pentru doi copii fostului sot i s-a stabilit suma de 165 lei / copil,adica 330 lei/luna , raportat tot la minim pe economie.de ce asa o diferenta ?
buna ziua,
in urma divortului s-a stabilit ca fostul sot sa plateasca copiilor 330 lei (165 pentru fiecare copil ), desigur procent din salariul minim pe economie.el lucreaza in afara tarii , contracte de o luna-doua cu o firma , deci nu erau venituri cu caracter permanent.luna aceasta s-a angajat din nou la o firma la care a mai fost in trecut, in tara avand salariul de 720 lei , pe cm, cu detasare in alta tara cu un salariu de x lei/ora, totul legal.intrebarea mea este: salariul din strainatate, care este virat in tara intr-un cont bancar, se poate lua in considerarea in eventualitatea unui proces pentru marirea pensiei alimentare?
Buna ziua,
In prezent sunt in cic de circa un an de zile si am luat in calcul posibilitatea de a ma reintoarce la locul de munca datorita scaderii indemnizatiei cu 15 %.Firma la care lucrez si-a schimbat denumirea din ifn in broker de credite.In orasul in care locuiesc activitatea legata de acordarea creditelor a scazut semnificativ datoria crizei economice si ma tem ca nu voi mai avea loc de munca ( probabil ca-l vor desfiinta ).In acest caz dupa un an de munca la ei, un an de cic ( sau doi daca nu ma intorc ), si mai am 3 ani lucrati inainte la o alta firma pot beneficia de somaj?Sau firma la care lucrez acum este cumva obligata sa-mi asigure alt loc de munca ? Va multumesc !
intai va trimit somatiile acelea de plata, dupa aceea curg telefoanele, apoi executarea silita, cred.cam asa decurg lucrurile de obicei.nu puteti incerca o reesalonare ?
buna ziua,
instanta a stabilit programul de vizita pentru cei doi copii minori (8 ani si 1 an )copii.tatal lor este mai mult plecat , lucrand in strainatate.ma poate obliga legea sa incredintez copiii in timpul programului de vizita bunicilor din partea tatalui?multumesc !
buna ziua,
pe data de 10 iunie am avut prima si ultima infatisare pentru divort.pronuntarea s-a amanat timp de doua saptamani deoarece a fost greva magistratilor.pe data de 1 iulie s-a dat solutia, aceasta fiind urmatoarea : '' ..... Admite acţiunea civilă modificată formulată de reclamanta x în contradictoriu cu pârâtul y. Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârât. Desface căsătoria înregistrată sub nr. z la Primăria municipiului b, jud. n, din culpa comună a soţilor. Încredinţează reclamantei spre creştere şi educare pe minorii f, născut la data de ..., şi h, născută la data de .... Obligă pe pârât să plătească reclamantei o pensie de întreţinere de 33 0/0 din venitul minim pe economie, lunar, în favoarea minorilor ... şi ... (câte 16,5 0/0 pentru fiecare), începând cu data pronunţării prezentei hotărâri, 01.07.2010, până la împlinirea de către fiecare minor a vârstei de 18 ani. Reclamanta revine la numele de familie purtat înaintea încheierii căsătoriei, j. Atribuie reclamantei beneficiul contractului de închiriere nr. 3169 din data de 26.07.2007 încheiat cu municipiul b. Încuviinţează ca pârâtul să aibă legături personale cu minorii ... şi ...în prima şi a treia săptămână a fiecărei luni, de sâmbătă orele 1000 până duminică orele 1800, a doua zi a sărbătorilor de Paşte, a doua zi a sărbătorilor de Crăciun, trei zile în perioada vacanţei şcolare de iarnă, trei zile în perioada vacanţei şcolare de primăvară şi în luna august a fiecărui an, în toate cazurile cu posibilitatea luării copiilor la domiciliul său. Compensează cheltuielile de judecată efectuate de părţi. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01.07.2010.
Acum as dori sa va intreb : : daca fostul sot face apel, pana la solutionarea lui trebuie sa plateasca pensia alimentara sau nu ? el nu doreste acest lucru...si inca o intrebare, zice acolo ca pensia se plateste de la data solutiei, deci in fiecare luna trebuie sa-mi trimita banii pe data de intai ale lunii?pensia se plateste pentru luna in curs sau trebuie cu o luna in urma ?va multumesc si astept raspunsurile dvs.
aceeasi problema o am si eu, am ramas restanta 4 luni la banca cu o restanta de 1600 lei, am incercat o reesalonare, mi s-a redus rata pe urmatoarele 6 luni la suma de 200 lei de la 400 , dupa aceea urmand a plati diferenta din aceste 6 luni pe parcursul creditului, impartindu-se la restul ratelor.decat deloc, banca mi0-a oferit totusi aceasta solutie.puteti obtine aceasta reesalonare pe maxim 9 luni, mi s-a spus de la banca.
asa ma gandeam sa fac, reesalonarea. cred ca este singura solutie. momentan sunt in cic si cu acesti bani nu pot face fata cheltuielilor celor doi copii si platii facturilor, intretinerii ( unde si acolo suntem datori ), mancare si altele.nu plateste rata mea pentru ca nu doreste, de altfel cum am scris si mai sus nu doreste sa contribuie cu absolut nimic la tot ceea ce inseamna facturi , intretinere si restul.banca ma amentinta ca ma da in judecata pentru recuperarea totala a sumei si plata cheltuielilor de judecata.
buna ziua,
deoarece sunt de mai multe luni in divort cu sotul meu, acesta ne mai contribuind cu nimic la cresterea si intretinerea celor doi copii ai nostri, nu am mai putut plati ratele la banca pentru creditul pe care l-am luat acum 3 ani si sunt sunata zilnic de banca si amenintata cu rezilierea contractului de credit .impreuna cu sotul meu avem doua credite luate de la aceeasi banca, unde suntem unul coplatitor la creditul celuilalt.el si-a platit ratele la creditul lui, eu ramanand in urma.am vreo solutie in acest sens pentru a nu mi se rezilia contractul ? multumesc !