare judecatoreasca prin care se constata existenta raporturilor de munca.
Daca aveti sugestii ori v-ati confruntat cu o situatie asemanatoare, va rog sa imi raspundeti.
Buna ziua, va prezint urmatoarea speta
- o mare parte din salariatii unei unitati presteaza munca in alta localitate decat cea a sediului societatii (si respectiv localitatea lor de domiciliu); unitatea le asigura transportul si cazarea (ei stau in localitatea in care lucreaza de luni pana vineri), precum si o diurna de 30 lei/zi
- aceasta situatie dureaza de mai mult de un an; singurele documente incheiate sunt listele cuprinzand cuantumul diurnelor, care sunt semnate lunar de catre salariati (deci fara decizii de delegare)
- avand in vedere domeniul de activitate al societatii (demolari constructii), inevitabil cea mai mare parte a activtatii acesteia se desfasoara in alte localitati (in functie de comenzi)
In aceasta situatie, se poate vorbi despre delegarea salariatilor?
Sau se impune modificarea CIM, cu schimbarea locului muncii (precizarea ca locul muncii este variabil) si eventual majorarea salariului?
Problema este reprezentata de costurile foarte ridicate cu munca, salariatii primind atat salariul tarifar, cat si diurna de 30 lei/zi x 21,22 zile lucratoare.
Multumesc
Art. 96 alin. (1) din legea insolventei prevede ca planul de reorganzare poate desemna o categorie separată de creanţe, compusă numai din acele creanţe chirografare care, în sensul art. 49 alin. (1), aparţin furnizorilor fără de care activitatea debitorului nu se poate desfăşura şi care nu pot fi înlocuiţi. Aceasta categorie voteaza separat planul (conform legeii, nu e o categorie creata special de catre debitoarea dvs.)
Legea prevede ca planul de reorganizare, inclusiv anexele, se va comunica în format electronic, scanat, prin grija administratorului judiciar, prin e-mail sau prin postare pe site-ul acestuia, asa ca cereti planul sa il consultati.
Buna ziua, va prezint urmatoarea speta: fostul administrator statutar si asociat al unei societati in faliment a retras sume de bani din casieria societatii (inainte de faliment), fara a justifica cheltuirea acestor sume in interesul si pentru societate si fara ca in evidenta contabila sa apara ca si creditor al acesteia.
Pe ce sa intemeiez o actiune in pretentii impotriva lui, raspundere civila delictuala sau contractuala?
Buna seara, un sfat, va rog.
Am inscris creanta unei banci la categoria chirografare, aceasta avand o garantie asupra soldului creditor, prezent si viitor, al contului curent al debitoarei; la data deschiderii procedurii, acest sold era negativ (debitor).
Banca a formulat contestatie, argumentand ca garantia priveste sumele prezente si viitoare, iar lipsa actuala a disponibilitatilor banesti din cont nu anuleaza caracterul de garantie.
Cum ma apar?
Multumesc