avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana_c_1989

Activitate georgiana_c_1989

Buna ziua.

Detin un SRL care in anul 2020 a acumulat datorii la bugetul de stat. Am avut o esalonare simplificată, dar pentru ca suma lunara de plata era peste puterile mele, am optat pentru procedura de esalonare clasică ce mi a fost refuzata. Practic, în momentul de față ma aflu în situația de a fi executată silit. Bunurile societății mele sunt achizitionate exclusiv prin fonduri europene și conform contractului de finanțare eu nu am posibilitatea de a le înstrăina pentru o perioada de 3 ani ( din care a ramas aproximativ 1 an). Cum ar trebui sa procedez în acest caz? Persoana cu care am discutat din cadrul ANAF zice ca pentru ei nu are nicio relevanta ca eu nu le pot înstrăina.

Mulțumesc mult pentru eventualul răspuns.
Buna ziua.

Cu ceva timp în urma am fost executata silit pentru un credit neachitat. Impreuna cu executorul am ajuns la o înțelegere sa plătesc eșalonat. Între timp era emis si un ordin de sechestru pe automobil de care nu aveam cubostinta. Am fost oprita in trafic și politia mi a reținut cartea de identitate a masinii. Luând legatura cu executorul, s a admis faptul ca a fost o eroare și s a transmis către politia rutiera ca masina nu este sechestrata. Între timp am achitat toate datoriile si am primit și înștiințarea de ridicare a popririi. Insa nu reușesc sa recuperez cartea mașinii. La BEJ nu mi au răspuns pe mail, iar telefonic a răspuns o doamna ce părea nesigura si imi zicea ca nu se afla la ei cartea mașinii. Politia rutiera zice ca procedura este de trimitere a cărții mașinii către cel ce a pus sechestru si sa discut cu ei. Prin urmare, eu nu stiu pe cine sa cred. Unde sa insist? BEJ este din alt oraș deci pot discuta cu ei doar prin tel sau email. M ar interesa care este procedura în acest sens și cui sa ma adresez.

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bună seara.

Dețin un apartament care pana la data de 1 februarie a fost închiriat cu contract. Cu o luna înainte am anunțat chiriașul ca nu voi mai reînnoi contractul. Acum el refuza sa elibereze spațiul din varii motive. Întrebarea este care ar fi pașii de urmat pentru a elibera spațiul cât mai rapid? Unde ar trebui sa merg? La politie? La un Executor? Nu întra în discuție nicio varianta amiabilă. A spus ca pana nu este luat pe sus, el nu pleacă.

Vă mulțumesc anticipat!
Va mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua.

În urma cu ceva timp mi s-a pus poprire pe conturi în urma unei executări judecătorești. Am încheiat apoi un angajament de plată esalonata cu executorul pe care îl respect întocmai. După ce am semnat acest angajament mi-am deschis un cont curent pe persoana fizica și un cont curent de persoana juridica ( SRL în care sunt administrator și asociat unic) . În situația de față exista posibilitatea sa îmi fie poprite și aceste 2 conturi?

Vă mulțumesc anticipat pentru eventualul răspuns.
Bună seara.

Pana pe 4 iunie am fost în concediu de creștere copil și am făcut cerere la serviciu sa îmi reiau activitatea, iar pe data de 5 am semnat demisia. Mi s a eliberat nota delichidare cu nr de zile de concediu rămase, urmând ca în ziua de salariu sa revin pt a primi banii. Problema este ca cei de la departamentul contabil insista ca nu ma găsesc în baza de date cu nimic de plată. Cei de la resurse umane insista ca am zile de concediu rămase, iar la contabilitate nu. Deja am 2 luni de când ma plimb intre departamentele aceleiași firme fără niciun rezultat și mi se pare absolut halucinant cum nu comunica intre ele și joaca ping pong cu mine.
În aceasta situație cui sa ma adresez? ITM ul ar putea sa rezolve ceva? Sa apelez la un avocat nu ar fi foarte rentabil pt ca suma de recuperat nu este foarte mare și mi-ar ajunge doar sa acopăr onorariul acestuia.

Vă mulțumesc anticipat pentru eventualul răspuns!
multumesc
Buna seara

In urma neachitarii la timp a ratelor la un credit, datoria mea a fost preluata de o firma de recuperari. Acestia din urma mi-au trimis un angajemnt de plata pe care l-am semnat si am platit mereu la timp conform acestui angajament. intrebarea mea este daca in momemntul de fata la banca eu mai figurez ca datornic? daca doresc sa imi fac un card de salariu la banca respectiva mi se va opri salariul pentru acea datorie? va multumesc anticipat
buna seara

problema noastra sta in felul urmator: in urma cu 2 ani, unchiul meu a facut o descoperire de card. la momemtul respectiv era casatorit, dar nefiind in relatii bune cu sotia creditul a fost facut doar pe numele lui, fara ca ea sa figureze cu vreun document sau semnatuta pe undeva. el tocmai a decedat si sotia a fost anuntata ca trebuie sa plateasca datoria. el nu avea nimic pe numele lui si prin urmare nici sotia sau copiii nu au mostenit nimic. in acest caz urmasii au obligatia sa plateasca o datorie de care nici macar nu aveau habar? va multumesc anticipat pentru raspunsuri
O seara buna.
Răspuns la discuția mostenire
va multumesc mult