In cazul unui bun asupra caruia se dispune sechestru de catre executorul judecatoresc dar transferul dreptului de proprietate nu este efectuat fiind inscris proprietarul vechi, executorul judecatoresc poate cere efectuarea transferului de proprietate sau ce cai juridice exista.
Buna ziua
As dori sa stiu pentru a legaliza o hotarare data de prima instanta - judecatorie pentru o actiune ce are ca obiect o casa cu teren aferent, taxa de legalizare este calculata dupa valoarea imobilului si care este temeiul legal.
va multumesc
As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in camp si temeiul legal.
va multumesc
Da, si-a dovedit calitatea ca este in litigiu cu firma care are in proprietate bunul ( auto). Intrebarea este , daca institutia poate sa ii raspunda solicitantului daca acea firma este sau nu proprietara bunului ( auto) si implicit o dovada.
Nu, este o institutie ce tine evidenta unor bunuri mobile, dar nu pentru interes public.
Buna ziua,
O institutie publica ce tine evidenta unor bunuri poate sa comunice unei persoane fizice ce se afla in litigiu cu proprietarul unui bun, date ( dovezi) cu privire la acel bun - daca se afla in proprietatea sa.
Multumesc
Buna ziua,
In primur rand vreau sa intreb daca contractul de inchiriere este un drept real?
si in al doilea rand am o speta: o firma a conrtactat un imprumut de la o banca si a garantat imprumutul cu un bun mobil ( nava) , intre timp firma a intat in insolventa, iar lichidatorul a vandut bunul unui tert.ce se intampla cu acel credit, nava mai este grevata de sarcini si daca se radiaza in baza la ce documente?
multumesc
Buna ziua ,
As vrea sa stiu care este termenul de prescriptie in asigurari casco si RCA, cand incepe sa curga acest termen si ce intrerupe acest ternem
Buna ziua
o persoana vrea sa faca o donatie bisericii din satul natal si anume casa personala, dar pe acesta casa are doar o chitanta de mana pe care a facut-o in anii 90 cu primul proprietar. cum se procedeaza in acasta situatie, se poate face donatia? Va multumesc
in materie de dreptul muncii, care este termenul de prescriptie/ daca un salariat nu a primit timp de 8 ani plata salariului pe concediul de odihna( este vorba de un coafor) mai poate actiona in instanta patronul?