avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate rollea

Activitate rollea

am un prieten care se confrunta cu o dilema !!! el este pensionat pe caz de boala ( mentionez ca are pensia definitiva de grad 1 cu insotitor ....fara revizie ) a cerut un credit bancar,si surpriza......banca nu a luat in calcul si suma aferenta ce ai revenea pt. plata insotitorului ...desi apare pe cuponul sau de pensie,fiind pensie definitiva !!! de ce oare ???? din moment ce acceasta este suma deductibila impozabila !!!?!?!?!?!
prietena mea are probleme cu fostul ei sot ,aceste neplatindu-i pensia alimentara ce se cuvine copilului ! al poate decadea din drepturile parintesti ??? mentionez ca nu a platit pensia alimentara de (4 luni !)desi lucreaza in germania ,si pensia i-a fost fixata pe salariu min. pe economie din romania!
=D> da trebuie sa anuntati casa judeteana de pensii..........pt. a nu intampina probleme......desi traim in era informaticii...si ei trebuiau sa se sesizeze (au platit ajutorul de inmormantare !) ..alte persoane ....taceau si gata (ex. japonezul ce si-a impaiat tatal si a incasat pensia timp de 3 trei ani !
prietena mea a terminat divortul(are hotararea definitiva si iervocabila primita !) ,problema e pensia alimentara ce trebuie sa o primeasca fetita ei ! fostul ei sot ..lucreaza in strainatate(germania !) bineinteles cu contract de munca .....poate cere recalcularea pensiei alimentare tinanda cont ca pensia a fost fixata pe baza adeverentei de salarizare adusa de ex-sotul ei ,ca si cum ar fi lucrat in tara la acea firma , dar de fapt el a revenit in tara doar pt. solutionarea divortului fara a opri contractul de munca in strainatate !
Răspuns la discuția Divort si partaj.
buna ! copilul avind 14 ani ,va fi audiat in tribunal ....si va fi incredintat (mamei ,daca asa doreste !) de luat de linga dvs. sotul nu poate (sunteti mama biologica !!!!) .puteti obtine un ordin de restrictionare a accesului sotului in locuinta pe timpul divortului ! succes !
tatal meu este cu invaliditate gradul 1 (tetra-pareza ) pentru schimbarea permisului de conducere auto ,ce documente necesita pt. schimbarea permisului o persoana cu dizabilitati locomotorii ???
locuiesc in italia (rezident cu acte !) doresc sa vin in tara si sa donez unei persoane cu dizabilitati fizice un autoturism euro 2 cu motor de 1400 cc . accea persoana va mai plati taxa de prima inmatriculare (fiind donatie ;si fiind persoana cu invaliditate grad 1 ?)

rietena mea este in divort cu sotul ei (fire foarte violenta !) au convenit verbal ,,divort de comun acord din ,,din culpa ambelor parti " .el insista sa isi petreaca cateva zile cu fetita lor ! ce recomandare ai faceti ? sa ai permita acest lucru ? daevarul ca prietena mea se teme de reactia ,,sotului " de a nu-i mai permite fetitei sa s-e antoarca la ea ! (mentionez ca prietena mea traieste despartita de ,,sotul" ei de 2 ani !