avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate denyy10

Activitate denyy10

Buna ziua.Tatal meu a realizat o constructie(la rosu) acum cativa ani.Eu si sotul dorim sa introducem constructia in legalitate ,sa o finalizam si sa ne mutam acolo.Ce putem face pt.a intra in legalitate?
Buna ziua .Avem o construcție ilegală pe care o dorim sa o legalizam.In anul 2015 am pus acoperișul .Exista posibilitatea de a intra in legalitate fără a fi amendați? Care sunt amenzile in acest caz.Este vb.de o construcție de 70 mp.Stiu de legea 51/1991 ART.31 ,se poate aplica in acest caz?
Răspuns la discuția Amenda construcție ilegală ?
Asta dacă expertul considera ca nu s-au respectat normele privind siguranta in constructii si sa ceara demolarea.
Sunteți in măsura sa îmi oferiți un răspuns la întrebările mele?
Buna ziua .Avem o construcție ilegală pe care o dorim sa o legalizam.In anul 2015 am pus acoperișul .Exista posibilitatea de a intra in legalitate fără a fi amendați? Care sunt amenzile in acest caz.Este vb.de o construcție de 70 mp.Stiu de legea 51/1991 ART.31 ,se poate aplica in acest caz?
Pe data de 14 Februarie agenția de turism mi- a vândut 4 bilete de avion ,agenția nu mi-a eliberat factura. In luna Mai mi-a și cazarea pt. o vacanta efectuată in 17.05/3 nopți. Agenția m-a facturat in 15 Iunie. Este legal?
Am 2 probleme va rog :
1. Lucrez intr- o agenție de turism , cu 2 ani de zile in urma agenția de turism a făcut o factura de servicii turistice pe numele soțului ( aveau datele soțului ) in valoare de aproximativ.2000 EUR. Beneficiarul serviciilor turistice nu a fost soțul ! Este legal ceea ce a făcut managera? Cum se pedepsește legal acest fapt?Factura nu este semnată .
2.Anul acesta in luna Februarie am cumpărat prin agenția de turism in care lucram 4 bilete de avion , firma nu m-a facturat ,eu i-am platit patroanei biletele la negru practic.In luna Mai am cumpărat cazarea la hotel ,am platit in aceleași condiții . Pe 04.06.2018 eu mi- am dat demisia ,managera sa înfuriat f. tare de plecarea mea și in data de 15.06.2018 fără sa mi se spună a facturat vacanta mea pe care am efectuată in data de 17.05.2018/3 nopți.Este legal ceea ce a facut?
Bonusul a fost oferit la negru. Este legal sa factureze un serviciu deja efectuat ,nu ar fi trebuit facturat înaintea efectuării vacantei ? Facturile de la furnizori sunt din luna Februarie și Martie !
Eu lucram la respectiva agenție de turism .acest pachet de fapt era un Bonus primit din partea firmei ,mi- am dat demisia și sau supărat f. Tare. Acum m-au facturat pt. vacanta mea efectuată in 17.05.2018
Problema mea este următoarea : Pe data de 14 Februarie sau cumpărat 4 bilete de avion ,in data de 15 Martie cazarea ,in data de 17.05.2018 am fost plecată in vacanta . Facturile de la furnizori sunt din luna Februarie/Martie. In data de 15.06.2018 am fost facturată de către agenția de turism . Eu sunt clientul !Este legal? Eu am platit aceasta vacanta in urma cu 1 luna de zile dar la negru . Eu atunci lucram la aceea agenție de turism ,am lucrat pana in data de 16.06.2018.La
2 săptămâni după ce mi- am dat demisia m-am trezit cu aceasta factura (factura nu este semnată de mine) .
Răspuns la discuția Demisie fără preaviz
Nu am nici-o dovada ca am platit.Dar managera a facturat un serviciu care a fost realizat cu 1 luna de zile in urma.Asta nu este legalitate? Data facturării de la furnizor este data de 14 Februarie pt. biletele de avion și data de 15 Martie pt. cazare.,vacanta a fost realizată in data de 17.05. și factura către client(adică eu) a fost realizată in data de 15 Iunie .