avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate ronaldinia21

Activitate ronaldinia21

Din câte ma gândesc sunt doua activități total diferite, cea de inspector presupune efectuarea de controale, inspecții, pregătirea și elaborarea de acte de control, in timp ce fisa postului pentru designer de interior presupune planificarea și proiectarea interioarelor unor locuințe, căutarea de materiale și montarea acestora astfel încât sa realizeze un mediu ambiental plăcut. Am înțeles ideea care o subliniat dvs. sa difere atribuțiile din fisa postului... Aici nu încape nici o indoiala ca difera.

Cornel Vasile a scris:

Potrivit legislatiei, funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului.

Fisa postului functionar public (inspector Aif) are legatura cu cea de designer de interioare?

SC X SRL - firma de prestari serv transport din Romania
SC Y - firma beneficiara din Franta
SC X SRL presteaza servicii de transport pt SC Y catre societati din Romania, dar si catre alte societati din UE. SC X SRL alimenteaza cu comb din UE pe baza de carduri DKW, iar firma DKV emite factura cu consumul de comb catre firma Y din Franta. Firma Y refactureaza catre SC X SRL comb, factura fiind fara TVA. Eu am aplicat taxarea inversa la operatiunile respective, e bine ce am facut
Răspuns la discuția refacturare tva din ue
Nu ma ajuta cineva cu vreo sugestie sau ceva temei legal, va rog.
Societatea x cu activitate transporturi rutiere de marfuri presteaza servicii de transport in ue si in romania. firma x alimenteaza cu carburant pe baza de card doar din ue si nu din romania. cheltuielile cu combustibilul si piesele de schimb aferente transporturilor sunt facturate catre o firma y din franta care are cod valid de tva. firma y refactureaza chelt cu comb si piesele de schimb catre firma x din romania, factura fiind emisa fara tva. eu cum trebuie sa inregistrez factura, aplic taxarea inversa sau nu (tinand cont de faptul ca aprovizionez doar din ue si majoritatea curselor sunt tot in ue)?
O societate a obtinut fonduri pentru construirea unui centru medical. Administratorul insista sa ceara tva-ul aferent investitiei, care inca nu e gata (receptionata). Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, dion moment ce serviciile medicale sunt scutite fara drept de deducere. Din discutia avuta cu administratorul acesta sustine ca in viitor, cand va fi gata cladirea el va inchiria o parte din cabinete, si va opta pentru a factura cu tva. Dar in momentul de fata el nu are nici o operatiune taxabila, nici o activitate taxabila. Ma gandesc ca cei de la fisc nu o sa ii dea tva-ul, va rog sa ma indrumati la articole din lege care sa ma ajute sa vad cum e mai bine, sa cer sau nu tva-ul.
Nu s-a facut ajustarea cand au suspendat activitatea. La cladire am inteles ca trebuie sa fac ajustarea la tva, dar ce nu stiu e ca dc pentru masina luata in leasing trebie sa ajustez tva-ul aferent facturilor emise pana la data rezilierii contractului, sau nu trebuie sa ajustez nimik din moment ce masina nu era in patrimoniul societatii.
Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.09.2010 si isi reia activitatea in aprilie 2011. Anularea înregistrării în scopuri de TVA determină şi ajustarea TVA deduse pentru achizitia bunurilor de capital şi activelor corporale fixe, altele decât cele care sunt considerate bunuri de capital. Ajustarea TVA constituie obligaţie a persoanelor impozabile, potrivit prevederilor art. 148 şi 149 din CF.
Cazul nostru: societatea detine cladiri, terenuri si a avut in derulare un contract de leasing pt o masina, contract care a fost reziliat in mai 2011.
Cine imi poate spune ce trebuie sa ajustez la cladiri si la terenuri, valoarea ramasa neamortizata?
Dar cu masina luata in leasing cum procedez, daca s-a reziliat si contractul, ce trebuie sa ajustez?
Discuție Leasing auto
Daca am luat prin leasing un autovehicul, am platit patru luni ratele si dupa nu am mai platit nimik si mi-au luat inapoi masina cei de la firma de leasing cum trebuie sa procedez cu TVA-ul care l-am dedus. Ramane asa sau intervine ajustarea?
Urmeaza sa tin contabilitatea la o firma de transport intern de persoane si am cateva nelamuriri, sper sa ma ajute cineva. Cum o sa inregistrez biletele de autobuz in contabilitate, va trebui sa aplic si TVA la valoarea lor, sau va trebui ca din pretul final al biletului sa scot TVA-ul. De asemenea mai are si bilete de la pensionari cu scutire de 50 %, cum o sa fac, o sa facturez diferenta de 50 % catre Ministerul Transporturilor?