avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate cernatlarisa

Activitate cernatlarisa

Buna Ziua!
Ce raport de munca/ contract trebuie incheiat cu un muncitor zilier in constructii?
Ce obligatii are acest muncitor si ce obligatii are angajatorul pt a-l lua in evidenta, pentru a intra in legalitate?
Este nevoie sa aiba o anumita calificare in domeniul constructiilor sau nu?
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSUL DUMNEAVOASTRĂ!
Buna Ziua!
Pensia de invaliditate gr. III cu drept de munca, inseamna drept de munca sau si obligativitate de a munci?
Cuantumul pensiei de invaliditate este diferit, in functie de aceste grade?
Sau, in ce consta diferenta intre aceste grade de invaliditate in ceea ce priveste cuantumul pensiei, Stiu ca exista gradul I cu insotitor care inteleg ca inseamna o indemnizatie suplimentara si pt acest insotitor, dar in rest... nu stiu!
Va multumesc!
Buna Ziua!
Am inteles ca este nevoie de adeverință pt a atesta Cursurile efectuate la Zi, dar, intrebarea mea, partea a doua era, daca in perioada studenției am fost obligați ca pt perioada de practică de producție, sa fim angajați, sa prezentam adeverință care mie ulterior mi-a fost trecută si in Carnetul de munca - pentru ANUL I DE FACULTATE... atunci, cum ramane cu stagiul asimilat si apoi cu cel lucrat în acea perioadă..
Imi cer scuze, nu stiu cat de explicita am fost...
Deci concomitent cu desfășurarea la Zi a cursurilor am facut si practica de producție în Anul I, pt care am primit o adeverință, trecută ulterior în Cartea de Munca...
Am făcut practica de producție, tot la fel, chiar si in anul III, doar ca acea adeverință a ramas numai la Facultate, nu a mai ajuns si in Carnetul de Munca...
Multumesc muuult!

Carp Mircea a scris:

H.G.257/2011
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:

a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială:

– diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi;


1. Pentru cine a facut Facultatea la Zi este nevoie de adeverință pentru a dovedi aceasta la dosarul de pensie?
2. Dacă în timpul Facultății, respectiv practica de producție care se făcea la vremea respectivă, am fost angajat cu Carte de muncă, se iau in calcul anii de facultate la Invatamant de Zi ca stagiu asimilat?
Multumesc mult!
Buna Ziua!
In legatura cu obținerea cuantumului de 25% din pensia sotului decedat, condiția de căsătorie de 15 ani fiind indeplinita, as vrea sa stiu daca pensia sotului decedat se reactualizeaza, avand in vedre ca el este decedat de 15 ani, iar eu nu am facut solicitare pana acum... Pensia lui de atunci era undeva la 1.000 lei.
Va multumesc mult!
Buna Ziua! Daca am locuit flotant în zona Copsa Mica, cu acte doveditoare, pot iesi anticipat la pensie cu art 65 (5)... in lege nu specifica decat daca ai locuit...
Multumesc mult!
Cineva care locuieste in Zona Copsa Mica de 29 ani si 9 luni, poate solicita o pensionare anticipată cu penalizare pt. 3 luni, după care sa poata beneficia de prevederile Art. 65 (5)?
Multumesc mult!
Cum se poate denunța un contract de utilități, mai precis cu Telekom? In ce baza, nefiind termenul scadent? Am auzit ceva despre Legea 193/2000 care ar permite fără a fi nevoie de plata unor despăgubiri.
Multumesc mult!
Cine este obligat să facă gardul intre proprietati?
- Imobilul are în partea dreapta proprietate privata (spre care am făcut zid de sprijin pe toată porțiunea, fără aportul vecinului...), pe partea stanga si in spatele curții sunt 2 drumuri comunale.
Va rog, daca se poate sa precizati si prevederea legală care stipulează acest fapt.
Multumesc mult!
Buna Ziua!
La calculul pensiei în 2020, se iau în calcul beneficiul de pe 2019 și salariile compensatorii de la plecarea in pensie, in 2020, întrucât au fost raportate la Casa de pensii?
Multumesc!