avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate aiud98

Activitate aiud98

Răspuns la discuția frauda electorala?!
si totusi s-a facut!!!! si nu se incadreaza in nici un caz mentionat de dvs. ce se poate face?

puteti sa-mi dati va rog un art de lege pentru a ne putea apara in fata unor astfel de lucruri? va multumesc!
Cum catalogati schimbarea unui candidat de pe lista de candidati la consiliul local dupa alegeri, de pe pozitia a II pe pozitia a III pt favorizarea celui de pe aceasta pozitie?
Mentionez ca primele doua locuri au iesit castigatoare la alegeri iar dupa aceea o persoana din partid a dorit favorizarea celui de pozitia a III mutandu-l pe pozitia a II ca sa fie el castigator.
Discuție re-facturare
As dori daca se poate raspunsul la urmatoarea problema:
La o expozitie participa doi delegati fiecare din partea altei firme. Una din firme achita pentru amandoi biletele de avion si cazarea, cazarea se achita direct la hotel si se elibereaza factura pe numele acelei firme (factura contine TVA 10%). La intoarcere firma doreste sa-si recupereze cheltuielile facute si sa factureze celeilalte firme aceste cheltuieli. Cum se face aceasta factura? Mentionez ca bileletele de avion au fost facturate fara TVA de catre Wizzair iar deplasarea a fost facuta in Italia. Dar daca deplasarea se facea in afara comunitatii?
Unei persoane fizice i s-a construit un spatiu de catre o firma. Acum nu are bani sa plateasca o diferenta de bani. Doreste sa lase spatiul in folosinta firmei o perioada de timp si astfe incat sa i se diminueze datoria. Care este modalitatea si forma legala a.i. persoana fizica sa nu datoreze impozit pe venituri din chirii pentru acea perioada???
Aceasta banca nu a fost de acord deoarece nu am fost de acord sa le platim dobanzile la credit in continuare dar planul a trecut si fara ea, este aprobat.

O firma se afla in reorganizare judiciara. Are platite doua rate la planul de reorganizare. O banca, creditor al acestei firme vrea sa execute un gaj care este proprietatea garanti persoane fizice. Poate? Avand in vedere reorganizarea sau nu? Sau putea doar pe perioada de la deschiderea insolventei pana la aprobarea planului si intrarea in reorganizare?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Discuție leasing
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am avut doua masini luate in leasing pe persoana juridica. Am renuntat la una din cauza crizei pentru diminuarea costurilor. Firma de leasing mi-a factura o depasire de km cf contractului care s-a ridicat la o anumita suma, suma cu care s-au inscris la masa credala, deoarece firma mea se afla in insolventa cu reaorganizare. (la momentul acesta are planul aprobat si doua rate achitate.
Cealalta masina am achitat-o la timp fiecare rata. Pe parcursul desfasurarii platilor la ultima masina nu au dat nici un semn ca ar fi ceva in neregula. Mi-au emis factura finala cu valoarea reziduala in copie pe care am achitat-o. Dupa plata a venit executorul sa execute masina.Asta pe motiv ca platile s-au considerat ca au achitat in ordinea vechimii facturilor deoarece asa prevedea contractul incheiat intre parti. Am actionat firma Porsche in judecata , am facut contestatie am castigat ca am demosntrat tot ceea ce am prezentat aici dar la recurs am pierdut pe motiv ca s-a respectat contractul(desi ei sunt inscrisi la masa credala cu prima suma din care am platit doua rate). Se ,mai poate face ceva deoarece au venit acum din nou cu executorul pt a executa masina????
Buna seara,
Am o expozitie in Federatia Rusa si trebuie sa duc produse acolo. Pe documentul pe care il am de completat mi se cere codul vamal al produselor ,unde le pot gasi?
In situatia in care o persoana fizica a cumparat de la o firma materiale de constructie si a construit un imobil dar nu mai are bani sa plateasca aceste materiale si face un contract de inchiriere cu firma respectiva pe imobil pentru o anumita valoare care se achita prin compensare, intrebarea este daca pentru acea suma de bani persoana fizica trebuie sa plateasca impozit sau nu, avand in vedere ca nu-i incaseaza efectiv?
prin ce se deosebeste licenta exclusiva de cea ne-exclusiva?