avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate adricris

Activitate adricris

Stie cineva daca in cazul in care o persoana cu dubla cetatenie (rom -ger) a mostenit in Romania un imobil de pe urma tatalui (cetatean rom. decedat in Germania), trebuie sa plateasca in Germania impozit pe mostenire ? In rom nu a platit deoarece succesiunea s-a dezbatut in termenul de 2ani in care este scutita de impozitare.

Doamna avocat cu "rang", traduceti-ne si noua, bieti cj, ce insemna "ofulat"? In putinele carti pe care le-am citit noi nu am mai intalnit acest termen, si nici DEX-ul nu il explica.Nici cu gramatica nu stati prea bine (vezi "ar dorii"), dar probabil ca dvs ati uitat-o in perioada in care ati muncit pt rang. Nu contest ca avocatii au, cel putin o parte din dansii, pregatire in plus fata de unii dintre noi. Dar daca sunt atat de buni, n-ar trebui sa se teama de concurenta. Pana la urma daca noi suntem aia slabi si nepregatiti, piata ne va elimina, iar dvs veti avea toti clientii numai pt dvs.
Dimancea, ar fi posibil, dar depinde f mult si de pozitia pe care o vor avea colegii avocati.Momentan nu sunt prea incantati de idee.Depinde si de noi cat de uniti vom fi si cum vom specula intrarea in UE, si nu ma refer la aspectele strict politice, cat si la faptul ca legislatia va trebui armonizata cu cea europeana; ori din cate stiu eu pana acum, Belgia este singurul stat european in care exista si consilieri juridici si avocati, dar acolo exista o scoala speciala pt cons. jurid. si mai mult chiar aceasta este o specializare in dreptul afacerilor, a avocatilor. Cat despre stampile si drept de atestare, le avem si acum, si, in opinia mea cel putin, faptul ca ne putem desfasura activitatea in cadrul srl-urilor, este un mare avantaj pt noi (vezi diferentele de capital social , de impozitare la Stat, grilele de impozitare ale Barourilor, etc). Ca ne numim avocati de afaceri sau consilieri juridici, nu stiu daca are o importanta atat de mare, cred ca este vorba mai mult de orgolii, care de ce sa nu recunoastem, exista in ambele tabere. A nu se intelege ca nu sprijin modificarea legii, dar uneori ma intreb daca prin asta vom obtine mai multa experienta, mai multi clienti sau bunastare?.....si daca nu , este doar o problema de orgoliu...
:( inainte sa se permita infiintarea sc pe 7411 am lucrat 2ani pe 7414.Nu mi-au acceptat (cel putin la Brasov) reprezentare pe baza ctr. de prestari servicii, chiar daca am introdus in el si prevederile unei procuri notariale referitoare la opozabilitatea semnaturii fata de terti. Pe atunci se auzea ca ORC Bucuresti ar accepta, dar nu m-am mai interesat. Nici acum colegii care lucreaza pe 7414 nu au alta solutie decat procura autentica.
ps. 7411 fiind cod unic, fie veti face act aditional prin care veti renunta la toate celelalte obiecte de activitate si il veti introduce pe acesta, fie va infiintati o noua societate pe acest cod. Ar putea fi de preferat a doua varianta deoarece cred ca este una dintre conditiile infiintarii unor asemenea societati ca toti membrii fondatori sa fie juristi (definitivi).
se poate functiona si pe 7414-consultanta de afaceri si management, dar in acest caz nu veti putea atesta dvs actele constitutive. Chiar daca, vor spune unii, ca angajandu-va ca si conj. juridic in firma dvs veti putea obtine stampila de cons. jurid., asta inseamna doar ca veti putea stampila actele sau contractele propriei societati, neputand deci atesta acte pt pers. jurid. diferite de aceasta.
Ar trebui deci sa le faceti sub semnatura privata (in limitele impuse de lege) sau sa mergeti la un notar sau la avocat, iar pt reprezentare veti avea nevoie de procura notariala.
Pt a putea da dvs data certa actelor constitutive este necesar sa aveti stampila de consilier juridic si societatea in care activati sa fie autorizata pe 7411-activitati juridice (atentie este cod unic!). In acest caz veti inregistra dvs, in registre speciale, actele constitutive, iar dovada mandatului o veti face prin "imputernicire de reprezentare juridica" (carnetul de tipizate se achizitioneaza de la CCJ) aceasta echivaland cu delegatia avocatiala. Pentru mai multe amanunte privind conditiile si procedura de autorizare puteti vizita si site-ul consilierilor juridici : www.ccj.ro
Succes!
Răspuns la discuția contract de comodat
Am avut o situatie similara. In contractul de comodat inserati o declaratie pe propria raspundere ca apartamentul va apartine si ca este in curs de intabulare si ca va obligati ca pana la data de.... sa prezentati extras CF administratorului firmei. A trecut de judecatorul delegat la Reg Com. Ulterior nu a mai cerut nimeni nimic. Si mai mult, nici nu l-am facut la notar ci sub semnatura privata, adica semnat doar de parti.
Răspuns la discuția TVA
:(( Din pacate nu mai exista cale de intoarcere. O firma neplatitoare tva poate deveni platitoare la cerere sau prin depasirea plafonului, dar o firma platitoare nu mai poate deveni neplatitoare. Singura varianta ar putea fi infiintarea unei societati noi.
am urmatoarea speta:
2 sc, una creditor cu sediul in R , una debitor cu sediul in F. Intre ele nu a existat ctr., dar a existat o comanda de transport transmisa prin fax. Creditorul a ridicat marfa din F si a efectuat transportul international, apoi prin postra a transmis facturile pt serviciile sale.Plata urma a se efectua prin transfer bancar, dar nu s-a achitat.
Care este instanta competenta? Cea din F (sediul debitorului) sau cea din R (sediul creditorului)?

Art. 7. - (1) Cererea împotriva unei persoane juridice de drept privat se face la instanţa sediului ei principal.
Art. 10. - În afară de instanţa domiciliului pârâtului, mai sunt competente următoarele instanţe:
4. în cererile privitoare la obligaţii comerciale, instanţa locului unde obligaţia a luat naştere sau aceea a locului plăţii;
5. în cererile izvorâte dintr-un contract de transport, instanţa locului de plecare sau de sosire;
Răspuns la discuția INCORECTITUDINE LA BAROUL PRAHOVA
Brasov-concurs2004-in timpul examenului se copiaza cu cartile si cursurile deschise pe masa.O supraveghetoare face eforturi sa ascunda o candidata care copia dintr-o carte.se intampla chiar in fata mea.O alta candidata iese la toaleta(neinsotita).Se intoarce si scoate din buzunar "servita" si se apuca constiincios de scris. Tot in fata mea-eram intr-un amfiteatru si bancile erau destul de lungi.teoretic toate cartile ar fitrebuit sa fie pe interval, cum se ceruse. A doua zi decanul striga ca a gasit cursuri in banci si ca nu mai permite una si alta...s-a intamplat la fel...in toate zilele...