Detin un apartament impreuna cu fosta sotie, suntem divortati in fapt; eu sufar de o boala incurabila si as vrea ca printr-un act notarial sau in alt mod, in cazul decesului meu partea care-mi revine sa o cedez acesteia pentru a nu avea probleme cu rudele din partea mea. Ce pot face?
Buna ziua, va prezint o speta in urma careia va rog, cu respect, sa-mi raspundeti la doua intrebari.
In cursul anului 2o11 am divortat de sotie in fapt; detinem impreuna un imobil si mai multe bunuri mobile. Apartamentul a fost achizitionat cu banii nostri in anul 2008 plus o suma imprumutata de la banca (credit imobiliar). Am cazut de acord impreuna cu fosta sotie sa vindem apartamentul, achitam suma datorata bancii si restul sa-l impartim echitabil insa asupra unei chestiuni nu avem aceeasi parere; de aproximativ un an si jumatate ea, invocand diferite motive, a parasit domiciliul mutandu-se in gazda, astfel ca datoriile cu intretinerea apartamentului( doar intretinerea si impozitul, nu si utilitatile) au crescut, ea refuzind sa contribuie,plateste in locatia unde sta cu gazda; o prima intrebare ar fi aceea ca fiind un bun comun in proprietatea amindurora, in momentul vanzarii apartamentului aceste cheltuieli nu se impart avand in vedere ca ea a parasit domiciliul benevol?
Mergand mai departe spre a doua intrebare, arat faptul ca din momentul pronuntarii divortului si pana in prezent ratele datorate bancii le-am achitat doar eu din venituri proprii, astfel ca suma acestor rate n-ar trebui sa fie exclusa de la a fi impartita sau altfel spus, dupa achitarea bancii aceasta suma nu ar trebui sa o primesc integral, apoi ce ramane sa fie impartit la doi?
Sper ca am reusit sa explic cat mai bine situatia, va multumesc.
Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi fi evacuat? are vreo importanta faptul ca dupa 3 ani de divort am platit doar eu ratele apartamentului? [credit ipotecar] si mai ales faptul ca mie mi-a fost acordat acest credit? mai mentionez ca, cota parte a acesteia e mai mare intrucat avansul de 25%100 ptr credit apartine fostei sotii din vanzarea unei garsoniere de dinainte de casatorie.
Buna ziua. In ianuarie 2012 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare, pana in prezent au trecut cele 6 luni si cei 2 ani termen de incercare, iulie 2014. Intrebarea este ca sunt reabilitat de drep? pot scoate cazierul curat sau trebuie sa mai fac eu ceva, vreo cerere sau mai stiu ce...
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti ce costuri presupune un proces de partaj al unui apartament, cat costa taxa de timbru, daca procesul de divort incheiat deja (din vina mea] are legatura cu cel de partaj si in final, cine va suporta cheltuielile rezultate in urma procesului.
Va multumesc.
Buna ziua, va prezint urmatoarea speta.
M-am separat de sotie, avand divortul deja incheiat definitiv. Urmeaza sa impartim suma rezultata din vanzarea apartamentului: Acest apartament a fost achizitionat in timpul casatoriei noastre astfel, avansul cu mare parte din banii proveniti din vanzarea unui imobil apartinind fostei sotii dinaintea casatoriei, restul fiind creditati de banca.
Specific faptul ca in contractul de vanzare-cumparare al locuintei nu am mentionat faptul ca mare parte din banii pentru avans au rezultat din vanzarea unei locuinte apartinind sotiei dinaintea casatoriei. Intrebarea mea este ca dupa ce vindem apartamentul si achitam banca creditoare, restul sumei cum se va imparti? jumatate-jumatate sau cum cere fosta sotie sa-i fie adaugata si suma cu care ea a contribuit la avansul pentru achizitionarea apartamentului, cererea ei fiind de 75%-25%?
Va multumesc.
OK multumesc, sa fiu pe deplin edificat, am inteles cu privire la termenul de incercare, cred, daca mai comit o fapta in acest timp mi se adauga si cele 6 luni, insa daca solicit cazierul acum imi va aparea scris infractiunea comisa la regimul circulatiei rutiere?, avand in vedere ca a trecut un an de la ramanerea definitiva a sentintei?
In cursul lunii februarie 2011 am fost depistat de agentii de politie conducind autoturismul proprietate personala, pe drumurile publice, avand o imbibatie alcoolica in sange peste limita de 0,8 ml, drept urmare am fost trimis in judecata si condamnat in baza probelor si a faptului ca am recunoscut comiterea faptei, in luna ianuarie 2012 la 6 luni cu suspendare. Rugamintea mea este aceea de a-mi preciza pasii care trebuie sa-i urmez pentru a putea sa-mi scot cazierul curat, dupa cat timp pot opta sa-mi redobindesc permisul anulat. Am perioada de incercare?
Va multumesc anticipat.