avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate stoica ioana-gina

Activitate stoica ioana-gina

Speță: mama decedata in 1998 cu modtenitori tatăl supraviețuitor și 2 fii.
La moștenire in Certificat nu s-a adăugat și moștenirea de la tatăl defunctei-1/4 dintr-o casa.
Pentru a adauga la certificatul de mostenitor sus-numita este ABSOLUT necesar așa cum s-a solicitat de către Notar prezenta moștenitorilor din restul de 3/4?
Buna seara! Sunt posesoarea unui certificat de Moștenitor ( a fost dobândit in timpul unei căsătorii). As dori dacă se poate sa aflu : dacă după decesul meu sotul meu are dreptul la moștenirea mea sau numai copiii ? Va mulțumesc pentru un eventual răspuns
Discuție Sulta
Buna seara,

Tatal meu,actualmente decedat a obtinut in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva tot terenul din curtea comuna cu plata unei sulte.
Tatal meu nu a platit aceasta sulta pana la moartea sa intervenita la 3 ani si 8 luni dupa pronuntarea hotararii.In urma succesiunii facuta la decesul sau eu ca unic mostenitor am preluat apartamentul sau si terenul de asemenea.
Intrebarea mea este dupa cum urmeaza: Sunt eu acum datoare a plati aceasta sulta ori exista vre-un termen de prescriere.Mentionez ca de la moartea tatalui meu au mai trecut inca aproape 6 ani.

Va multumesc cu anticipatie!
Imi pare rau, dar inca sunt nelamurita- de cand incepe a se scurge aceasta perioada de un an, de la data decesului oponentului meu sau de la data suspendarii procesului.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces, in care apelul s-a terminat cu suspendare( decedand reclamantul). Este posibil ca mostenitorii sa faca recurs. Intrebarea mea este , daca mostenitorii fac recurs, procesul unde se va tine( ex. apelul s-a tinut la Tribunalul Bucuresti) si este posibil ca numarul de dosar sa fie acelasi? Pun aceasta intrebare pentru ca eu locuiesc in strainatate si as dori sa urmaresc pe internet evolutia dosarului.
Va multumesc
Răspuns la discuția Proces cu suspendare
In fapt care este data de la care ar incepe acest termen:data mortii apelantului-reclamant,sau data hotararii instantei?
Multumesc inca o data ptr solicitudine
Buna ziua,
Am fost parte intr-un proces ca intimat parat, care s-a terminat cu solutia, citez "In baza art.243 al. 1 pct. 1 c.p.c. suspenda judecarea cauzei ca urmare a decesului apelantului reclamant. Cu recurs pe toata perioada suspendarii. "
As dori daca se poate sa-mi raspunda cineva care este perioada de suspendare.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Mostenire cu dureri de cap
Buna ziua, Stimate domnule Avocat,

Va multumesc pentru răspuns, dar nu cred ca este cel mai bun pentru mine sa ajung la o înțelegere cu verii mei, asta după 3 ani de multe nopți nedorite si mult stres , de la începutul procesului si pana in prezent. Unchiul meu, când tata a decedat, a profitat de ocazie ca eu locuiesc in străinătate a intrat in casa tatălui meu si a sustras tot ce putea fi scris de el, ca eu sa nu pot avea scripte de comparație. In afara de soluția D-voastra de mai sus , alta nu mai exista?
Buna seara,
Am mai scris pe forum de 4 ani incoace si încă de la început doresc sa multumesc tuturor pentru răspunsurile date. Pe scurt problema mea este legată de o mostenire de pe urma tatălui meu. In urma obtinerii certificatului de mostenitor , fratele lui m-a dat in judecată cerând anularea certificatului, sustinand ca el deține un Testament olograf care îl făcea unic mostenitor al defunctului meu tata.In instanța de fond am obținut o sentinta care confirma calitatea mea de unic mostenitor-expertiza grafologice dovedind ca așa zisul Testament era fals.Unchiul meu a continuat demersurile legale,si a înaintat un Apel.In timpul derulării acestuia unchiul meu a decedat insa.El are insa mostenitori care sunt copii săi.Intrebarea mea este legată de ce s-ar putea întâmpla in continuare-procesul continua dar cu alți actori,sau cum?
Răspuns la discuția mostenire contestata
Buna ziua,
Revin cu o intrebare la dicutiile de mai sus, mai intai as dori sa expun pe scurt urmarea procesului. Am castigat in fond, dovedind ca acel testament este fals , ulterior unchiul meu a facut apel, dupa 5 infatisari in care el a cerut sa se expertizeze inca un dosar,( urmand ca acel dosar sa fie adus de la judecatorie in luna septembrie ac. pentru comparare) el a decedat luna trecuta. Interbarea mea este ce se mai intampla de aici in colo? (daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns, multumesc anticipat)