avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate gabdyd

Activitate gabdyd

:D. Niciunul nu vrea sa plateasca de bunavoie.
Solicita raspuns scris de la ITM si te duci cu acela.
Speta este asa:
societate comerciala cu sucursale. La centrala un director general, la sucursale directori executivi, incadrati cu contract de munca. Directorii nu fac parte din consiliul de administratie. Se schimba actul constitutiv si se prevede ca directorii de la centrala si sucursale sunt numiti sau revocati de catre consiliul de administratie, iar directorii de la sucursale nu mai sunt directori executivi ci directori.
Intrebarea este: ce fac cu directorii existenti de la sucursale?
Actionarul principal (nou) vrea schimbarea lor, dar au toti contracte de munca pe functia de director. Pe ce temei pot fi concediati? In cazul in care sunt trecuti pe alte posturi, se poate opune vreunul cu succes la revocare?
Pot sa cer daune morale de la un salariat?
Pe ce temei, avand in vedere ca 270 C muncii se refera doar la prejudiciul material si ca este vorba de o raspundere contractuala?
Poate fi cineva obligat sa preia o societate?
Cazul este urmatorul:
a, b si c se inteleg sa inceapa o afacere. din lipsa de timp folosesc firma deja infiintata a lui a si b din care c nu face parte. dar de administrarea afacerii se ocupa in principal c, fara acte, doar avand semnatura in banca. dupa cateva luni nu se mai inteleg si convin ca a si b sa iasa din societate, aceasta urmand a fi preluata de c.
dar c tot tergiverseaza lucrurile si vreme de alte cateva luni nu se prezinta sa semneze preluarea firmei. toate actele, stampilele, tot sunt la c.
bineinteles, sunt rude.
datorita proastei administrari a lui c firma e pe cale sa intre in faliment.
Ce ar putea face a si b sa iasa din firma si sa se disculpe de toate datoriile pe care c le-a facut? Pot sa il actioneze in judecata sa il oblige sa preia firma?
Răspuns la discuția Debit Cosmorom
Atentie, plicurile de la KSI nu sunt trimise recomandat ci pur si simplu, ceea ce inseamna ca ei nu au dovada trimiterii lor si nici a primirii de catre voi.
Sincer, nu am auzit inca de persoane chemate in judecata pentru sume de cate doua-trei milioane iar penalitatile de zeci de milioane trecute in somatii sunt doar de speriertura.
Daca in interiorul termenului de prescriptie de 3 ani primiti vreo citatie, atunci, da, treaba e serioasa si sfatul meu ar fi sa platiti datoria, nu si penalitatile, pana la primul termen de judecata.
Am primit si noi acum un an un asemenea plic, la care ne-am si obosit sa raspundem desi, daca ma gandesc mai bine, nu trebuia sa o facem. Si nu s-a mai intamplat nimic.
Cred ca cei de la Cosmorom aveau evidenta fiscala la pamant si nu mai stiau cine a platit facturile sau nu, pentru noi chiar platisem acea factura.
In concluzie, pana nu primiti citatie nu cred ca are rost sa luati nici o masura.
Răspuns la discuția Punct de lucru
practic ar trebui sa mergi la orc si sa faci radierea punctului de lucru si sa platesti bineinteles, o taxa. Daca nu, la o data ulterioara cand vei vrea sa il reactivezi ti se vor cere acte doveditoare ale continuitatii punctului de lucru. Poti sa nu il declari inchis si poate cand vei reincepe activitatea acolo vor pierde ei din vedere sa iti ceara actele de continuitate. Dar asta inseamna sa nu treci pe la orc nici acum si nici cand vei da drumul din nou, precum si sa iti asumi raspunderea in cazul unui control. Dar la cate firme in neregula sunt in Romania asta ...
Răspuns la discuția beneficiu pentru salariat
da, contract de vanzare-cumparare cu plata in rate, cu transmiterea proprietatii la finele contractului, cu completarea ca la incheierea contractului se emite factura pe intreaga suma, ca in contract trebuie specificat si pretul si tva-ul (pe care va trebui sa il si virezi la stat desi nu l-ai incasat in totalitate) si ca de la salariati - persoane fizice - nu se recupereaza tva.

Merita?
depinde de ce vrei tu. Vrei bani sau vrei terenul?
Vezi ca prin despagubiri s-ar putea ca ei sa inteleagasa te treaca in anexa 39 si sa iei banii la sfantu asteapta.
Du-te cu avocatul, el va stii cum sa te indrume.
De executor nu ai inca nevoie decat daca vrei sa te puna in posesie pe teren.
sunt din Ucraina, Am venit in Romania la scoala, acum 8 ani. Pe atunci aveam 13 ani. Deci, nu am buletin de identitate, etc. Nu am decat certificat de nastere.
Cum as putea sa dobandesc cetatenia romana fara sa mai fiu nevoita sa plec din tara?
Răspuns la discuția Cum pot recupera creante, arenda?
De regula poti sa recuperezi numai creantele mai noi de trei ani dar la fel de posibil, in functie de ce scrie in contractul de arendare estte si sa poti recupera toata creanta la care te referi.
Firmele specializate in recuperarea creantelor (vorbesc de cele legale) ar fi o solutie daca nu ai timp, chef si bani sa te judeci cu adversarul. Ele practica cesiunile de creanta, in mod normal iti cumpara dreptul litigios si apoi se indreapta ei impotriva debitorului si recupereaza mult mai mult decat iti dau tie.
E recomandat ca inante de a te aventura intr-un proces de durata si cu oarece cheltuieli sa te asiguri ca vei avea ce executa dupa ce ai castigat procesul.